top of page

Jæren Januar Sjakk + Skoleturnering for lag med 2 spillere

Jæren Januar Sjakk

Årets første turnering for mange av Stavanger SKUs medlemmer ble Jæren Januar Sjakk BGP/UGP i Klepp rådhus lørdag 21.01. Turneringen ble spilt over 6 runder med en betenkningstid på 25 minutter per spiller. Totalt samlet den 64 spillere fordelt på fem klasser, hvorav lilleputtklassen var den største med 16 deltakere. Stavanger SKU deltok med i alt 13 spillere som alle leverte god innsats og flere sterke resultater.

Alle SSKUs spillere var med og kjempet i toppen i alle de tre yngste klassene (nybegynner, mikroputt og miniputt), og alle SSKUs spillere havnet i disse klassene blant topp 5. I Nybegynnerklassen ble Olav Dreyer og Ethan Solly de beste fra Stavanger med 13 poeng og hhv. 4. og 5. plass.

I mikroputt og miniputt var resultatene også gode. Mest imponerende var Sondre Larsens 2. plass i mikroputt, og Anders Jess Linjords 2. plass i miniputt. Sondre tapte sitt første parti, men vant dermed alle de resterende 5, og havnet dermed på 16 poeng til slutt. Dette var like mange poeng som vinneren Alina Shehzad, men Sondre måtte se seg slått på kvalitet, og tok dermed 2. plassen. Anders leverte også en sterk turnering, og med kun ett tap (mot vinneren Sverre Lye) havnet han til slutt på 15 poeng i miniputtklassen, noe som ga ham en 2. plass, ett poeng bak Sverre Lye på 1. plass.

I lilleputtklassen var både Gustav Hestholm og André Gjestemoen Von Hirsch på pallen med hhv. 2. og 3. plass. Både Gustav og André hadde før siste runde vunnet alle sine partier, med unntak av tap mot vinneren Alisha Shehzad. I siste runde møttes de to, og da Gustav gikk seirende ut av denne duellen, var det han som tok 2. plassen, ett poeng bak Alisha på første, og 2 poeng foran André på tredje.

Gruppene kadett og ungdom var slått sammen grunnet lav deltakelse i ungdomsklassen. Denne gruppen hadde også et annet poengsystem, med 1 poeng for seier, 0,5 poeng for remis, og 0 poeng for tap, istedenfor 3, 2 og 1 poeng som ble brukt i de andre klassene. SSKUs bestemann i denne sammenslåtte klassen ble Aksel Bu Kvaløy (som faktisk kunne spilt i mikroputt om han ville), som tok 4 poeng og en 3. plass totalt. Aksel ble forøvrig nummer 2 i kadettklassen, kun slått av Shazil Shehzad (Shehzad-familien hadde en svært god turnering!) som vant den sammensatte klassen med 5 poeng. Aksel ledet turneringen etter 3 runder, etter å blant annet ha slått forhåndsfavoritt Håkon Abeland Myrheim. Med to tap på de siste tre kom han imidlertid ikke helt til topps, men tok likevel en svært sterk 3. plass.

Skoleturnering for lag med to spillere

Skoleturneringen for lag med to spillere ble en stor suksess med hele 104 spillere, hvorav 22 av spillerne var fra SSKU. Det var fire ulike klasser man kunne delta i, inndelt etter lagenes alder.

i den yngste klassen, barneskole 1-4. klasse, var det et rent Stavangerlag som tok seieren. Team Vaulen med Aksel Bu Kvaløy og Sondre Larsen, som begge også gjorde det sterkt i BGPen dagen før, gikk ubeseiret gjennom turneringen med 17 poeng. De avga faktisk kun ett individuelt poeng totalt, og deres eneste poengtap som lag var uavgjort mot Team Salte, laget som ble nummer 2 i klassen. Aksel og Sondre kan dermed si seg godt fornøyd med helgens medaljefangst!

I klassen barneskole 5-7. klasse, som også var den største klassen, gjorde Shehzad-familien nok en gang rent bord, da Team Shehzad med Shazil og Alisha vant klassen med 17 poeng, to poeng foran Team Jåtten, som ble beste rene Stavangerlag på en 2. plass. Team Jåtten bestod av nok ett søskenpar, nemlig brødrene Arun og Arjun Vijay Cithu. Team Jåtten startet turneringen med et uavgjortresultat mot Team Overwatch, men fortsatte deretter med tre strake seire, før det sa stopp med tap mot Team Shehzad. I siste runde klarte de imidlertid å sikre seg 2. plassen med en overbevisende 2-0 seier mot Team Høyland.

Nest beste lag med deltakelse fra SSKU var Sjampiåns som bestod av André Gjestemoen Von Hirsch (SSKU) og Liam Selvik Christ (Røyneberg Skole). Med to seire og fire uavgjortresultater gikk faktisk Sjampiåns ubeseiret gjennom turneringen, og endte til slutt på en 3. plass med 14 poeng.

I ungdomssskoleklassen var det to lag med spillere fra SSKU som havnet på pallen. Team Hinna, med Abyl Kizatbay (SSKU) og Dmitry Rudshin (Smeaheia SS), avga kun to remiser, og vant sine resterende partier. Dette ga dem totalt 16 poeng og 1. plassen i gruppen. Her er det også verdt å nevne at Abyl vant alle sine partier. The Kings, med Daniel Steen (SSKU) og Odd Martin Reilstad, tok 3. plassen med 13. poeng. The Kings tapte kun mot Team hinna, og gikk ellers ubeseiret gjennom turneringen.

I klassen for videregående skoler var 3 av 6 lag rene lag fra Stavanger Sku. Disse lagene viste seg også som de sterkeste, og tok alle pallplassene i gruppen. Lagene viste seg imidlertid som veldig jevne, og de endte alle på 12 poeng etter at alle de tre spilte uavgjort mot hverandre, og vant de andre kampene. Til slutt måtte det likevel kåres en vinner, og med best kvalitet vant Svorono Fan Club, bestående av Martin Saltvedt og Erling Dyrhaug Skjølås. På 2. plass fulgte Rema Skvadronen med Kristoffer Bråtveit og Henrik Tallaksen, mens Team Kyrkjebø, bestående av Hanna og Marte Kyrkjebø, tok 3. plassen. Alle de tre Stavangerlagene i denne klassen gikk altså ubeseiret gjennom turneringen!

Fullstendige turneringsresultater kan finnes her:

Jæren Januar Sjakk BGP/UGP:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenJanuarSjakk2016-SandnesSjakklubb

Skoleturnering for lag med to spillere:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=RogalandSkolemesterskap2017-SandnesSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page