top of page

Gjøvik Grand Prix 2017

05.-07. mai ble Gjøvik Grand Prix 2017 avholdt på Clarion Hotell Grand Gjøvik. Turneringen samlet totalt 83 spillere fordelt på to grupper, og alle Stavangers tre representanter deltok i A-gruppen. FM Johannes Luangtep Kvisla (2318) var rangert som nummer 2 på forhånd, i et sterkt felt som talte hele 7 spillere med over 2250 i rating. Snorre Kristiansen (1522) lå mer beskjedent til på forhåndsrangeringen, da han var blant de lavest ratede i gruppen. Likevel viste han underveis at han absolutt hørte hjemme i denne gruppen, og leverte en sterk turnering. Gaute Ljones (1640) var i likhet med Snorre relativt beskjedent rangert på forhånd, men slet noe mer med å hevde seg skikkelig.

Johannes ble til slutt bestemann fra Stavanger, med 3,5 av 5 mulige poeng og en 6. plass. Han var med i topsjiktet helt til runde fire, da han vant i runde 1 og 2 mot lavere ratet motstand, og spilte remis mot førsterangerte Vegar Koi Gandrud (2332) i runde 3. I fjerde runde gikk han imidlertid på et tap mot gruppevinner Johannes Haug (2297), noe som ødela muligheten for en topplassering. I siste runde ble det igjen seier mot lavere ratet motstand, så sett bort ifra tapet mot Haug hadde Johannes en godkjent turnering, og endte kun med en liten ratingnedgang på 4. poeng.

Snorre på sin side hadde en svært god turnering, og endte faktisk bare halvpoenget bak Johannes til slutt. Snorre stod over første runde og fikk med det et halvt poeng inn til runde 2. I denne runden fikk han den best tenkelige starten på turneringen da han vant mot Bendik Mjaaland (1536). Med 1,5 av 2 poeng ble det sterk motstand i 3. runde, og når motstanderen ble Daniel Nordquelle (2094) ble det dessverre også tap for Snorre. I fjerde runde slo han imidlertid tilbake med et halvpoeng mot Kolbjørn-Albin Johansen (1635), og lå med det allerede godt foran skjema med 2 poeng og 50% score. I siste runde tok han igjen en seier, denne gangen mot Håvard Flatland Børresen, noe som tok Snorre opp på 3. poeng og en imponerende 17. plass totalt! Snorre kunne i tillegg glede seg over å ha gått opp 24 ratingpoeng. Gaute Ljones, som også var lavt rangert på forhånd, slet noe mer enn Snorre i den samme gruppen, og endte til slutt lenger nede på resultatlistene med ett poeng.

Alle resultater ligger ute her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=GjovikGrandPrix2017-GjovikSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page