top of page

IX Memorial Pedro Lezcano Montalvo 2016

Pedro Lezcano Montalvos minnesturnering ble avholdt på Gran Canaria fra 21.03 til 27.03. Turneringen ble spilt over 9 runder, og hadde en tidskontroll på 90 minutter + 30 sekunder per trekk. Turneringen samlet 124 deltakere, hvorav to av deltakerne var spillere fra Stavanger Sjakklubb Ungdom. Søsrene Hanna Bakken Kyrkjebø og Marte Bakken Kyrkjebø presterte svært godt i turneringen, og vant til seg både premiepenger og ratingpoeng.

Hanna startet turneringen med seier mot en lavere ratet spiller i første runde, men gikk deretter på et tap mot en høyere ratet spiller i runde 2. Etter dette fikk Hanna en god rekke med resultater, og hadde tre seiere på rad, hvorav den mest imponerende kom mot Amalia Aranaz Murillo (2257). Etter dette gikk hun på ett tap, før hun igjen hadde ett sterkt resultat med remis mot Mario Roesch (2119). I siste runde tok hun en viktig seier mot Cayetano Diaz Suarez (1923) og endte med det på 5,5 poeng og en 22. plass i turneringen. Dette var nok til å sikre henne premie for beste spiller under 18 år + premie for beste kvinne. Hanna gikk også opp hele 50 poeng på turneringen, noe som vil bringe henne over 2000 på den neste offisielle FIDE-ratingen.

Marte startet turneringen ganske likt som sin søster, med å slå en lavere ratet spiller i første runde, for deretter å tape mot en høyere ranket spiller. Etter dette fikk også hun en svært god rekke med resultater, og gikk uten tap gjennom de fire neste partiene med seier mot Juan Manuel Perdomo Suarez (1358), og noen sterke remiser mot Jose Manuel Ramos Aguilar (2006), Carrio Nicanor Camino (2020), og Alonso Alberto Alvarez (1935). Da hun også vant i det viktige sistepartiet mot Roberto Antonini (1545) endte hun med 4,5 poeng og en god ratingfremgang på 32 poeng. Også Marte dro hjem med en litt tykkere lommebok, da hun fikk premie for neste beste kvinne i turneringen, kun slått av sin søster Hanna.

Fullstendige turnringsresultater finner man her: http://chess-results.com/tnr195225.aspx

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page