top of page

Sandnes Hurtigsjakk NGP april 2017

22. april arrangerte Sandnes Sjakklubb motivasjonssamling og simultan med norgestoer GM Jon Ludvig Hammer (2621). Samlingen og simultanen samlet over 60 barn, med 9 deltakere fra Stavanger Sku. Dagen etter arrangerte Sandnes også en hurtigsjakkturnering, som fikk stor oppslutning, og hvor også Jon Ludvig deltok. Hurtigsjakkturneringen ble avholdt på Sandnes Videregående, og samlet 74 deltakere, hvorav 34 var fra Stavanger. Deltakerne spilte i én stor gruppe, med 6 runder og en betenkningstid på 15 min. + 10 sek. per trekk. Forhåndsfavoritten Jon Ludvig innfridde og vant turneringen med 5,5 poeng. Hammer fikk imidlertid tøff motstand fra Stavangers FM Petter Fossan (2265) som også endte på 5,5 poeng. Hammer og Petter møttes i siste runde, men da dette partiet endte i remis måtte det kvalitetsberegning til for å skille dem. Petter hadde dessverre litt dårligere kvalitet, og ble dermed henvist til 2. plassen.

Topp 2, Petter Fossan og Jon Ludvig Hammer

Av de 34 deltakerne fra Stavanger, var over 20 av dem juniorer fra Stavanger Sku. Mange av disse gjorde seg også bemerket i turneringen, og havnet langt opp på resultatlisten til slutt, og spesielt Abyl Kizatbay (1924) imponerte med 5 poeng og 3. plass. Abyl havnet på samme poengsum som IM Vadims Daskevics (2448) og IM Erik Fossan (2251), begge fra Stavanger, men slo begge på kvalitet. Abyl tapte kun mot Petter, men vant resten mot lavere ratet motstand, og fikk til slutt også premie for beste klasse 1 spiller.

Etter Abyl var det Anders Ljones (1643) og Fredrik Lange Berge fra Stavanger Sku som gjorde det skarpest med 4,5 poeng og hhv. 9 og 10 plass. Anders sine sterkeste resultater var remis mot Edvin Jarve (1804) i runde 3, og seier mot Andreas Fossan (1796) i siste runde. På tross av en meget sterk turnering ble han dessverre ikke beste klasse 3 spiller, da Oskar Feed Jacobsen (1514) fra Sandnes deltok i samme klasse, og havnet foran ham på resultatlisten.

Fredrik starte turneringen dårlig med tap i første runde, men forbedret seg kraftig etter dette og avga kun 0,5 poeng på de neste 5 rundene. Hans sterkeste resultater var seiere mot Mats Nærheim (1508) og Asbjørn Myhre (1728), samt remis i siste runde mot Jan Øverås (1720). Dette holdt til å sikre ham premie for beste klasse 4 spiller.

Fullstendige resultater finnes her: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=SandneshurtigsjakkNGPapril2017-SandnesSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page