top of page

Norway Chess Skoleturnering

Tradisjonen tro ble det arrangert en skoleturnering i forbindelse med Norway Chess - turneringen. Denne skoleturneringen er imidlertid ikke som andre turneringer, da den hvert år får besøk av deltakerne i Norway Chess turneringen som spilles samtidig. Årets turnering var intet unntak, og med Magnus Carlsen i spissen tok alle verdensstjernene turen innom turneringen i pausen mellom runde 3 og 4. Dermed fikk deltakerne muligheten til å ta bilder med spillerne, og skaffe seg autografer, før turneringen fortsatte videre.

Skoleturneringen ble spilt lørdag 23.04, med en betenkningstid på 15 min per spiller per parti. Turneringen samlet totalt 22 skolelag, hvorav 6 av disse var fra Stavanger. Stavangerlagene gjorde en flott innsats, og hele 5 av lagene havnet innenfor topp ti. Tjensvoll og Lassa delte 1. plassen, da de hadde like mange lagpoeng, like mange individuelle poeng og remis i innbyrdes oppgjør. Madlavoll, Lassa 2, Nylund og Nylund 2 leverte også flott innsats og havnet på hhv. 5, 7, 9 og 18. plass.

Lassa og Tjensvoll havnet som nevnt på en delt 1. plass, da begge hadde 14 lagpoeng og 20,5 individuelle poeng. i tillegg ble stillingen 2,5 - 2,5 da de møttes i 5 runde, noe som gjorde at det var umulig å skille dem etter siste runde.

Lassalaget bestod av Daniel Fossan, Vetle Auklend, Sturle Skigelstrand, Arne Gilje, og Eirik Låhne. De imponerte stort gjennom hele turneringen, og tok to 5 - 0 seiere mot Nylund og Varhaug, og to 4 - 1 seiere mot Røyneberg 3 og Madlavoll. Lassa hadde med andre ord full kontroll på de andre motstanderene, med unntak av kampen mot Tjensvoll som endte uavgjort. Lagets toppscorere ble Sturle og Vetle som vant alle sine 5 kamper!

Tjensvoll hadde i likhet med Lassa veldig god kontroll i de fleste kampene sine, og vant hele tre kamper 5 - 0! Disse seierene kom mot Røyneberg 4, Røyneberg 1 og Dirdal. Laget bestod av Lars Bakketun, Håkon Støren, Fredrik Sørensen, Vetle Støren og David Bakketung, to brødrepar på Tjensvoll sitt lag altså! Tjensvolls toppscorer ble Vetle Støren med full pott, 5 av 5.

Beste stavangerlag bak Tjensvoll og Lassa ble Madlavoll som tok 12 poeng og en 5. plass i turneringen. Lassa 2 og Nylund leverte også gode prestasjoner og tok begge 9 poeng. Dette var godt nok til hhv. 7 og 9. plass. Nylund 2 gjorde også en flott innsats og tok 8 poeng.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page