top of page

Scandicserien 2015/2016

Helgen 04. - 06. mars ble siste helgen i Scandicserien spilt på Scandic Hotell Asker. Dagen før (torsdag 3. mars) spilte også Stavanger den utsatte kampen mot Vålerenga over internett. Betenkningstiden i Sandicserien er 90 min på 40 trekk, deretter 30 min på resten av partiet + 30 sekunder ekstra per trekk. Før disse fire rundene lå Stavanger på en imponerende 4. plass, men denne plasseringen ble ødelagt med fire strake tap på de fire siste rundene, og Stavanger endte til slutt på en 7. plass. Stavanger SKU hadde med 4 spillere på laget som spilte denne helgen. Disse fire var Lasse Østebø Løvik (2339), Jon Kristian Haarr (2232), Erlend Kyrkjebø (2152) og Andreas Fossan (2069).

(Foto: Bjørn Berg Johansen)

På torsdagen ble hengematchen fra sist eliteseriehelg (matchen ble da utsatt på grunn av store flyforsinkelser) mot Vålerenga spilt over internett. Et noe redusert Stavangerlag møtte et meget sterkt Vålerengalag og tapte hele 5,5 - 0,5. Victor Haavik (2095) tok Stavangers halvpoeng da han spilte remis mot IM Kristian Stuvik Holm (2422).

Fredag møtte Stavanger igjen sterk motstand i 1911. Denne matchen ble en reprise av Vålerengakampen tidligere i sesongen, da to av Stavangers spillere (Nicolas Varley og Andreas Fossan) ikke rakk runden som følge av flyforsinkelser. Forskjellen denne gangen var at turneringsledelsen valgte å starte klokkene til rundestart, på tross av å ha gitt beskjed på forhånd om at dette ikke skulle gjøres. Nicolas og Andreas kom til partiet med 40 minutter igjen på klokkene, og dette var en avgjørende faktor til at de begge tapte sine partier. Stavanger tapte til slutt matchen med 4 - 2 etter at Lasse slo IM Frode Elsness (2443) på førstebord, og Viktor og Erlend spilte remis mot hhv. IM Torstein Bae (2435) og FM Joachim Nilsen (2371).

(Foto: Bjørn Berg Johansen)

Lørdag spilte Stavanger mot nedrykkstruede Trondheim. Også denne matchen tapte Stavanger 4 - 2. Igjen tok Lasse en overbevisende seier på førstebord, mens Jon Kristian og Håkon Strand (2170) spilte remis mot hhv. Tore Kolås (2210) og CM Peter Flermoen (2250).

(Foto: Eirik Gullaksen)

Søndagen var det duket for årets siste runde av Scandicserien 2015/2016, og dette ble et "lokalt" oppgjør mot Bergens. Stavanger tapte også denne kampen 4 - 2, med remiser på de 4 øverste bordene, og tap på de to nederste. Lasse spilte remis mot IM Ivar Bern (2314), Petter Fossan (2299) remis mot IM Kjetil Stokke (2366), Jon Kristian spilte remis mot IM Eirik Gullaksen (2363), og Håkon spilte remis mot FM Stig Gabrielsen (2330).

Til slutt ble det tre lagseiere og en remis for Stavangers eliteserielag, dette ga totalt 7 lagpoeng og en syvende plass på resultatlisten. De sterkeste resultatene fra årets sesong må sies å være seieren mot Black Knights (4 - 2), og remisen mot bronseplass Asker (3 - 3). På tross av en skuffende sistehelg ble målsettingen om å ikke rykke ned oppnådd med god margin, og Stavanger kan se frem mot en ny sesong på øverste nivå!

Kanskje kan Stavanger være med og kjempe om de gjeveste plassene en dag?

(Foto: Bjørn Berg Johansen)

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page