top of page

Haugalandet Grand Prix

Haugalandet Grand prix ble arrangert på Scandic Maritim Hotell i Haugesund helgen 04. - 06. mars. Turneringen var delt inn en A - og en B - gruppe, hvor A - gruppen fungerte som et åpent rogalandsmesterskap, der vinneren ble kretsmester. Betenkningstiden på turneringen var 90 minutter på 40 trekk + 30 sekunder ekstra per trekk. Stavanger SKU deltok med totalt 13 spillere i turneringen, hvorav 3 av dem spilte i A - gruppen, og de resterende 10 spilte i B - Gruppen.

(Foto: tidereiser.no)

I A - Gruppen ble Alseit Kizatbay (1886) bestemann fra Stavanger SKU med 3,5 poeng og 5. plass. Alseit hadde flere gode resultater med blant annet seier mot Karim Ali (1789) og Håvard Myge (1841), og remis mot Ivar Areklett (2016). Etter Alseit var Aleksander Fossan (1835) og Benjamin Fossan (1873) de beste fra Stavanger SKU. Begge disse fikk 2,5 poeng og havnet til slutt på 10. og 11. plass. A - Gruppen ble forøvrig vunnet av Sjur Ferkingstad (2300) fra arrangørklubben Sevland. Sjur ble med dette også kretsmester for Rogaland.

Alseit ble beste spiller fra Stavanger i A - gruppen

(Foto: Nikolai Johansen)

I B - Gruppen satte Stavanger SKU sterkt preg på toppkampen ved å ta 3 av de 5 øverste plasseringene. Aksel Bu Kvaløy (1131) ble bestemann med 4,5 poeng og en 2. plass totalt. Aksel hadde like mange poeng som førsteplassen Kasher Shehzad (1463), men havnet bak på kvalitet. Aksel stod over første runde, og vant deretter alle de fire partiene han spilte. Mest imponerende var den avgjørende seieren i siste runde mot Lars Vognsen Jensen (1418).

Aksel ble beste spiller fra Stavanger i B - gruppen

(Foto: Nikolai Johansen)

På plassen bak Aksel kom Daniel Steen (1201) med 4 poeng. Daniel tapte kun mot 1. plassen, og vant alle sine resterende partier, med blant annet seier mot Shazil Shehzad (1237) i siste runde. På 5. plass i gruppen kom Andreas Broch-Austvoll (965). Andreas stod i likhet med Aksel over første runde, men gikk deretter ubeseiret gjennom turneringen med sterke resultater som remis mot Ola Kvaløy (1029) og seier mot Alisha Shehzad (1150).

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page