top of page

Norway Chess BGP

Sjakkhelgen ble avsluttet med en Barnas Grand Prix turnering søndag 24.04. BGP-en ble over 5 runder, med 4 forskjellige grupper, og en betenkningstid på 15 min per spiller per parti. Stavanger SKU stilte sterkt også i denne turneringen og det var med hele 24 spillere fra klubben! Disse spillerene gjorde det også svært godt, og Stavanger stakk av med 3 førsteplasser, to 2. plasser og én 3. plass!

Nybegynner

I nybegynnergruppen hadde SSKU tre spillere med, som alle leverte gode prestasjoner og havnet innenfor topp 10. Bestemann ble Lucas Pham med 3,5 poeng og en 5. plass. Lucas gikk helt ubeseiret gjennom turneringen og avga kun tre remiser. På plassen bak Lucas havnet Nikolai Nyborg Sørensen. Nikolai tok like mange poeng som Lucas, men hadde noe dårligere kvalitet, og havnet derfor bak ham. Nikolai startet turneringen dårlig med tap i første, men forbedret seg utover i turneringen og vant 3 og spilte en remis på de fire neste rundene. Sistemann fra SSKU i denne klassen var Lucas sin bror, Mathias Pham. Mathias tapte første og siste runde, men vant de tre kampene imellom, dette ga ham 11 poeng totalt og en 10. plass.

Mikroputt

I mikroputtklassen ble det en soleklar seier til SSKUs Marton Moi, som vant alle sine fem partier. Marton møtte både nummer 2, 3, 5, og 6, men det stanset ham ikke fra å vinne alle partiene, og dermed ta førsteplassen med 15 poeng, to poeng foran nestemann. Camilla Broch-Austvoll gjorde også en svært god turnering, og var en av 3 spillere som tok 13 poeng. Desverre hadde Camilla dårligere kvalitet enn alle de andre på samme poengsum, og havnet dermed på 4. plass.

Midt i klassen kom de resterende spillerne fra SSKU på rekke og rad. Nora Refvem, Titas Malaiska, Martin Holten Fiskaaen og Reik Kalveland lå etter hverandre på resultatlisten, på 11, 12, 13, og 14. plass.

Miniputt

I miniputtklassen var det total dominans av Stavanger SKU, som tok de fire øverste plassene. Lars Refvem og Kasper Kleppe Tunge tok begge to 14 av 15 poeng, med fire seiere og en remis. Etter kvalitetsberegning var det Lars som tok seieren mens Kasper tok 2. plassen. De møtte begge to meget sterk motstand, og ingen av dem møtte noen spillere utenfor topp 10. Håkon Støren tok 3. plassen som eneste spiller med 13. poeng. Håkon tapte mot Lars i runde 2, men vant alle sine andre kamper. Arne Gilje tok 4. plassen, ett poeng bak Håkon. Arne avga kun poeng mot Lars og Kasper, men vant sine andre partier. I denne klassen var hele 13 av 23 spillere fra SSKU, og de leverte alle leverte flott innsats.

Lilleputt

I lilleputtgruppen hadde SSKU kun to spillere med, men disse gjorde til gjengjeld en svært god jobb, og ble nummer 1 og 2 i klassen. 1. plassen ble kapret av Sander Joa med 14 poeng. Sander avga kun en remis mot 3. plassen, og vant turneringen etter å ha slått Lars Bakketun i siste runde. Lars ble som nevnt nummer 2 med 13 poeng, kun med det ene tapet mot Sander.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page