top of page

Sveins 10. minneturnering

Sveins 10. minneturnering var en sterk 9 runders turnering som ble arrangert i Oslo Schakselskap sine lokaler i Bogstadveien i Oslo. Turneringen samlet totalt 69 deltakere som alle spilte i én samlet klasse, og hadde en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per trekk. Stavanger hadde to deltakere i turneringen: Abyl Kizatbay (2134) fra Stavanger SKU, og Svein Folkvord (1885) fra Stavanger SK. Begge to hadde noen gode resultater underveis i turneringen, og havnet til slutt på en delt 31. plass, med like mange poeng og identisk gjennomsnittlig ratingmotstand.

Abyl har den siste tiden prestert veldig godt i flere turneringer, og har klatret godt over 2100 på ratinglistene. Denne turneringen startet han også bra, da han kontrollerte inn en seier mot Neil Sharma (1402) i første runde. I runde 2 fikk han imidlertid tøffere motstand, da han skulle opp mot FM Johannes Haug (2335) med svarte brikker. Dette endte i et langt parti som Abyl til slutt tapte, etter å ha kjempet seg gjennom et seigt sluttspill. Abyl slo imidlertid tilbake umiddelbart, og vant et skarpt parti mot Harald Christian Vestjord (1760). I fjerde runde fikk han en ny opptur, med en svært imponerende remis mot IM Atle Grønn (2331). Dette var et parti hvor Abyl lenge stod godt, men da han ikke fikk noen avgjørende fordel ebbet det hele ut i et jevnt sluttspill hvor spillerne tok remis. Et meget sterkt resultat av Abyl!

Etter det sterke remispartiet gikk det dessverre dårligere for Abyl, som kun tok ett poeng på de neste tre rundene, deriblant en remis mot Svein. I runde 8 tok han imidlertid en ny seier, da han vant mot George Chachkes (1681), før han fikk en sterk motstander i siste runde, da han møtte femterangerte GM Torbjørn Hansen (2443) med hvit. Dette partiet endte dessverre også med tap, og Abyl endte dermed turneringen på 4,5 poeng og en ratingnedgang på 31 poeng. En trøst kan imidlertid være at den viktigste turneringen for Abyl starter til helgen, da han skal delta i juniorklassen i Landsturneringen, hvor han som fjerderangert har gode muligheter for å kjempe om en norgesmestertittel.

Svein fikk en tøff start på turneringen, da han tapte første runde mot FM Tor Fredrik Kaasen (2402). Etter dette vant han mot Erik Grindbakken (1624), før han tapte i tredje runde mot CM Ludy Helsio Sousa (2159). Etter tapet snudde imidlertid turneringen for Svein, og han tok 2,5 poeng på de neste tre rundene, alle mot sterk motstand. I runde 4 vant han mot Sigurd Lauvas Gaure (1532), før han slo til med en svært sterk seier mot Aleksander Lindbøl (2076) i femte runde! I dette partiet ble det et langt sluttspill hvor Svein hadde en bonde over. Med godt spill klarte han etterhvert å realisere fordelen til en svært sterk seier.

I sjette runde leverte Svein et nytt sterkt resultat da han spilte remis mot Abyl, før han i runde 7 og 8 gikk på tap mot svært sterke motstandere i GM Heikki Westerinen (2305) og Terje Lund (2095). I siste runde tok han en ny seier mot Ella Papanek (1671), noe som ga ham 4,5 poeng totalt, og en ratingfremgang på 20 poeng!

Alle resultater og partier fra turneringen finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Sveins10minneturnering2017-AkademiskSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page