top of page

Åpent Rogalandsmesterskap i lynsjakk

Mandag 25. januar var det duket for det åpne rogalandsmesterskapet i lynsjakk. Dette er en 10-runders lynsjakkturnering som etterhvert har blitt svært tradisjonsrik, og alltid samler svært mange deltakere. Årets utgave var intet unntak med hele 81 deltakere. Stavanger SKU stilte også sterkt i denne turneringen med nesten 30 spillere.

Turneringen ble, som så mange ganger før, vunnet av IM Vadims Daskevics (2441). Vadim tok full pott med 10 poeng, og var med det hele 2 poeng foran IM Erik Fossan (2346) som tok 2. plassen med 8 poeng. På 3. plass kom FM Petter Fossan (2299), også han med 8 poeng, men slått av Erik i innbyrdes oppgjør. Disse tre var på forhånd rangert som nummer 1, 2, og 3, og havnet også på disse plassene.

På tross av at disse tre tittelspillerene tok alle pallplassene, satte Stavanger SKUs spillere sterkt preg på turneringen. Både Alseit Kizatbay (1905) og Martin Saltvedt (1880) var med og kjempet i toppen helt til siste runde, hvor det desverre ble tap på begge to. På tross av tap i siste runde havnet de som nummer fire og fem i turneringen, med flere imponerende seiere bak seg.

Alseit hadde mange sterke resultater, med seiere mot blant annet Christian Tunge (2000), Lars Bråstein (2015), og Tor Ketil Larsen (1973). Alseit tok totalt 8 poeng, og tapte kun mot Vadim og Petter. Alseit havnet til slutt på lik poengsum som Erik og Petter, men havnet likevel på 4. plass da han ble slått på innbyrdes oppgjør av begge. En trøst var at han ble beste kl. 2 spiller, og dermed fikk med seg en premie hjem likevel.

Martin var definitivt turneringens største overaskelse, med hele fire seiere mot spillere ratet over 2000. Martin startet med to seiere mot lavere ratet motstand, før han i runde tre og fire slo til med seiere mot Ilia Kakushadze (2114) og IM Erik Fossan (2346). Etter dette hadde han også seiere mot Jan Vidar Vestly (2062), Per Omtvedt (1944), og Joar Gullestad Pettersen (2036). En meget sterk turnering av Martin altså!

Det var også individuell klassepremiering, og også her var spillere fra Stavanger SKU med og kjempet om pallplassene:

Klasse 1 ble vunnet av Ilia Kakushadze med 7 poeng. Bak ham fulgte Christian Tunge og Tor Ketil Larsen med henholdsvis 7 og 6,5 poeng.

Klasse 2 ble helt dominert av Stavanger SKUs spillere. Alseit Kizatbay vant klassen med 8 poeng, mens Martin Saltvedt og Abyl Kizatbay ble nærmeste utfordrere med 7 poeng.

Klasse 3 ble vunnet av Steffen Nøvik med 6,5 poeng. Bak ham fulgte Atle Larsen og Kristoffer Bråtveit, begge med 6 poeng.

Klasse 4 var meget jevn, og ble til slutt en kamp mellom to unge talenter. Vinneren av klassen ble Shazil Shehzad med 6 poeng. Bak ham fulgte Aksel Bu Kvaløy med samme poengsum. Geir Ottøy tok her 3. plassen med 5,5 poeng.

Klasse 5 ble vunnet av Oskar Feed Jakobsen med 6 poeng. Nærmeste utfordrer her ble Mats Nærheim med 5,5 poeng, og Johannes Matre Bergersen med 5 poeng.

Alt i alt var det en svært vellykket turnering, med mange deltakere og mye godt spill. Ekstra gledelig er det å se at det er så mange yngre deltakere, og at disse også klarer å hevde seg såpass godt som de gjør. Øvrige turneringsresultater finner man her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=ApentRogalandsmesterskapilynsj2016-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page