top of page

NM for Ungdomslag 2016

26 - 28. februar ble NM for ungdomslag arrangert på Kragerø Resort av Kragerø sjakklubb ungdom. Turneringen ble spilt over 6 runder, med en betenkningstid på 1t + 30 sek per trekk. NM for Ungdomslag er en turnering Stavanger SKU har satset stort på i de senere år, noe som også har gitt svært gode resultater i tidligere mesterskap (SSKU vant Juniorklassen i 2014 og 2015, og barneklassen i 2014). Årets turnering var intet unntak, da Stavanger SKU arrangerte felles tur og opphold for alle spillere og foreldre som ønsket å bli med til kragerø. Dette førte til at SSKU til slutt deltok med 41 spillere fordelt på 10 lag! Av de det totale deltakerantallet på 161 var altså over en fjerdedel fra Stavanger!

I tillegg til å ha en enorm bredde, viste klubben at den også kan stille med svært sterke lag i alle alderklassene. Stavanger SKU tok medalje i alle klassene, med 1. og 2. plass i juniorklassen, 3. plass i ungdomsklassen, og 2. plass i barneklassen. i tillegg til dette tok klubben hele 8 bestebordspremier, inkludert alle bestebordspremiene i juniorklassen. Nedenfor følger referater fra alle klassene.

Barneklassen

I barneklassen stilte Stavanger SKU med 5 lag som alle gjorde en svært god innsats og sanket mange sterke resultater. Best av disse 5 lagene ble Stavanger Tigers med 9 poeng og en 2. plass i klassen. Laget bestod av Julian Munk (1359), Aksel Bu Kvaløy (1105), Snorre Kristiansen (1049) og Andreas Broch-Austvoll (965). Laget var på forhånd rangert som nummer fem, med en snittrating på 1119, men med seiere mot Norstrand (1123) og Søråshøgda (1210), samt remis mot Smeaheia (1166), klarte laget å ta en meget imponerende 2. plass i den sterke barneklassen. Spesielt imponerende var seieren mot Søråshøgda, hvor Aksel, Snorre og Andreas spilte remis mot sterk motstand, mens Julian sikret seieren med å vinne mot klassens høyest ratede spiller Afras Mansoor (1664).

Stavanger Tigers tok en sterk 2. plass i barneklassen. Fra venstre Snorre, Andreas, Aksel og Julian

Stavanger SKU sikret seg også en bestebordspremie i denne klassen da Arne Gilje (623) fra Stavanger Eagles ble beste fjerdebordsspiller med 5 poeng. Etter å ha tapt i første runde tok Arne 5 strake seiere, hvorav de mest imponerende seierne kom mot Ivan Rozhko (667) og Julian Lothe Ringen (833).

Arne Gilje tok 5 poeng og ble beste fjerdebordsspiller i barneklassen

Ungdomsklassen

I ungdomsklassen stilte Stavanger SKU med 3 lag som alle hevdet seg svært godt. Best av disse lagene ble Stavanger Stars som tok 8 poeng og en 3. plass totalt. På laget spilte Abyl Kizatbay (1844), Benjamin Fossan (1741), Aleksander Fossan (1801) og Kristoffer Bråtveit (1403). Laget hadde flere gode resultater, og imponerte med mange store seiere, blant annet med 4 - 0 seiere mot OSSU og Stavanger Comets, og 3,5 - 0,5 seier mot Moss. Laget gikk dessverre på to knepne tap mot 1911U og Nordstrand SKU, noe som gjorde at veien helt til toppen ble litt for lang.

I tillegg til 3. plassen sikret Stavanger Stars seg to bestebordspremier ved Aleksander og Kristoffer. Aleksander ble beste tredjebordsspiller med hele 5,5 av 6 poeng. Best av disse resultatene var seieren hans mot August Berntsen-Øybø (1789). Kristoffer ble beste fjerdebordsspiller med 5. poeng. Kristoffers sterkeste resultat var seieren mot August Kristiansen Kløfsrud (1332).

Stavanger Stars tok 3. plass i ungdomsklassen. Fra venstre: Kristoffer, Abyl, Aleksander og Benjamin

Juniorklassen

I Juniorklassen var det kun med 4 lag, noe som gjorde at turneringen ble spilt som en dobbel bergerturnering. En dobbel bergerturnering er en turnering hvor alle lagene møter hverandre to ganger, én gang med hvit og én gang med svart. Stavanger stilte her med to lag som i kamp med Tromsø kjempet en jevn og spennende kamp om norgesmestertittelen. Til slutt havnet alle tre lagene på 8 lagpoeng, men det var likevel forhåndsfavoritten Stavanger 1 som vant foran Stavanger 2. Begge Stavangerlagene hadde flere individuelle poeng en Tromsø, mens Stavanger 1 slo Stavanger 2 da de hadde flere individuelle poeng i innbyrdes oppgjør.

På Stavanger 1 spilte Erlend Bakken Kyrkjebø (2107), Martin Nilsen (2093), Andreas Fossan (1955) og Martin Saltvedt (1831), mens Stavanger 2 bestod av Alseit Kizatbay (1741), Hanna Bakken Kyrkjebø (1915), Marte Bakken Kyrkjebø (1719) og Erling Dyrhaug Skjølås (1540).

Stavanger 1 og Stavanger 2 hadde en seier hver mot hverandre, i tillegg til en seier og ett tap hver mot Tromsø. Selv om det på forhånd var ventet å være en kamp mellom Stavanger 1 og Tromsø om 1. plassen, viste Stavanger 2 seg å være like sterke som de to kjempe seg inn i gullkampen med flere imponerende resultater. Før siste runde lå Tromsø 2 poeng foran begge Stavangerlagene, men dersom Stavanger 1 slo Kristiansund, og Stavanger 2 slo Tromsø, ville alle tre lagene havne på 8 lagpoeng. Disse lagmatchene ble avgjort i de to siste partiene, og det ble til slutt klart at Stavanger 1 hadde vunnet hårfint foran Stavanger 2.

Stavangers førstelag ble Norgesmestere i juniorklassen. Fra venstre: Erlend, Martin N, Andreas og Martin S
Stavanger 2 tok en meget sterk 2. plass i juniorklassen. Fra venstre: Erling, Alseit, Hanna og Marte.

I tillegg til 1. og 2. plass i klassen gikk også alle bestebordspremiene til Stavangerlagene. Beste førstebordsspiller ble Erlend med 4,5 poeng. Erlends sterkeste resultater var seieren mot Henrik Øie Løbersli (2150) og hans to seiere mot Endre Machlik (2032).

Beste andrebordsspiller ble Hanna med 3,5 poeng. Hanna hadde flere sterke resultater med blant annet seier og remis mot Martin Nilsen (2093).

Beste tredjebordsspiller ble delt mellom Marte og Andreas som begge fikk 3,5 poeng. Marte og Andreas vant ett parti hver mot hverandre, men hadde i tillegg ett sterkt resultat hver utenom dette. Andreas slo Edit Machlik (1998) i runde 3, mens Marte slo Jon Machlik (1993) i den avgjørende sisterunden.

Beste fjerdebordsspiller i denne klassen ble Erling med 3,5 poeng. Erlings sterkeste resultater var remis mot Martin Saltvedt (1831) og seierene mot Iver Halse (1338) og Magnus Hals Meyer (1378).

Toppoppgjør mellom Stavanger 1 og Stavanger 2

Alt i alt var det en svært vellykket tur for Stavanger, både sportslig og sosialt sett. Lagturneringer er alltid ekstra spesielt, og det bir enda mer spesielt når lagenes lykkes og gjør det godt. Strålende innsats fra alle som deltok!

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page