top of page

NM for klubblag - Forhåndsomtale

NM for klubblag er blant de største turneringene som arrangeres i Norge, og i 2016 er det Stavanger Sjakklubb og Stavanger Sjakklubb Ungdom som har fått æren av å arrangere det tradisjonsrike mesterskapet!

Fjorårets turnering ble arrangert i Haugesund av Sevland Sjakklubb med totalt 40 deltakere. Stavanger stilte usedvanlig sterkt i denne turneringen og hadde med hele 11 lag. Beste Staavangerlag i fjor ble noe overaskende Stavanger 3, bestående av juniorspilllerene Fredrik Beer Jacobsen, Alseit Kizatbay, Eivind Aarthun og Henrik Tallaksen. Laget tok en imponerende 4. plass, med 9 av 12 mulige poeng, og kun ett tap. I tillegg til fjerdeplassen til Stavanger 3, tok Stavanger 2 en 5. plass, mens Stavanger 1 tok 7. plassen. Tre Stavangerlag inne blant topp 10 altså!

Vinner av turneringen i fjor ble OSS-1, med 12 poeng. Deretter fulgte SK1911-1 og Bergens-1 med hhv. 10 og 9 poeng.

Stavanger 3 ble beste lag under NM for klubblag 2015. Her representert ved (f.v) Fredrik Beer Jacobsen, Eivind Aarthun, og Alseit Kizatbay

Årets turnering skal som nevnt spilles i Stavanger, og vil bli arrangert på Scandic Stavanger Forus. I år er det foreløpig 48 påmeldte lag, og Stavanger er (som seg hør og bør når man er arrangørklubb) største deltakerklubb med hele 12 lag. I tillegg er det med et rent studentlag fra Stavanger Studentsjakk som det også blir svært spennende å følge. Høyest rangert av Stavangerlagene er Stavanger 1, som med en snittrating på rundt 2250 kan være med og kjempe om en pallplass, på tross av svært sterk konkurranse fra topplagene OSS, 1911, og Vålerenga. Bak Stavanger 1 er det mange lag som er veldig jevne, og flere Stavangerlag kan med full klaff kjempe seg godt inn blant topp 10. Det er også flere lag som har gode muligheter for å vinne ratingpriser (U1750/U1500/U1250) eller aldersbestemte priser (beste kaddett- og beste lilleputtlag).

Stavanger Sjakklubb stiller nemlig med veldig mange juniorspillere i turneringen (som alltid). Faktisk er det klar overvekt av juniorspillere blant klubbens deltakere, og hele 9 av Stavangers 12 lag er rene juniorlag. Det lover med andre ord godt for fremtidens Stavangerlag!

Turneringen skal spilles på Scandic Stavanger Forus

Arrangementet starter førstkommende fredag (samme dag som fotball-EM starter, her kommer alt på en gang!), med rundestart kl. 19.00. Da går altså startskuddet for det som blir en svært spennende turnering med et meget høyt nivå. Stavanger Sjakklubb og Stavanger Sjakklubb Ungdom vil ønske alle sine medlemmer lykke til i turneringen, og håper å se mye godt spill og mange fornøyde fjes. LYKKE TIL!!!

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page