top of page

Ålesund Grand Prix

Ålesund Grand Prix ble arrangert helgen 1 - 3. april på Clarion Collection Hotell Bryggen i Ålesund sentrum. Turneringen ble spilt over 6 runder, hvor de 2 første rundene var hurtigsjakk med en tidskontroll på 20 min + 5 sek per trekk, mens de fire neste var langsjakk med en tidskontroll på 90 min + 30 sek per trekk. Turneringen samlet totalt 60 deltakere som alle spilte i samme gruppe. Stavanger SKU deltok med 8 hele spillere i turneringen.

Bestemann fra Stavanger ble Hanna Bakken Kyrkjebø med 4,5 poeng. Hanna gjorde en svært god turnering, og ville med seier i siste runde havnet likt med gruppevinner Sondre Merkesvik (2296). I siste runde ble det dessverre tap, og hun havnet med det på en 6. plass. Hannas sterkeste resultater var remis mot tredjerangerte John Kvamme (2167), og seier mot femterangerte Rafael Gonzalez (2040).

Halvpoenget bak Hanna havnet Marte Bakken Kyrkjebø (1735) , Abyl Kizatbay (1995), Erlend Bakken Kyrkjebø (2149) og Sverre Hestholm (1403). Alle disse tok 4 poeng, men det var Marte og Sverre som imponerte mest, og de to klarte også å tjene noen ratingpoeng underveis. Marte tok noen sterke resultater med seier mot Bengt-Arne Jørgensen (1887), og remis mot Håvard Ramstad (1997), som var med på å gi henne en fin oppgang på 31 ratingpoeng.

Sverre stod over de to hurtigsjakkrundene og spilte dermed kun 4 partier. Likevel presterte han å møte både sin far, Freddy Hestholm, og sin bror, Gustav Hestholm, i løpet av disse fire rundene. i tillegg møtte han Ola Kvaløy, og fra Stavanger, i siste runde. Sverre klarte imidlertid å vinne alle disse partiene, og endte dermed opp med en fin ratingfremgang på 16 poeng. Sverre vant også en premie på 500 kr for beste spiller under 1000 i norsk rating.

Ett poeng bak disse tre finner vi Snorre Kristiansen (1473) og Aksel Bu Kvaløy (1494) som begge leverte gode turneringer. Snorre tok sine seiere mot Atle Ruud (726), Ståle Refsnes (1288), og Ola Kvaløy (1427), mens Aksel tok sine poeng mot Eirik Lorgen (1327), Alexander Øye-Strømberg (1607), og Niklas Unneland (1250).

Aksel vant det som ble turneringens siste parti!

Fullstendige resultatlister finner du her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=AlesundGrandPrix2016-AalesundsSchaklag

Alle bilder hentet fra: http://alesundsjakk.no/alesund-grand-prix-2016/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page