top of page

Arendal Grand Prix og Sandnes Hurtigsjakk NGP

Arendal Grand Prix

Helgen 10 - 12. februar ble Arendal Grand Prix arrangert på Tyholmen Hotell av Arendal Sjakkselskab. Turneringen hadde en betenkningstid på 90 min + 30 sek per trekk og trakk totalt 61 spillere fordelt på tre grupper. SSKU ble representert av Daniel Steen (1603), David Jess Linjord (1659) og Snorre Kristiansen (1555) i klasse B, og Anders Jess Linjord i klasse C.

Tyholmen hotell i Arendal, hvor turneringen ble spilt

I klasse B ble bestemann fra SSKU Daniel Steen med 3,5 poeng og en 5. plass. Daniel tapte kun ett parti, mot gruppevinneren Shazil Shehzad (1761), og avga kun en remis mot Andreas Tenold (1680). I de øvrige partiene tok han sterke seiere mot Tommy Thoresen (1726), Truls Kristiansen (1314), og Kasher Shehzad (1735). Daniel sikret seg dermed en solid ratingfremgang på 53 poeng.

Både David Jess Linjord og Snorre Kristiansen havnet poenget bak Daniel, på 2,5 poeng. David startet turneringen veldig sterkt med seier mot Stig Ravnås (1378) i første runde, etterfulgt av remiser mot gruppevinner Shazil Shehzad (1761) og Hans Hovden (1734) i runde to og tre. I fjerde runde ble det imidlertid tap for Henrik Gaudernack (1616), før han spilte remis mot Kasher Shehzad (1735) i siste runde. Tapet i fjerde runde ødela dessverre mye med tanke på en eventuell ratingfremgang, og David endte med en liten nedgang på 2,4 ratingpoeng.

Snorre tapte sitt første parti, før han vant mot Stig Ravnås (1378) i runde 2. Han tapte deretter igjen i tredje runde, før han avsluttet turneringen sterkt med 1,5 poeng på de to siste, med blant annet seier mot Vincent Dahli (1223).

Anders Jess Linjord var eneste deltaker fra SSKU i gruppe C, og tok her en 12. plass med 2 poeng. Anders vant sine partier i runde 2 og 5, mot hhv. Sven Bøe-Hansen og Nick Andersen. Dette ga ham en fin ratingfremgang på 20 poeng.

Spillelokalet

Flere resultater finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=ArendalGrandPrix2017-ArendalSjakkselskab

Bildene er hentet fra Arendal Sjakkselskab sine hjemmesider:

http://www.arendalsjakk.no/arendal-grand-prix/

Sandnes Hurtigsjakk NGP

Søndag 12. februar ble det avholdt en hurtigsjakkturnering på Sandnes videregående skole. Turneringen hadde 6 runder med en betenkningstid på 15 min + 10 sek per trekk, og trakk hele 61 deltakere totalt. Det var naturligvis stor deltakelse fra Stavanger, og godt over 20 spillere fra SSKU, samt 10 spillere fra SSK, hadde tatt turen til Sandnes for turneringen. Spillere fra Stavanger tok også alle de øverste plasseringene, da Erik og Petter Fossan kom på hhv. 1 og 2. plass, og Bjørn Ellingsen tok 3. plassen. Bestemann fra SSKU ble Abyl Kizatbay med 5. poeng og 4. plass. Abyl tok like mange poeng som 2. og 3. plassen, men ble slått på kvalitet av begge to. Han fikk sitt eneste tap mot Petter, og vant ellers mot lavere ratede spillere.

De høyest plasserte fra SSKU etter Abyl ble Benjamin Fossan med 4,5 poeng og 7. plass, og Andreas Fossan med 4 poeng og 10. plass.

Flere resultater finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=SandneshurtigsjakkNGPfebruar20-SandnesSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page