top of page

Landsturneringen 2. runde

Etter 2 runder er det mange av Stavangers spillere som ligger godt an i de ulike klassene, og det er flere av klubbens spillere som har fått en perfekt start på turneringen med 2 seiere på de første 2 rundene.

Elite

I eliteklassen fikk Stavangers representanter sine første poeng, da IM Erik Fossan (2311) spilte remis mot Endre Machlik (2145) og IM Lasse Løvik spilte remis mot IM Atle Grønn (2313). Erik vant en bonde i midtspillet mot Endre, og gikk etter hvert inn i et springersluttspill med en merbonde. Dette viste seg imidlertid å være vanskelig å vinne, og partiet endte til slutt i remis, da Endre klarte å få byttet av alle bøndene. Lasse på sin side hadde et mer udramatisk parti, hvor det hele endte i remis ved trekkgjentakelse etter 30 trekk. De hadde da en helt lik stilling hvor ingen hadde noen åpenbart gode planer å spille på.

Junior

I Juniorklassen er det Martin Saltvedt som leder an blant Stavanger spillere med 2 poeng og 2. plass. Martin vant i 2. runde mot tidligere klubbkamerat Martin Nilsen (2047) og ble dermed én av tre spillere med full pott etter to runder. Halvpoenget bak Martin finner vi Andreas Fossan (1989), som i denne runden spilte remis mot Isak Sjøberg (1965), og Abyl Kizatbay (2035), som vant mot klubbkamerat Benjamin Fossan (1814). I 3. runde er Andreas og Abyl paret mot hverandre, så det er dermed duket for et skikkelig lokaloppgjør. På 1. poeng finner vi Hanna Kyrkjebø (1846) og Alseit Kizatbay (1948), som faktisk spilte mot hverandre i 2. runde. Dette partiet endte remis, og begge disse står nå med to remiser så langt i turneringen. Marte Kyrkjebø (1767) og Edvin Järve (1821) fikk begge sine første halvpoeng, da de begge spilte remis i dagens parti. Også Erling Dyrhaug Skjølås

Kadett

I kadettklassen er Aleksander Flæsen (1727) den eneste Stavangerspilleren som står med full pott. Aleksander vant mot Maria Næss (1525) i runde 2, og ligger foreløpig på en fjerdeplass, likt med syv andre som også har 2 poeng. Halvpoenget bak Aleksander ligger Sander Joa (1183) som tok et nytt imponerende resultat da han holdt Benjamin Halvorsen (1570) til remis. Sander har dermed hatt en meget god start på turneringen, og er forhåpentligvis full av selvtillit før runde 3, hvor han skal møte førsterangerte Andre Nielsen (2110). På 1. poeng finner vi både Sverre Hestholm (1266), David Jess Linjord (1512), Daniel Steen (1544) og Aleksander Fossan (1921). Sverre, David og Aleksander revansjerte alle gårsdagens tap, og særlig Sverre imponerte med å slå Bjørn Robertsen (.

Lilleputt

Runde to i lilleputtklassen ble en meget god runde for Stavanger, da 5 av 6 spillere vant sine partier! Dette gjør at alle Stavangers spillere har poeng etter to runder, og tre av dem har full pott! Helt øverst finner vi Live Jørgensen Skigelstrand (1324), som etter en imponerende seier mot David Nesse (1629) inntok en foreløpig førsteplass i lilleputtklassen. Forhåpentligvis vil hun bli værende der lenge!

David Nesse (1629) - Live Jørgensen Skigelstrand (1324): Lives matt i partiet mot David Nesse var av det pene slaget. Hele fire brikker er involvert i å sette kongen matt!

Også Julian Munk (1653) og Aksel Bu Kvaløy (1644) står med full pott etter to runder, etter å ha vunnet mot lavere ratede motstandere i runde 1 og 2. Poenget bak disse tre finner vi Andreas Broch Austvoll (1053), Gustav Hestholm (1108) og Snorre Kristiansen (1470), som alle har en seier og ett tap hver. Andreas og Gustav vant i 2. runde mot lavere ratede spillere, mens Snorre dessverre måtte gi tapt mot førsterangerte Afras Mansoor (1876).

Miniputt

Også i miniputtklassen har alle Stavangers spillere fått poeng etter to runder. Bestemann foreløpig er Marton Moi med 1,5 poeng og en 14. plass. Etter en remis i går vant Marton i dag mot Areeb Mansoor (664). På samme poengsum som Marton finner vi også brødrene Arun Vijay Cithu (1246) og Arjun Vijay Cithu (903). Resten av spillerne fra Stavanger i denne klassen har ett poeng, etter at alle har vunnet ett og tapt ett parti. Anders Jess Linjord og Kasper Kleppe Tunge vant begge i 1. runde, men tapte deretter mot høyere ratede spillere i runde 2. For Daniel Kjeldsen, Camilla Broch-Austvoll og Titas Malaiska ble det omvendt, med tap i runde 1 og seier i runde 2.

Ratingklassene

Også i ratingklassene var det mange gode resultater i runde 2. I klasse 3 spilte Christopher Munk (1251) remis mot Arne Unneland (1407), mens Stian Hjorteland (1284) spilte remis mot Christina Koyama Poppe (1422), begge to står dermed med 1,5 poeng, og har fått en fin start på turneringen. Også spillerne i klasse 5 imponerer, og etter 2 runder er det trippelt Stavangersk i tet med Kristian Thunestvedt Evjen på første, etterfulgt av Ruben Kristiansen og Andreas Stenhaug, alle med 2 poeng. Også Håkon Støren har gjort jobben de to første rundene, og står i likhet med de tre andre med 2 poeng. Det har også vært noen sterke enkeltresultater i denne klassen, og blant disse kan man nevne Johannes Pundsnes (519) sin seier over Sverre Vangen (900), Lars Bakketun (576) sin seier over Tommy Strømhaug (800), og Daniel Fossan sin remis mot andrerangerte Bjørn Flåtrud (983).

Alle resultater fra turneringen kan sees her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Landsturneringen2017-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page