top of page

Vellykket Advents-BGP!

Søndag 13.desember ble det arrangert advents-BGP i øyahuset på Hundvåg. Akkurat som ved fjorårets advents-BGP var det god opplutning, og deltakertallet endte til slutt på hele 102 spillere. Spillerne var fordelt på fem forskjellige klasser, og som vanlig var det miniputt og mikroputt som var de største klassene, med totalt 59 deltakere.

I nybegynnerklassen var det Kasper Kleppe Tunge som stakk av med seieren. Kasper fikk en rolig start på turneringen med walkover i første runde, men etter dette gikk han fra seier til seier uten å avgi ett eneste poeng. Kasper ble med dette den eneste spilleren i turneringen som fikk full pott med 15 poeng. På plassene bak Kasper kom Tuva Hauge Nilsen og Borys Fass. Tuva spilte også svært solid, og avga kun to remiser. Borys på 3.plass hadde kun ett tap mot Kasper, og en remis mot Tuva.

Topp 5 i nybegynnerklassen, med vinner Kasper Kleppe Tunge i midten

I mikroputt var det svært jevnt i toppen, men det var til slutt Sergey Eliseev som vant med 14 poeng. Sergey avga bare en remis mot nummer 2, Arjun Cithu, som også endte på 14 poeng. På tredjeplass kom den lokale hundvågspilleren Isak Johansen med 13 poeng. Isak ledet lenge turneringen, og hadde vunnet alle sine partier før han i siste runde skulle møte Arjun. Dette partiet endte med seier til Arjun, som dermed gikk forbi Isak og havnet på lik poengsum som Sergey. Sergey vant imidlertid etter kvalitetsberegning.

Mikroputtklassen, her med Vinneren Sergey som nr.2 fra høyre

Også i miniputtklassen ble kvaliteten avgjørende. Som i mikroputt hadde 1. og 2. plassen 14 poeng, men etter kvalitetsberegning ble det seier til Aksel Bu Kvaløy foran Arun Vijay Cithu. På tredjeplass kom Shazil Shehzad med 13 poeng. Før siste runde i miniputtklassen var det hele seks spillere som hadde mulighet til å vinne. På de to toppbordene i runde 5 spilte Andreas Broch-Austvoll hvit mot Arun, mens Aksel spilte hvit mot Snorre Kristiansen. Alle disse hadde 11 poeng før siste runde, og like bak fulgte Shazil og Sven Tobias Ueland med 10 poeng. Da både Aksel, Arun, og Shazil vant sine partier, endte disse på de tre øverste plassene.

De fem Øverste i miniputtklassen, med 1.plassen Aksel Bu Kvaløy i midten

I Lilleputt tok Mats Nærheim seieren med 14 poeng, foran Live Jørgensen Skigelstrand og Alisha Shehzad, begge med 13 poeng. Mats hadde tilsynelatende full kontroll, og kontollerte inn seieren med en rask remis mot Alisha i siste runde. Live tok andreplassen på kvalitet etter å ha vunnet et langt parti mot førsterangerte Julian Munk i siste runde. Flott å se at jentene gjør det såpass sterkt i en tøff klasse.

Kadett og ungdomsklassen ble slått sammen, og spilte dermed i én gruppe. Denne gruppen ble vunnet av Benjamin Fossan som med 14 poeng gikk ubeseiret gjennom turneringen. I likhet med Mats Nærheim, sikret også Benjamin turneringsseieren med en rask remis i siste runde. Andreplassen gikk til førsterangerte Andreas Fossan med 13 poeng. Andreas fikk en dårlig start på turneringen da han i første runde tapte mot Daniel Steen, men tok seg deretter opp og vant de fire neste partiene. På tredjeplass kom Andreas Holst Oord, som i forhold til forhåndsrangeringen gjorde en veldig sterk turnering.

Fra venstre: 3.plass Andreas Oord, 1.plass Benjamin Fossan, 3.plass Andreas Fossan

I ungdomsklassen var det Hanna B. Kyrkjebø som vant, foran sin søster Marte B. Kyrkjebø. På tredjeplass kom Richard Henrichsen.

Marte og Hanna B. Kyrkjebø, her sammen med kadettklassen

Nubegynnerklassen i full konsentrasjon

Spillelokalet med Mikroputt og miniputt i midten

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page