top of page

KM for Skolelag 2016

KM for skolelag i Rogaland ble arrangert lørdag 12. mars i Sandnes av Smeaheia Skolesjakk og Rogaland skolesjakkutvalg. KM ble spilt på Sandnes Videregående skole med 6 runder og en betenkningstid på 25 minutter per spiller per parti. Turneringen fikk svært god deltakelse og samlet hele 188 deltakere fordelt på 43 forskjellige skolelag! Barneskoleklassen ble den største med 33 lag, mens det var 8 lag i ungdomsskoleklassen og 2 lag i den videregående klassen. Det var flere sterke skolelag med spillere fra Stavanger SKU, og flere av disse klarte seg svært godt i turneringen.

På 2. plass i barneskoleklassen kom Jåtten Supermix som kun bestod av spillere fra Stavanger SKU. Dette var dog ikke et rent skolelag, og de kunne dermed ikke bli tilkjent 2. plassen. Laget gjorde det likevel svært sterkt gjennom hele turneringen, og tapte kun en match mot 1. plassen Lura. Dette var i tillegg et svært knepent tap (2,5 - 1,5), så mikslaget fra Jåtten var ikke langt unna å ta 1. plassen. Laget bestod av Live Jørgensen Skigelstrand, Snorre Kristiansen, Sverre Hestholm og Gustav Hestholm. Blant deres sterkeste seiere finner vi 4 - 0 seieren mot Tjensvoll, og 2,5 - 1,5 seieren mot Varhaug 1.

Jåtten supermix (til høyre) mot Tjensvoll

Beste rene skolelag med spillere fra Stavanger SKU ble Lassa Tigers med 14 poeng og en 3. plass totalt. Det var tre andre stavangerlag på samme poengsum som Lassa, men Lassa tok 3. plassen da de hadde flere individuelle poeng enn de andre lagene. Lassa Tigers bestod av Daniel Fossan (3,5 poeng), Vetle Auklend (4 poeng), Sturle Hoff Skigelstrand (4 poeng) og Arne Gilje (4,5 poeng). Laget tok noen flotte seiere underveis i turneringen med blant annet 4 - 0 mot BISS 1, og 2,5 - 1,5 seier mot Madlavoll.

Lassa Tigers tok en imponerende 3. plass i barneklassen

Bak Lassa kom Tjensvoll, også disse med 14. poeng. Laget fra Tjensvoll bestod av Lars Bakketun, Håkon Støren, Fredrik Nyborg Sørensen, Vetle Støren og David Bakketun. Tjensvoll gjorde en svært sterk turnering, og slo faktisk Lassa Tigers 3,5 - 0,5 i innbyrdes oppgjør. Tjensvoll fikk sine eneste tap mot nummer 1 og 2 i gruppen, Lura og Jåtten Supermix.

Tjensvolls Lars Bakketun (til venstre) og Håkon Støren (til høyre)

På en delt 7. plass bak Tjensvoll havnet Vaulen og Lassa Vikings. Begge disse tok 14 lagpoeng og 13,5 individuelle poeng. Vaulenlaget bestod av Aksel Bu Kvaløy, Andreas Broch-Austvoll, Daniel Kjeldsen og Camilla Broch-Austvoll. Mens spillerne på Lassa Vikings var Erik Aurelius Låhne, Lars Idsøe Refvem, Johannes Pundsnes og Vegard Vaula Bråten.

Vaulen Skole tok 14 poeng og en delt 7. plass

Johannes Pundsnes ble toppscorer på Lassa Vikings med 4 poeng

Klassen for ungdomsskoler og videregående skoler ble slått sammen grunnet lav deltakelse i sistnevnte klasse. Denne klassen ble vunnet med god margin av Gosen Ungdomsskole som med 18 av 18 poeng tok en overlegen seier i klassen, hele 3 poeng foran neste lag. Gosens lag bestod av Aleksander Fossan, Benjamin Fossan, Aleksander Flæsen og Ulrik Auklend. Gosen imponerte stort og tok blant annet sterke seiere mot Kanniks Finaste (3 - 1) og St. Olav (2,5 - 1,5).

Gosen Skole tok en overlegen seier i ungdomsskoleklassen med 18 av 18 mulige poeng

Klassen for videregående skoler ble vunnet av St. Olav med 15. poeng foran Sandnes med 8. poeng. St. Olavs lag bestod av Andreas Fossan, Hanna Kyrkjebø, Marte Kyrkjebø og Ådne Jonsbråten. St. Olav var på forhånd rangert som nummer 1 i den sammenslåtte klassen, men fikk sterk konkuranse fra ungdomsskolelagene. Likevel hadde de ingen problemer med å slå Sandnes som var den eneste andre videregående skolen i klassen.

St. Olav tok seieren i den videregående klassen

Totalt sett var det et svært vellykket arrangement, og en svært god turnering for Stavanger SKUs spillere. Spesielt gledelig er det å se at deltakertallet er såpass stort, og at skoler fra hele rogaland tok turen til sandnes for å delta i turneringen. Med såpass gode resultater blir det spennende å se hvor godt de ulike lagene kan gjøre det i NM for Skolelag i Bergen 15 - 17. april.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page