top of page

Knut Bøckmans Cup 2017

Knut Bøckmans Pinsecup 2017 ble arrangert i pinsehelgen 02. - 05. juni i Oslo Schackselskap sine lokaler. Turneringen, som hadde 7 runder og en betenkningstid 90 min. + 30 sek. per trekk, samlet totalt 73 deltakere fordelt på én A-gruppe og én B-gruppe. Snorre Kristiansen (1539) som deltok i gruppe B (under 1750) var eneste deltaker fra Stavanger i turneringen. Snorre er svært aktiv for tiden, og leverte blant annet en god turnering i Åpent Hordalandsmesterskap sist helg. Også i Knut Bøckmans Pinsecup presterte han svært godt, og tok en imponerende 2. plass i en tøff gruppe!

Snorre var på forhånd rangert som nummer 19, og det var dermed ikke forventet at han skulle være med og kjempe helt i toppen. Likevel viste han tidlig at han var å regne med, og med seier i første runde mot Lars Hope (1389) fikk Snorre en perfekt start på turneringen.

I runde to fikk han sterk motstand, da han møtte Elise Sjøttem Jacobsen (1690). Dette partiet endte i remis, noe som også må sies å være nok et sterkt resultat av Snorre!

I runde tre ble det igjen seier mot lavere ratet motstand, da Snorre vant mot Eivind Grunt Kreken (1386). Med denne seieren klatrert han opp på en 5. plass i turneringen, og hang dermed godt med i toppkampen.

I fjerde runde tok Snorre et svært imponerede helpoeng mot Lasse Midtstue (1656) som senere endte på plassen bak ham. Dette var faktisk det eneste tapet Lasse hadde, og en svært viktig seier for Snorre, som over halveis i turneringen fortsatt var ubeseiret.

Fjerderangerte Yngve Götestam Fossheim (1803), som til slutt vant gruppen, var motstander i femte runde. Høyt rangerte motstandere var imidlertid ikke noe problem for Snorre i denne turneringen, som sikret en sterk remis. Da han også vant i nest siste runde mot Ole Petter Pedersen (1649), var han alene i tet før siste runde, med like mange poeng, men bedre kvalitet, som Yngve Fossheim.

I siste runde fikk Snorre en ny sterk motstander, da han møtte sjetterangerte Dag Eriksen (1711). Også dette partiet endte med remis, og Snorre ble med det dessverre forbigått av Fossheim, som vant sitt siste parti. Likevel endte Snorre på en svært sterk 2. plass! Dette ga ham også en ratingfremgang på hele 106 ratingpoeng! Snorre var sammen med 1. plassen også den eneste som gikk ubeseiret gjennom hele turneringen.

Neste turnering for denne talentfulle Stavangerspilleren blir Altibox Norway Chess NGP førstkommende helg. Denne turneringen har over 100 påmeldte, og klubben ser frem til å følge alle sine spillere i denne turneringen. Lykke til!

Alle resultater fra Knut Bøckmans Pinsecup finner man her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=KnutBockmansPinsecup2017-OsloSchakselskap

Påmelding til Altibox Norway Chess NGP kan gjøres her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=AltiboxNorwayChessNGP2017-AkademiskSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page