top of page

Bokprat med Atle Grønn: Sjakken eller Livet

Torsdag 23. februar fra kl. 12.00- 13.00 vil det holdes et gratis foredrag, som vil være åpent for alle, i kinosal 5 på Sølvberget i Stavanger. Da kommer Atle Grønn for å snakke om sin etter hvert mye omtalte bok, Sjakken eller livet, som ble utgitt høsten 2016. Boken er en reise i sjakkens historie og kultur, og er en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. I boken blir vi blant annet introdusert for flere sjakkpersonligheter som på en eller annen måte har latt seg fange av dette spillet. Vi blir også tatt med gjennom sjakkens historie, fra de gamle verdensmesterne, via sjakkens rolle i den gamle sovjetunionen, og helt frem til Magnus Carlsen og hans jakt på verdensmestertittelen. Boken har høstet svært god kritikk både fra sjakkspillere og anmeldere, noe som vitner om at det er en bok for alle som har en viss fascinasjon for spillet, og ikke bare for sjakkspillere.

Atle er selv internasjonal Mester i sjakk, og er et svært kjent fjes i sjakkmiljøet. Han har i lang tid vært en av de fremste sjakkspillerne og sjakkekspertene i landet, og har blant annet deltatt som sjakkekspert i både NRK og VGTV sine sjakksendinger de siste årene. Sist kunne vi se ham i studio i NRK under VM i lyn- og hurtigsjakk i romjulen.

Atle har virkelig hatt flere jern i ilden det siste halve året, for i tillegg til å gi ut bok og delta på sjakksendinger på TV, har han tatt over som leder i Norges største sjakklubb, Oslo Schackselskap, samt tatt over etter Rune Djurhuus som sjakkspaltist i Aftenposten. Likevel har han altså funnet tid til å holde dette arrangementet i Stavanger, noe vi er svært glade for.

Vi i SSKU håper at så mange som mulig har tid til å delta på dette, da det garantert vil bli både lærerikt og underholdende. Mer informasjon om arrangementet finnes her:

https://www.facebook.com/events/1959454887615398/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page