top of page

Bergens GP, Bergens BGP og Velkomstlyn GP

Samtidig som det ble arrangert NM for skolelag, ble det også arrangert en to grand prix -turneringer (én lynsjakk og én hurtigsjakk), og en Barnas Grand Prix - turnering. I likhet med NM for skolelag ble også disse turneringene spilt på Quality Hotell Edvard Grieg. Til tross for at mange av de tilreisende fra Stavanger var opptatt med NM, var det likevel god deltakelse fra SSKU i alle turneringene.

Velkomstlyn GP

Velkomstlyn Grand Prix fant sted fredag 15. april, og gikk over 13 runder med en betenkningstid på 3 min + 2 sek per trekk. Turneringen samlet totalt 27 deltakere, hvorav 3 av disse var fra Stavanger SKU. Best av disse 3 ble Benjamin Fossan (1873) med 7,5 poeng og en 7. plass. Benjamin var på forhånd rangert som nr. 7 i gruppen, og havnet også på denne plasseringen til slutt, til tross for at han fikk svært sterk motstand, da han møtte hele 5 av de 6 høyest rangerte spillerene.

Poenget bak finner vi Benjamins bror, Aleksander Fossan (1835). Aleksander var på forhånd rangert som nummer 10, men havnet noe bak dette med 6,5 poeng og en 12. plass.

Kasper Kleppe Tunge var siste deltaker fra SSKU i lynsjakkturneringen. Kasper har ikke like mye turneringserfaring som Fossan-brødrene, men han leverte likevel solid innsats og sanket 4 poeng.

De øvrige deltakerne fra Stavanger var Erik Fossan (2346), Christian Tunge (2000), Øyvind Flæsen (872) og Eirik Thorbjørnsen (869). Best av disse ble Erik Fossan, da han vant hele turneringen med sterke 12 av 13 mulige poeng. Christian tunge ble nest beste spiller fra stavanger med 8 poeng og en 6. plass. Øyvind og Eirik tok begge to 6 poeng, og havnet på hhv. 19 og 16. plass.

Bergens GP

Bergens Grand Prix startet kl. 11.00 på lørdagen, og var en hurtigsjakkturnering med en betenkningstid på 15 min + 10 sek per trekk. Tidspunktet for turneringen gjorde naturligvis at de som deltok i NM ikke hadde anledning til å delta, men Stavanger SKU hadde likevel en deltaker med også i denne turneringen. Kasper Kleppe Tunge deltok i klasse B, og gjorde en god turnering. Kasper tok 4 poeng på 7 runder, og havnet med det på en 8. plass. Likevel var det kun ett poeng opp til førsteplassen som fikk 5 poeng!

Bergens BGP

På søndagen ble den lille sjakkfestivalen avsluttet med en Barnas Grand Prix - turnering hvor Stavanger SKU hadde tre deltakere. I klasse mikroputt deltok Titas Malaiska og Nora Refvem, mens Kasper Kleppe Tunge deltok i klasse miniputt.

I mikroputt var det Titas som ble bestemann fra Stavanger med 14 poeng og en 7. plass. Titas tapte kun mot nr. 1 og nr. 4 i turneringen, og vant alle sine andre partier. Fire poeng bak Titas

havnet Nora, med 10 poeng og en 12. plass.

Kasper deltok i miniputtklassen, som for anledningen var slått sammen med lilleputtklassen, og leverte en sterk prestasjon her da han tok 3,5 poeng og en 2. plass i miniputt. Spesielt imponerende var Kaspers remis mot førsteplassen Julian Lothe Ringen (875)

Resultater fra lynsjakken finner man her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Sjakk1noVelkomstlyn-GP2016-SotraSjakklubb

Resultater fra hurtigsjakken finner man her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=PremiedryssetGrandPrixBergen2016-SotraSjakklubb

Resultater fra BGPen finner man her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=BergenBarnasGrandPrix2016-SorashogdaSkolesjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page