top of page

Stavanger Norway Chess NGP og Landskamp mot Sverige

Samtidig som Norway Chess ble spilt på Stavanger forum, ble det denne helgen også arrangert en NGP turnering og en landskamp mot Sverige på samme sted. Stavanger Norway Chess NGP ble arrangert helgen 22-24. April av Stavanger sjakklubb og Norges sjakkforbund, og samlet hele 87 deltakere. Landskampen mot Sverige ble arrangert 23-24. April av Norges sjakkforbund.

Landskamp mot Sverige

I helgen arrangerte Norges sjakkforbund en vennskapskamp mot Sverige. Landskampen ble arrangert som en del av avtalen mellom Norges sjakkforbund og Sveriges sjakkforbund angående prosjektet om sjakk i skolen.

Landskampen ble spilt over 18 brett i tre ulike grupper, et kvinnelag, et åpent lag, og et juniorlag. Juniorlaget var delt opp med en jente og en gutt i henholdsvis U18, U16 og U14. Det var på juniorlaget vi fant Stavanger SKUs eneste representant i Hanna B. Kyrkjebø. Hanna spilte som Norges jente under 18, og spilte dermed to kamper mot svenske Anna Cramling Bellon. Hannas første parti var med svart og endte i en lang og seig remis etter flere timers spill. Det neste partiet tapte Hanna med de hvite brikkene.

Likevel vant Norge landskampen overlegent. Juniorlaget vant sammenlagt hele 10-2, mens herrelaget endte med 6-6, og damelaget vant 7 ½- 4 ½. Totalt endte landskampen i 23 ½ - 12 ½ seire til Norge.

Stavanger Norway Chess NGP

Stavanger Norway Chess NGP ble spilt i tre klasser: Gruppe A (åpen for alle), Gruppe B (åpen for alle under 1750) og Gruppe C (åpen for alle under 1250).

I gruppe A var det totalt 24 spillere med, hvor 4 av deltakerne var fra Stavanger SKU. Disse fire var Alseit Kizatbay, Abyl Kizatbay, Erling Dyrhaug Skjølås og Marte B. Kyrkjebø. Alseit og Erling gjorde det begge bra, og endte med en ratingfremgang på henholdsvis 25 og 20 poeng hver. Alseit ble bestemann fra Stavanger SKU med 3,5 poeng og en 8. plass. Spesielt imponerende var Alseits siste parti da han slo Victor Havik (2102). Gruppen ble vunnet av IM Erik Fossan fra Stavanger, foran CM Inge Sandstad Skrondal og FM Anders Hobber, begge fra Akademisk

Alseit ble beste spiller fra SSKU

Gruppe B var den gruppen som samlet flest deltakere fra SSKU. Her var det 12 deltakere fra Stavanger SKU og 35 deltakere til sammen i gruppen. Dette var en veldig jevn gruppe, og Stavanger SKU hadde flere spillere med i tetstriden. Tilslutt endte gruppen med seier til Bjørn Ellingsen fra Stavanger med 5,5 poeng på 6 runder. Bak Bjørn fulgte det 5 spillere som fikk 4,5poeng. Etter finregning på kvalitetspoeng, kom man frem til at Daniel Steen sikret seg andreplassen. På tredjeplass var det derimot tre spillere som var umulig å skille på kvalitet. Den ble derfor delt mellom Aleksander Fossan (SSKU), Benjamin Fossan (SSKU) og Håkon Abeland Myrheim (Sandnes). Aleksander Flæsen (SSKU) fikk også 4.5 poeng, men var et halvt kvalitetspoeng unna den delte tredjeplassen. Totalt var det flere flotte resultater fra SSKU spillere, hvor Daniel og Aleksander Flæsen sikret seg flest ratingpoeng med henholdsvis 57 og 42 poeng i pluss. Andre deltakere fra SSKU i B-gruppen var Arun Vijay Cithu, David Jess Linjord, Aksel Bu Kvaløy, Alexander Tjora, Snorre Kristiansen, Live Jøregensen Skigelstrand, Sverre Hestholm og Andreas Broch-Austvoll, som alle leverte hederlig innsats.

Aleksander (t.h) spilte remis mot Håkon Myrheim i siste runde, og havnet med det på en delt 3. plass.

Benjamin Fossan (t.v) slo Mojtaba Ershadi og tok en delt tredjeplass

C-gruppen ble vunnet av Stian Hjortland fra Stavanger. Stian er en del av det positive studentsjakkmiljøet i Stavanger, og leverte svært sterkt i denne turneringen. På andre- og tredjeplass kom Ahmad Abdelhafiz og Oskar Feed Jakobsen fra Sandnes. Det var totalt 28 deltagere med i denne gruppen, hvor 9 av disse var fra Stavanger SKU. Viljar A Gjerstad ble beste spiller fra Stavanger SKU med en imponerende 4.plass. Viljar hadde en nasjonal ratingprestasjon på 1117 noe som sikret han en fremgang på 72 ratingpoeng. De andre deltakerene i denne gruppen var Arjun Vijay Cithu, Kristian Holst Oord, Andreas Holst Oord, Johannes Matre Bergersen, Gustav Hestholm, Anders Jess Linjord og Harald Kittel Lytomt Jacobsen som alle gjord en flott innsats.

Viljar (fremme til høyre) ble beste spiller fra SSKU i klasse C
Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page