top of page

KM for skolelag

KM for skolelag ble avholdt lørdag 1.april på Varhaug misjonshus. Dette er en av de største turneringene i året for barn og unge, og med 213 deltakere fordelt på 49 skolelag er det ingen tvil om at også årets utgave ble en stor suksess! Lagene var fordelt på tre klasser, én for barneskolelag, én for ungdomsskolelag og én for videregående skolelag. Stavanger var naturligvis godt representert med gode lag i alle klassene, og noen av dem klarte også å hevde seg helt i toppen.

Barneskoleklassen

I barneskoleklassen var det svært mange sterke lag fra Stavanger som deltok, og dette kom også til syne på resultatlistene. Selv om vinnerlaget fra fjorårets KM, Lura skole fra Sandnes, klarte å gjenta suksessen fra i fjor, var det flust med Stavangerlag som fulgte rett bak. Nærmest var Vaulen skole med 10 poeng og en veldig sterk 2. plass. Vaulenlaget bestod av Aksel Bu Kvaløy (1571), Andreas Broch-Austvoll (1006), Elias Berge og Sondre Larsen. Vaulen startet turneringen på svært imponerende vis, med 4-0 siere mot Hana 3Y og Røyneberg 2, og 3-1 seier mot Madlavoll Galaxy. I fjerde runde fikk de imidlertid tøffere motstand, og de måtte avgi et poeng etter 2-2 mot et godt Tjensvollag. I femte runde var det klart for et skikkelig toppoppgjør mot førsterangerte Lura skole. Denne matchen endte med 2-2, et sterkt resultat av Vaulen, som dermed ble det eneste laget som klarte å ta poeng fra Lura. Vaulen vant også siste runde mot BISS Chess Lovers, og sikret med det en meget god 2. plass. Lagets toppscorer ble Aksel Bu Kvaløy på førstebord som tok imponerende 6 av 6 mulige poeng. Aksel fikk med det også prisen for beste førstebordsspiller.

Vaulen tok en flott 2. plass i barneskoleklassen!

Beste lag etter Vaulen ble Tjensvoll med 9 poeng og en 4. plass. Tjensvollaget bestod av Lars Bakketun (576), Vetle Støren (796), Fredrik Nyborg Sørensen (789) og Håkon Støren (792). Tjensvoll gjorde en veldig god turnering, og vant 4-0 i alle sine fire seierskamper! De avga ellers kun en remis mot Vaulen, før de dessverre tapte mot Lura i siste runde, noe som gjorde at de akkurat havnet utenfor topp 3. På plassen bak fulgte Lassa Vikings Mix med like mange lagpoeng men færre individuelle poeng. Lassalaget bestod av Kasper Kleppe Tunge (786), Arne Gilje (694), Lars Idsøe Refvem og Nora Idsøe Refvem. Lagets toppscorer ble Arne Gilje med 6 av 6 mulige poeng, tett fulgt av Kasper med 5 av 6.

Ungdomsskoleklassen

I ungdomsskoleklassen var det kun Kannik som deltok fra Stavanger. Kanniklaget bestod av Sverre Skjølingstad (1675), Karton Nilsen, Ola Idsøe Reitan og Mikkel Kvinnesland. Av disse er det imidlertid kun Sverre som er en aktiv sjakkspiller, og det ble dermed vanskelig å utfordre de beste lagene. Sverre vant 5 av sine 6 partier, og ble med det lagets toppscorer foran Karton som tok 2 poeng. Dermed bidro de to sterkt til at laget fikk plukket noen poeng. Kannik endte til slutt på 3. poeng og en 6. plass.

Klassen for videregående skoler

I klassen for videregående skoler var det sterk deltakelse fra Stavanger med 3 stavangerskoler. Best av disse til slutt ble Hetlandgutane med Martin Saltvedt (2046), Erling Dyrhaug Skjølås (1837), Henrik Tallaksen (1723) og Kristoffer Bråtveit (1641). Laget vant alle sine kamper og vant dermed klassen med 10 av 10 mulige poeng, 2 poeng foran neste lag. Hetlandgutane avga faktisk kun tre individuelle poeng totalt! Martin på førstebordet og Kristoffer på fjerdebordet ble lagets toppscorere med 5 seiere av 5 mulige, tett fulgt av Henrik som tok 4 av 5 på tredjebordet. Alle disse ble med det også klassens bestebordsspillere.

De to andre lagene var St. Olav VGS, som bestod av Andreas Fossan (2056), Benjamin Fossan (1936), Fredrik Helgeland og Ådne Jonsbråten, og Kongsgård Chess Mates med Lars Nilsen Samuelsen, Markus Årsland, Marlene Østebø, Einar Stokke Lundetræ og Henning Larsen. St. Olav VGS startet turneringen dårlig med tap i de tre første rundene. De klarte imidlertid å hente seg noe inn igjen med 4-0 og 3-1 seiere i de to siste rundene, og endte til slutt på en 4. plass. Lagets toppscorer, og klassens beste andrebordsspiller, ble Benjamin med 5 seiere av 5 mulige.

Kongsgård Chess Mates fikk sin seier i 2. runde mot B-gjengen, og endte til slutt med 2 poeng og en 5. plass. Lagets toppscorer ble Marlene Østebø, som vant de tre partiene hun spilte.

Fullstendige resultater finnes her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=RogalandKMSkolelag2017-SandnesSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page