top of page

NM for Jenter 2017

Stavanger SKU har de siste årene deltatt med en håndfull jenter i NM for Jenter, og disse jentene har også bemerket seg med å gjøre det svært godt i mesterskapene. Blant de sterkeste prestasjonene fra tidligere års turneringer kan man nevne Hanna og Marte Bakken Kyrkjebøs 1. og 2. plass i lilleputtklassen i 2011, Line Jin Jørgensens 1. plass i ungdomsklassen i 2013, Live Jørgensen Skigelstrands 2. plass i miniputtklassen i 2015, og Line og Martes 2. og 3. plass i ungdomsklassen samme år. Også i fjor fikk klubben en medaljevinner, da Sofie Løfaldli tok en 3. plass i lilleputtklassen.

Årets turnering gikk av stabelen med noen av de samme jentene som er nevnt ovenfor på deltakerlisten. Fra SSKU deltok nemlig både Hanna, Marte, Sofie og Live. Hanna og Marte deltok i en noe redusert ungdomsklasse med kun 4 deltakere, mens Sofie deltok i en meget sterk kadettklasse. Live på sin side deltok, og vant!, i lilleputtklassen.

Live har de siste årene vært en trofast deltaker i NM for jenter, og har også vært med på å prege mesterskapene tidligere år. I år var det imidlertid første gang hun gikk helt til topps, og med 5 av 6 poeng kunne hun smykke seg med norgesmestertittelen i lilleputtklassen! Live fikk imidlertid ingen enkel vei til toppen, da hun og førsterangerte Linnea Tryggestad fulgte hverandre gjennom hele turneringen, og til slutt måtte skilles på kvalitet. Dette skjedde faktisk også med disse to i miniputtklassen i 2015, da de to også den gang fulgte hverandre gjennom hele turneringen, og til slutt måtte skilles på kvalitet. Da var det Linnea som tok seieren etter kvalitetsberegning, men i år fikk Live endelig sin revansj!

Live vant lilleputtklassen med 5/6 poeng

Live var med sin rating på 1214, forhåndsrangert som nummer 3 i klassen bak Linnea Tryggestad (1409) og Ariza Hina (1222), og det var stor grunn til å regne med at alle disse tre ville være med og kjempe i toppen.

Live startet turneringen med seier mot Amanda Hvile, før hun fulgte opp med seier i 2. runde mot det som senere ble 3. plassen, Inga Hem. Etter de første to rundene var det kun de tre forhåndsfavorittene som hadde full pott, og Live fikk med det førsterangerte Linnea Tryggestad i 3. runde. Partiet mot Linnea endte remis, og Live møtte dermed andrerangerte Ariza Hina i 4. runde. Dette partiet vant Live, og hun møtte deretter vinneren av miniputtklassen i fjorårets NM for jenter, Emma Marthinussen, i 5. runde. Dette partiet endte remis, men heldigvis for Live spilte også Linnea remis i denne runden. I siste og avgjørende runde vant Live mot Eva Skaslien, og klarte med det å ta sin første norgesmestertittel. Gratulerer!

Live vant mot Inga Hem i 2. runde

Hanna og Marte har i likhet med Live deltatt flere ganger i Jente NM, og de har begge to tatt flere pallplasseringer tidligere. I årets turnering gikk det imidlertid ikke like godt, og de endte som nummer tre og fire i ungdomsklassen med 2,5 og 2. poeng. Vi regner imidlertid med at de kommer sterkere tilbake i neste års utgave!

Sofie har i likhet med de andre også deltatt flere ganger tidligere i NM for jenter, og tok som nevnt en 3. plass i lilleputtklassen i fjor. I år rykket hun opp i kadettklassen, og fikk dermed svært mange sterke spillere å bryne seg på. Hun var på forhånd rangert nest sist i klassen med en rating på 1206, men viste i løpet av turneringen at hun absolutt er på nivå med de beste spillerne klassen. I de to første rundene spilte hun remis mot både Embla Ekeland Grønn (1520), som endte på 3. plass i gruppen, og Thyra Kvendseth (1686) som vant hele kadettklassen. Etter et tap i 3 runde vant Sofie så de to siste rundene mot Margrethe Homme og Maria Greibrokk (1595), noe som førte henne opp på 3 poeng og en sterk 5. plass, forøvrig med like mange poeng som 3. plassen. En veldig god debut i kadettklassen!

Vi i SSKU håper forøvrig å se mange av klubbens jenter i neste års turnering. NM for jenter er et flott samlingspunkt for alle landets sjakkjenter, og det hadde vært kjekt å se enda flere av klubbens jenter delta her!

Øvrige resultater finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NMforjenter2017-NTGSjakklubb

Alle bilder er tatt av Olga Dolzhykova, og hentet fra stormester og stormester sin facbookside:

https://www.facebook.com/stormester.no/?fref=ts

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page