top of page

Romjulsturneringer - TV 2 Chess International og Rilton Cup

Det har i løpet av romjulstiden blitt avholdt flere 9-runders turneringer, og blant disse finner vi TV 2 Chess International på Fagernes, og Rilton Cup i Stockholm. Disse er begge to sterke internasjonale turneringer, og Rilton Cup samlet hele 302 deltakere, hvorav 24 av dem var norske.

TV 2 Chess international startet søndag 27. desember og ble avsluttet søndag 03. januar. Turneringen samlet 39 deltakere, som nok var noe færre enn arrangøren hadde håpet på. Spillerne var fordelt på to grupper, og i den åpne ELO - gruppen deltok brødrene Alseit Kizatbay (1905) og Abyl Kizatbay (1877) fra Stavanger SKU.

Abyl gjorde det vært sterkt og endte til sutt som nr. 3 i turneringen, med 6 poeng på 9 runder. Dette ga ham en ratingprestasjon på 2019, og en solid ratingfremgang på 71,6 poeng. Abyl hadde flere gode resultater, og blant de beste var seier mot Kai-Roger Johansen (1997), remis mot andrerangerte Håkon Bentsen (2037), og seier mot Tor Wetle Hoem (2004).

Abyl, her hvit mot Kai - Roger Johansen

Alseit tok 5 poeng og endte til slutt på en 10. plass. Alseit hadde flere gode resultater, med blant annet remis mot førsterangerte FM Ward Al-Tarbosh (2204), og remis mot vinneren av turneringen Stein Tholo Bjørnsen (2019). Likevel ble det en liten ratingnedgang som følge av to tap mot svakere motstand i runde 4 og 5.

Alseit, her hvit mot Mats Nærheim

Rilton Cup ble spilt fra søndag 27.desember til tirsdag 5.januar. Det var som sagt med hele 302 deltakere, og Stavanger SKU hadde også med en deltaker her. Leo Vatnestrøm (1710) deltok i ELO - gruppen og tok her 3,5 poeng mot sterk motstand. Dette ga ham en ratingprestasjon på 1728. På tross av dette ble det en liten ratingnedgang.

Til helgen (8 - 10. januar) blir det arrangert åpent NM i lynsjakk og hurtigsjakk i Fredrikstad. Fra Stavanger SKU er det foreløpig påmeldt 8 stykker til NM i lynsjakk, og 9 påmeldte til NM i hurtigsjakk. Der blir spennende å følge alle disse i helgen. Lykke til!

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page