top of page

NM for skolelag

Helgen 15-17. april ble NM for skolelag avholdt på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. Turneringen samlet 28 skolelag og 128 spillere fordelt over to klasser. Klassen for barneskoler, som med 22 lag definitivt var den største klassen, ble spilt som en langsjakkturnering som gikk over 7 runder, med en betenkningstid på 1 time/40 trekk og 1/2 time på resten. Klassen for ungdomsskolelag hadde kun 6 deltakere, og ble dermed spilt som en ren bergerturnering hvor alle møtte hverandre én gang. Her ble betenkningstiden økt til 75 min + 30 sek per trekk som følge av færre runder. Stavanger deltok med to lag, Lassa Viking og Lassa tigers, i barneskolelassen, og ett lag, Gosen, i ungdomsskoleklassen.

Barneskoleklassen

Lassa vikings var ett av de to barneskolelagene fra Lassa skole, og bestod av Erik Aurelius Låhne, Lars Idsøe Refvem, Johannes Pundsnes, Vegard Vaula Bråten, og Nora Refvem. Laget scoret totalt 8 lagpoeng og 13 individuelle poeng, og kjempet seg med det til en sterk 8. plass i klassen. Alle spillerene på laget plukket med seg noen poeng, men lagets toppscorer ble Vegard Vaula Bråten med 5 poeng. Vegard stod over femte runde, og spilte dermed bare 6 partier. Vegard tapte sitt eneste parti i første runde, men etter dette tok han 5 strake seire.

Lassa Vikings (t.v) her mot Møhlenpris

Lassa Tigers og Lassa Vikings møttes i siste runde, en mtch som endte 2 - 2.

Lassa Tigers var også et rent lassalag, og havnet på plassen bak Lassa vikings med 7 poeng og en 9. plass. Laget bestod av Daniel Fossan, Vetle Auklend, Sturle Hoff Skigelstrand, og Arne Gilje. Lassa tigers startet turneringen svært bra, og lå på en delt 2. plass etter 4 runder. Dette gjorde at de da møtte svært sterk motstand i runde 5 og 6, to runder som de tapte. I siste runde spilte de mot Lassa vikings i en kamp som endte 2 - 2. Lagets toppscorer ble Sturle med 5 poeng.

Sturle tok 5/7 poeng og ble med det toppscorer på Lassa Tigers

Lassa Tigers (t.h) her mot Søreide, en kamp de vant 4 - 0!

Ungdomsskoleklassen

I klassen for ungdomsskolelag var det som nevnt bare 6 lag med, noe som gjorde at turneringen ble spilt som en bergerturnering med 5 runder. Gosen skole var eneste skole fra Stavanger, men var til gjengjeld forhåndsrangert som nr. 2 i klassen. Gode muligheter for en pallplasering altså! Laget, som bestod av Aleksander Fossan (1835), Benjamin Fossan (1873), Aleksander Flæsen (1685) og Ulrik Auklend (855), startet turneringen svært godt med to 4 - 0 seiere og en 3 - 1 seier. i fjerde runde ble det desverre tap i toppkampen mot Nordberg, før de igjen vant overbevisende 3,5 - 0,5 mot Nordberg 2. Disse resultatene ga dem en klar 2. plass i gruppen, to poeng bak nordberg, men hele 3 poeng foran neste lag. Gosens toppscorer ble Aleksander Flæsen med 4,5/5 poeng.

Gosen skole (t.v) her mot Grevlingen som de slo hele 4 - 0!

Fullstendige resultater finner man her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NMforskolelag2016-HordalandSkolesjakk

Alle bilder er hentet fra: http://nmskolelag2016.bergensjakk-ung.net/#!home

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page