top of page

Smeaheia Masterclass BGP/UGP mai 2017

Søndag 21. mai arrangerte Smeaheia Skolesjakk en Masterclass BGP/UGP, med 6 runder og en betenkningstid på 15 min per spiller per parti. Turneringen samlet totalt 48 barn, og ble arrangert som en del av Masterclass-treningssamlingen som hadde trukket mange av de samme deltakerne dagen før. Stavanger Sku stilte sterkt på begge arrangementene, med 7 deltakere på treningssamlingen, og 20 deltakere på BGP turneringen. Det kunne dermed virke som om treningssamlingen hadde noe for seg, da mange av Stavangers spillere presterte godt i BGP turneringen på søndag. Nedenfor kan du lese mer om de som imponerte mest.

Nybegynner- og mikroputtgruppen ble slått sammen på grunn av litt for få deltakere i nybegynnergruppen. Dermed fikk nybegynnerne en tøff første turnering, da de måtte spille sammen med de mer rutinerte mikroputtene. I nybegynnerklassen var Bjørnar Heigre eneste deltaker fra Stavanger Sku, og han fikk virkelig merke sammenslåingen da han kun møtte én annen nybegynner, og ellers kun mikroputter. Bjørnar endte til slutt på 8. poeng.

Blant mikroputtene var det hele 8 spillere fra Stavanger Sku. Beste mikroputt fra Stavanger ble Titas Malaiska med 16. poeng og en sterk 3. plass! Titas fikk en dårlig start på turneringen, med tap i første runde mot Håkon Salten, som senere endte turneringen på 2. plass. Dette tapet ristet han imidlertid raskt av seg, og satte i gang med en seiersrekke som varte ut turneringen! Med 5 seiere på rad endte han ett poeng bak førsteplassen, og med lik poengsum, men dårligere kvalitet, som Salten på 2. plass.

På plassen bak Titas fulgte Marton Moi med 14. poeng. Marton fikk en bedre start en Titas, da han startet turneringen med å vinne i sine tre første runder. Etter dette ble det dessverre tap mot Rune Mæstad, som senere vant turneringen, og Titas selv. Partiet mellom Titas og Marton var avgjørende for hvem som tok 3. plassen, og da TItas gikk seirende ut her, hjalp det ikke at Marton også vant i siste runde. Uansett svært godt prestert av både Titas og Marton!

Miniputtklassen samlet totalt 8 spillere, og hele 4 av disse var fra Stavanger. Dessverre var det ingen av disse fire som klarte å kapre en pallplass, og bestemann til slutt ble Arjun Vijay Cithu med 13 poeng og en 4. plass. Bak Arjun fulgte imidlertid klubbkameratene hans tett, med Camilla Broch-Austvoll, Ksenija Korobeinikova og Daniel Kjeldsen på de tre neste plassene, alle med 9. poeng. Arjun fikk en vanskelig start på turneringen, og tok bare et halvt poeng på de to første rundene. Etter dette vant han imidlertid i både runde 3 og 4, og var med det på lik poengsum som 2 og 3. plassen. Dessverre ble sjansene for en pallplass ødelagt med tap mot Sverre Lye, som senere vant turneringen, i runde 5. Arjun vant igjen i runde 6, og sikret med det at han ble beste spiller fra Stavanger i denne klassen.

Lilleputtklassen var hadde kun 6 deltakere, og ble dermed spilt som en bergerturnering hvor alle møtte hverandre én gang. Dette endte med en 1. plass til Andreas Broch Autsvoll fra Stavanger Sku, som tok sterke 14 av 15 mulige poeng. Andreas avga kun en remis mot tredjerangerte Sigurd Lye, og vant alle de andre partiene sine. En svært imponerende turnering av Andreas! Også Olav Holten Fiskaaen og Deepesh Dunna deltok i denne klassen, men ingen av dem klarte å kjempe seg inn blant topp tre. Nærmest var Olav, som endte på en 4. plass med 9 poeng, 3. poeng bak tredjeplassen Sigurd Lye.

Kadettklassen var som vanlig svært sterk, og var med 13 deltakere den største klassen etter nybegynner/mikroputtklassen. I denne klassen var det 5 spillere fra Stavanger, og betemann ble Sander Joa med 13. poeng og en 4. plass. Sanders turnering var faktisk helt identisk med Arjun sin i miniputtklassen, da Sander tok 0,5 poeng på de to første rundene, og deretter vant to på rappen. I runde 5 ble det dessverre tap for Mats Nærheim, noe som ødela sjansene for en pallplass da nettopp Mats endte på plassen foran ham til slutt. Etter Sander var det André Gjestemoen Von-Hirsch og Gustav Hestholm som kom høyest av Stavangerspillerne, med 12. poeng og hhv. 8 og 9. plass.

Neste BGP i området blir Altibox Norway Chess BGP, som arrangeres i forbindelse med superturneringen Altibox Norway Chess i Stavanger. BGP turneringen vil bli holdt på vitenfabrikken i Sandnes, og vi håper å se mange av Stavanger Sku sin medlemmer på deltakerlisten!

Alle resultater fra turneringen ligger her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Smeaheia-MasterclassBGP-UGPmai2017-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page