top of page

Ålesund Grand Prix

Ålesund Grand Prix hadde i 2016 imponerende stor oppslutning fra Stavanger, som med 11 av totalt 62 deltakere ble nest største deltakerklubb etter Ålesund selv. Stavanger gjentok fjorårets suksess, og ble også i år nest største deltakerklubb etter arrangørklubben, med 10 deltakere av totalt 62. Turneringen ble spilt over 6 runder, hvorav de to første rundene var hurtigsjakk med 20 min. + 5 sekunder, mens de fire siste var langsjakk med 90 min. + 30 sek. Turneringen ble spillt i to grupper, en A-gruppe for dem over 1500, og en B-gruppe for dem under 1500. I A-gruppen var Stavangers Johannes Kvisla (2318) førsterangert, men også Fredrik Beer Jacobsen (2070) og Erlend Kyrkjebø (2069) var forventet å blande seg inn i toppkampen. De andre spillerene fra Stavanger i A-gruppen var Hanna Kyrkjebø (1924), Marte Kyrkjebø (1838), Eirik Kyrkjebø (1627), Snorre Kristiansen (1522) og Sverre Hestholm (1524). I B-gruppen deltok Gustav Hestholm (1294) og Freddy Hestholm (1239) fra Stavanger.

A-gruppen

I A-gruppen klarte Johannes å leve opp til favorittstempelet da han tok seieren med 5 poeng. Han fikk imidlertid kamp helt til døren av klubbkamerat Erlend, som endte på samme poengsum, men ble slått med betydelig dårligere kvalitet. Johannes kunne knapt møtt hardere motstand, da han møtte både nummer 2, 3, 4, 5 og 7 i turneringen, det var med andre ord en fortjent førsteplass da han stod øverst på pallen til slutt. Johannes startet turneringen med to seiere mot lavere ratede spillere i hurtigsjakken, før han fulgte opp med en seier i langsjakken mot andrerangerte FM Sondre Merkesvik (2239). I fjerde runde møtte han Erlend, som så langt hadde vunnet de to hurtigsjakkpartiene mot lavere ratet motstand, før han vant mot Arild Edin Monsøy (1955) i første langsjakkparti. Johannes og Erlend spilte remis, og lå dermed likt etter fire runder. I femte runde vant Johannes mot tredjerangerte John Kvamme (2151), mens Erlend spilte remis mot klubbkamerat Fredrik. I siste runde spilte Johannes remis mot fjerderangerte Thomas Nyland, og sikret dermed turneringsseieren og en liten ratingfremgang på 2 poeng. Erlend på sin side vant i siste runde mot turneringens store overaskelse, Adel Gharebagi Fard (1760), etter et langt parti som bølget mye frem og tilbake. Erlend tok med det 2. plassen et halvt poeng foran Bergens Sondre Merkesvik, og kunne i tillegg ta med seg 16 ratingpoeng i sekken. En svært god turnering både for Johannes og Erlend, som sikret dobbelt Stavangersk!

Gruppevinner Johannes i midten. Erlend på 2. plass til venstre, og Bergens Sondre Merkesvik på 3. plass til høyre.

Bestemann etter disse to ble Fredrik med 3,5 poeng og 11. plass. Fredrik startet turneringen dårlig med tap i første hurtigsjakkrunde, men kjempet seg oppover på resultatlisten med seiere i de tre neste rundene. I femte runde ble det som nevnt remis mot Erlend, og han hadde med det muligheten til å kjempe om en pallplass med seier i siste runde. Her ble det imidlertid tap mot FM Sondre Merkesvik, og Fredrik endte på en 11. plass. Likevel kunne han ta med seg en liten ratingfremgang på 2. poeng!

Snorre og Sverre leverte begge gode turneringer, og kunne med hvert sitt sterke resultat i langsjakken ta med seg mange ratingpoeng hjem. Snorres beste resultat var en imponerende seier mot Bjørn Robert Unhjem (1699) i 4. runde, mens Sverre slo til med seier over Helge Storeide (1772) i samme runde.

Marte og Hanna endte begge ca. på forventet score, og tok 3. poeng. Dette plasserte dem rett etter hverandre på resultatlisten, på en 11. og 12. plass. Også far Eirik leverte en turnering omtrent som forventet, med 2 poeng og en liten ratingfremgang.

B-gruppen

I B-gruppen leverte Gustav en svært god turnering, og endte til tross for svært lav forhåndsrangering på en imponerende 8. plass. Gustav tapte det første hurtigsjakkpartiet, men vant deretter mot Kay Brastad (531) i det neste hurtigsjakkpartiet. I første langsjakkrunde ble det også tap, men etter dette vant han alle de tre siste partiene! Med sterke seiere mot Håkon Hammerås (1445), Reidar Lange, og Jan Erik Skog (1641) endte han med 4 poeng og en ratingfremgang på hele 58 poeng! Gustavs far Freddy deltok også i denne klassen, men klarte ikke helt å holde følge med sønnen og endte på 2,5 poeng. Dette holdt imidlertid til en liten ratingfremgang, og det ble med det en svært god turnering for familien Hestholm!

Fullstendige resultater, samt noen av partiene, finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=AlesundGrandPrix2017-AalesundsSchaklag

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page