Graz Open

Østerriske Internationales Scachopen Graz ble arrangert i den østerriske byen Graz i perioden 12 - 19 februar. Dette var en 9 - runders turnering som samlet hele 253 deltakere fordelt på 4 klasser, med A - gruppen som den største klassen med 136 deltakere. Over halvparten av alle spillerene i A - gruppen var tittelspillere, noe som gjorde dette til en svært tøff gruppe. Det var flere norske deltakere med i turneringen, og blant disse var det to spillere fra Stavanger SKU. Alseit Kizatbay (1888) og Abyl Kizatbay (1994) deltok begge i den sterke A - gruppen, og tok her henholdsvis 3 og 4 poeng.

Abyl fikk en tøff start på turneringen med tap i de tre første partiene. Etter dette gikk det imidlertid langt bedre, og han tok 4 poeng på de resterende 6 rundene, blant annet med seiere over Norbert Frühauf (1947) og Pierre Dubois (2151). Abyl hadde fikk også remis i siste runde mot Ivo Mihevc (2174), og endte til slutt med en ratingprestasjon på 2015, noe som ga ham en liten ratingfremgang på1 poeng.

Alseit startet i likhet med Abyl turneringen dårlig, og tapte sine 4 første runder. På tross av dette gjorde han en godkjent turnering etter å ha tatt 3 poeng på sine 4 siste runder. Alseit hadde i løpet av turneringen noen sterke resultater med seiere over Drago Stanivukovic (1915) og Simon Tessa (1954). I siste runde spilte Alseit remis mot Nikola Hovecar (1974), og endte med det på en ratingprestasjon på 1886, og en liten ratingnedgang på 2 poeng.

David Nesse fra Smeaheia deltok også i turneringen, og tok 3 poeng i B - gruppen.

Ytterligere resultater fra turneringen finner man her:

http://www.chess-results.com/tnr181947.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fedb=NOR&flag=30&wi=821

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger