top of page

Malmø Open

Malmø Open og MSF Open ble arrangert helgen 18 - 20. desember med hele 319 deltakere totalt. Malmø Open er er en intensiv 7-runders turnering, hvor det på lørdagen spilles hele 4(!) langsjakkpartier. Av disse 7 partiene blir de fire første spilt med betenkningstiden 55min + 5 sek/trekk, deretter blir de tre siste partiene spilt med betenkningstiden 110 min + 10 sek/trekk. Det er kun de tre siste partiene som blir ratet. MSF open er en sideturnering med likt oppsett, for spillere med under 1600 i rating.

Malmø Open er en populær turnering for norske spillere, og det var flere nordmenn som tok turen ned. Blant disse var det 3 spillere fra Stavanger SKU. Erlend Bakken Kyrkjebø (2140), Marte Bakken Kyrkjebø (1604), og Hanna Bakken Kyrkjebø (1883) deltok alle i den øverste gruppen.

Hanna ble best av disse med 4,5 poeng og en ratingprestasjon på 2050, godt over sin egen rating. Hanna vant også alle de tre siste partiene, noe som sikret henne en fin ratingfremgang på 60 poeng. Hannas sterkeste resultateter var remis mot Christian Ummack (DEN 2113) og seier mot Mikael Helin (SWE 1922)

Erlend fikk litt under forventet score og havnet på 4 poeng med en ratingprestasjon på 2048, litt dårligere enn sin søster. Erlend tok imidlertid to seire på de siste tre rundene, noe som gjorde at han likevel gikk opp 2 ratingpoeng.

Marte hadde i likhet med Hanna en svært god turnering og scoret 3 poeng mot sterk motstand. Marte møtte hele 4 spillere ratet over 2000, men tok likevel to poeng på disse fire rundene, med seier mot John Fritz (SWE 2012), og remiser mot Christian Ummack (SWE 2113) og Magnus Cedervall (SWE 2026). Dette ga henne en ratingprestasjon på 1868, godt over hennes egen rating. På tross av dette endte Marte med å gå ned 2 ratingpoeng, da hun kun fikk ett halvt poeng på de tre rundene som var ratet.

Det var også tre spillere fra Sandnes/sandved med. Kasher Shehzad (1617) stilte i Malmø Open og tok 3 poeng. Alisha Shehzad (1428) og Shazil Shehzad (1469) stilte i MSF Open og tok hhv. 4,5 og 4 poeng.

Fullstendig resultatliste finnes på Malmø Open sine hjemmesider: http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=3772

Hanna Bakken Kyrkjebø scoret 4,5 poeng og ble beste spiller fra Stavanger
Marte Bakken Kyrkjebø, her mot Magnus Cedervall (SWE 2026)
Rådhuset i Malmø fungerer som spillelokale under Malmø Open

Hanna Bakken Kyrkjebø, her hvit mot Joel Hogemann (SWE 2015)

Alisha Shehzad tok 4,5 poeng i MSF Open

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page