top of page

Nordstrand GP

Nordstrand Grand Prix ble arrangert på Lambertseter gård i Oslo helgen 21.-23. april. Turneringen har pleid å være blant de største NGP-turneringene de siste årene, og selv om deltakerantallet var noe lavere enn i 2016, var det likevel hele 148 deltakere under årets turnering. Turneringen hadde tre forskjellige grupper, og hver gruppe hadde 5 runder, med en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per trekk. Stavanger stilte med 5 spillere, hvor FM Johannes Kvisla (2318) og Ilia Kakushadze (2097) deltok i A-gruppen, ungdommene Fredrik Lytomt Jacobsen (1601) og Sander Joa (1464) stilte i B-gruppen, mens Vegard Joa (1148) stilte i C-gruppen. Ilia var til slutt den som imponerte mest, da han på tross av en relativt beskjeden forhåndsrangering, vant hele turneringen etter å utelukkende ha spilt mot høyere ratede motstandere. En meget god prestasjon av Ilia, som også plukket med seg en ratingfremgang på hele 54 ratingpoeng! Også i gruppe B var det gode prestasjoner, og bestemann her ble til slutt Sander med 2,5 poeng og en ratingfremgang på 31 poeng!

Gruppe A

I A-gruppen var det som nevnt Ilia som ble imponerte mest, med 4 av 5 poeng og turneringsseier. Ilia startet turneringen på beste mulige vis med å slå førsterangerte IM Nicolai Getz (2403) på bare 23 trekk! Etter dette fulgte han opp med remis mot fjerdarangerte FM Lucas Ranaldi (2309), før han tok en ny sterk seier mot FM Ward Al-Tarbosh (2219). Etter tre runder lå Ilia på en delt 1. plass med 5 andre spillere, men etter en ny imponerende seier i 4. runde, denne gangen mot FM Daniel Kovachev (2314), lå han alene i tet med 3,5 poeng før siste runde. Etter remis i mot Sheila Barth Sahl (2166) i siste runde tok han 1. plassen på kvalitetspoeng, foran 2. og 3. plassen som også hadde 4 poeng. En meget sterk prestasjon av Ilia, som møtte 5 av de 7 høyest ratede spillerene i turneringen!

Topp tre i gruppe A. Fra venstre: 1. pl. Ilia Kakushadze, 2. pl. Lucas Ranaldi, 3. pl. Andreas Tryggestad

Den andre fra Stavanger i A-gruppen var Johannes, som skulle forsøke å følge opp turneringsseieren i Ålesund GP for noen uker siden. På tross av en god start med seier mot Daniel Nordquelle (2097) i første runde, ble sjansene for å kjempe om en topplassering ødelagt med tap i runde 2. og 4.

Gruppe B og C

B-gruppen var for spillere mellom 1250 og 1750, så både Sander og Fredrik måtte være forberedt på hard motstand, da de etter norsk rating var relativt lavt rangert. De klarte seg imidlertid godt begge to, og endte på hhv. 2,5 og 2 poeng.

Sander leverte til slutt en god turnering, med 2,5 poeng og en 32. plass. Sander startet turneringen med remis mot Håvard Aarvik-Hansen (1505), før han gikk på et tap i 2. runde. I runde tre slo han imidlertid tilbake med en sterk seier mot Erik Grindbakken (1644), noe som var svært viktig for at turneringen til slutt skulle ende så godt som den gjorde. I runde 4 ble det et nytt tap mot Bjørn Magnus Bø, før han på nytt slo sterkt tilbake, denne gangen med en seier i den viktige sisterunden mot Vebjørn Leonhardsen (1282). Sander kan dermed være godt fornøyd med 50% score i en meget tøff gruppe.

Fredrik fikk en kjempestart på turneringen med seier mot Kazim Yilmaz (1566) i første runde. Dette gjorde imidlertid at han havnet høyt oppe på resultatlistene og fikk sterk motstand videre i turneringen. Dessverre tapte han alle de tre neste rundene mot god motstand, før han til slutt sikret et nytt godt resultat med seier over Vegard Garmark (1475). Fredrik endte dermed på 2 poeng, med en nedgang i Fide-rating, men en oppgang på 26 poeng i norsk rating.

I C-gruppen var det kun Vegard som var med fra Stavanger, og selv om han ikke gjorde det like skarpt som sønnen Sander, tok han 1 poeng, og sikret seg med det en liten fremgang på 2 poeng på den norske ratingen.

Fullstendige resultater, samt partier fra turneringen, finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=NordstrandGPLangsjakk2017-NordstrandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page