top of page

Fagernes Chess International

Fagernes Chess International ble spilt på Thon Hotell Fagernes fra 20 - 27. mars. Denne turneringen er en av de største og sterkeste turneringene i Norge, og trekker svært mange gode og talentfulle spillere. Turneringen ble spillt over 9 runder, med en betenkningstid på 120 minutter på 40 trekk, og deretter 60 minutter til å avslutte partiet. Det var 4 spillere fra Stavanger med i turneringen. Av disse var det Andreas Fossan (2069) og Aina Marie Svendsen (1690) som representerte Stavanger SKU.

Deltakerene i turneringen ble delt inn i 3 forskjellige grupper, én åpen ELO-Gruppe, én lukket IM-gruppe og én GM-gruppe åpen for alle over 2000 i rating. Andreas deltok i GM-gruppen sammen med GM Arturs Neiksans (2607), og Joar Gullestad Pettersen (2062), begge fra Stavanger. Aina var eneste deltaker fra Stavanger i den Åpne ELO-gruppen, men gjorde til gjengjeld sine saker der svært godt.

GM-gruppen

Andreas var på forhånd rangert som nummer 30 av 34 deltakere i den tøffe GM-gruppen og ville altså nesten utelukkende møte spillere som var høyere rangert enn seg selv. Han startet turneringen dårlig med 1 poeng på de fem første rundene, men etter dette gikk det bedre. På de fire siste rundene dro han i land seiere mot Edit Machlik (2056) og Trygve Dahl (2201), i tillegg til remis mot WGM Anastasia Gutsko (2154). I siste runde gikk han dessverre på et tap mot sterk motstand igjen, og endte med 3,5 poeng og en liten ratingnedgang.

Joar tok totalt 4. poeng og en 23. plass i turneringen. Han hadde noen sterke seiere mot Henrik Øie Løbersli (2134), Sigve Hølleland (2107), og WGM Anastasia Gutsko (2154), noe som var med på å gi ham en fin ratingfremgang på 22 poeng.

Arturs ble som ventet bestemann fra Stavanger med 6. poeng og en 4. plass i turneringen. Arturs lå på 2. plass før siste runde, men tapte da mot Frode Urkedal (2507) og ble med det henvist til 4. plassen. Likevel fikk han en liten ratingfremgang på 5 poeng.

ELO-gruppen

Aina var som nevnt eneste spiller fra Stavanger i den åpne ELO-gruppen, og var på forhånd rangert som nummer 30 i gruppen, hun viste imidlertid tidlig at hun hadde planer om å havne høyere opp enn dette. Etter å ha vunnet første runde, tok hun en flott seier mot Kai-Roger Johansen (1968) i runde 2. Deretter ble det to tap mot god motstand, før hun tok en lang rekke med sterke resultater, med seier mot Lars Martin Krogseth (1647) og Thomas Nyland (2018), i tillegg til remiser mot Bjørn Robertsen (1919), Kimiya Sajjadi (1835), og Håkon Haugsrud (1936). Disse resultatene gjorde at hun kom på en imponerende 14. plass i turneringen, med en ratingfremgang på hele 106 poeng!

Fullstendige turneringsresultater finner man her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=FagernesChessInternational2016-AkademiskSjakklubb

Alle foto hentet fra Fagernes egne sider, tatt av Tom Eriksen: http://tv2fagernes2016.bergensjakk.no/#!home

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page