top of page

Smeaheia Masterclass BGP/UGP mars 2017

Smeaheia skolesjakk har det siste halve året hatt flere treningssamlinger, også kalt "Masterclasses", for barn og unge. Disse samlingene er et veldig godt initiativ, og har trukket mange barn fra hele regionen. Samlingene har svært dyktige trenere, med IM Vadims Daskevics (2441) som fast trener på den øverste gruppen, og Karle Stangeland (2030) og Ivbjørn Nimki som trenere på gruppe nr. 2. En slik Masterclass ble avholdt lørdag 11. mars, og trakk 29 deltakere totalt, hvorav 10 var fra Stavanger Sku. Lørdagens Masterclass ble etterfulgt av en Masterclass BGP på søndagen. Denne BGP turneringen fikk i likhet med samlingen god oppslutning, og samlet til slutt 67 deltakere fordelt på 5 klasser, hvorav 16 var fra Stavanger Sku. Turneringen hadde 6 runder med en betenkningstid på 15 min. + 10 sek. per trekk.

I Nybegynnergruppen hadde Stavanger kun to deltakere, men disse gjorde det til gjengjeld veldig godt. David Mousavi vant nybegynnergruppen med 6 seiere og 18 poeng, full pott med andre ord! Ikke bare vant han alle partiene sine, men han møtte også god motstand underveis, David spilte nemlig mot nummer 2, 3, 4, 5, 7, og 10 i gruppen. En veldig god prestasjon av David, som fort må flyttes opp i mikroputtklassen til neste turnering!

Stavangers andre deltaker i Nybegynnerklassen var Lars Dreyer, som også gjorde en god turnering med 12 poeng og en 5. plass. Lars tapte kun mot nummer 1, 2 og 3 på tabellen, så også han møtte god motstand i turneringen.

I mikroputtklassen var Baran Alturk og Titas Malaiska deltakerne fra Stavanger. Titas gjorde det veldig bra, og endte på en 2. plass med 16. poeng. Titas tok like mange poeng som vinneren, men ble dessverre slått på kvalitet. Baran deltok i sin første BGP turnering, og leverte god innsats med 8 poeng og en 10. plass.

I miniputtklassen var det også to deltakere fra Stavanger. Bestemann her ble Kasper Kleppe Tunge med 12 poeng og en 5. plass, mens Andreas Svendsen Fischer, som i likhet med Baran deltok i sin første BGP, tok 6. poeng og en 8. plass. God innsats av begge to!

Lilleputtklassen hadde fire deltakere fra Stavanger, og selv om ingen av dem klarte å kjempe seg til en pallplass, leverte de alle gode prestasjoner underveis. Nærmest pallplass var Teodor Kristoffersen med 14. poeng og en 4. plass. Etter ham var Johannes Pundsnes med 13. poeng, og Andre Gjestemoen Von Hirsch med 12. poeng de to høyest plasserte på hhv. 6. og 7. plass. Vegard Vaula Bråten var fjerdemann fra Stavanger og tok 11. poeng og en 12. plass. Det er verdt å nevne at Vegard hadde et veldig sterkt resultat i første runde da han spilte remis mot tredjeplassen Sigurd Lye.

Kadettklassen var den klassen med flest deltakere fra Stavanger. Beste spiller fra klubben her ble Live Jørgensen Skigelstrand med 13. poeng og 5. plass. Hennes beste resultat var remis mot 2. plassen Alisha Shezhad. Live ble tett fulgt av sine klubbkamerater Gustav og Sverre Hestholm som havnet på plassene bak med 12. poeng. Like mange poeng fikk også Fredrik Lytomt Jacobsen og Viljar Gjerstad på hhv. 9. og 11. plass. Kristian Holst Oord kom på plassen bak Viljar med 10 poeng og en 12. plass.

Alt i alt var det en flott helg for Stavanger Sku sine medlemmer. Neste Masterclass blir 22. april, og påmeldingen er allerede åpnet her: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=MasterclassSmeaheiaskolesjakka2017-SmeaheiaSkolesjakk

Resultater fra søndagens BGP kan finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Smeaheia-MasterclassBGP-UGPmar2017-SmeaheiaSkolesjakk

Til helgen starter Stavanger SK sin Jubileumsturnering, og det er fortsatt ledige plasser her, påmelding til denne turneringen kan gjøres her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/enrolled.aspx?TID=StavangerSjakklubbs100arsjubil2017-StavangerSjakklubb

skole. Turneringen samlet 67 deltakere, som ble fordelt på 5 grupper.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page