top of page

Stavanger Hurtig NGP Vår

Lørdag 28. mai ble Stavanger Hurtig NGP Vår arrangert av Stavanger Sjakklubb og Stavanger Sjakklubb Ungdom på Tjensvoll bydelshus. Dette var en hurtigsjakkturnering med 6 runder og en betenkningstid på 15 minutter + 10 sekunder per trekk. Totalt samlet turneringen 74 deltakere fordelt på tre grupper, hvorav C-gruppen ble den største med 42 deltakere.

I A-gruppen var det kun 10 deltakere, og tre av disse var fra SSKU. Disse tre klarte seg bra i det som var et lite, men meget sterkt felt, med en snittrating på nesten 2000. Best av disse ble Abyl Kizatbay (1955) med 3,5 poeng og en 4. plass totalt. Abyls beste resultat var seieren mot Jan Vidar Vestly (2046) i runde 4.

Noen plasser bak Abyl fulgte Andreas Fossan (2021) og Alseit Kizatbay (1929) begge med 2,5 poeng. Begge disse fikk noen gode resultatet underveis, hvor de mest imponerende var Andreas remis mot Jan Vidar Vestly (2046), og Alseits seier mot Nicolas Varley (2096). Vinneren av gruppen ble noe overraskende Oddmund Sande (1877) fra Stavanger som tok 4,5 poeng, på tross av at han var forhåndsrangert som nr. 9 av 10.

I B-gruppen ble det til slutt 22 deltakere, hvorav halvparten var fra SSKU. Beste ungdom her ble Benjamin Fossan (1868) med 5 poeng og en 2. plass. Benjamin tok like mange poeng som Øyvind Kongshavn Housken på 1. plass, men ble slått på bergerkvalitet til slutt. Benjamin gikk på sitt eneste poengtap mot nettopp Øyvind, men vant alle sine resterende partier.

Aksel Bu Kvaløy (1566) ble beste ungdom etter Benjamin med 4 poeng og en 5. plass. Aksel tapte kun mot Øyvind og Benjamin, men imponerte med å vinne de resterende kampene mot meget sterk motstand. Aleksander Flæsen (1709) havnet halvpoenget bak Aksel med 3,5 poeng og en 7. plass.

C-gruppen ble som vanlig den største gruppen, med 42 spillere totalt og 18 spillere fra SSKU. Gruppen ble vunnet av Stian Hjorteland (1507) fra SSKU med 5,5 poeng. Stian avga kun én remis mot 2. plassen i gruppen, men var ellers helt ubeseiret. Andreas Holst Oord (1405) ble beste ungdom bak Stian med 4,5 poeng og en 5. plass. Andreas kjempet helt i toppen hele turneringen, men tapte mot Stian i siste runde, og mistet dermed muligheten til en pallplass.

På plassen bak Andreas kom det en ny Andreas, nemlig Andreas Broch-Austvoll (1452). Andreas BA hadde også en god turnering, med fire seire mot god motstand, og kun ett tap og én remis. Begge Andreasene tok like mange poeng, men Andreas BA ble slått på kvalitet, og dermed henvist til en 6. plass.

Fullstendige resultater finner man her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=StavangerHurtigNGPVar2016-StavangerSjakklubb_4

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page