top of page

Landsturneringen runde 3 og 4

Mandag var det dobbeltrunde for alle klasser med unntak av Elite. Dagens første parti startet kl. 10.00, mens parti nummer to denne dagen startet 17.00. Etter dobbeltrunden er det mange som henger godt med i de forskjellige klassene, mens det i ratingklassene er en Stavangerspiller i ledelse i 4 av 6 klasser!

Elite

I dagens runde i eliteklassen tok både IM Erik Fossan (2311) og IM Lasse Løvik (2363) poeng. Erik spilte remis mot IM Atle Grønn (2313), mens Lasse slo til med en svært overbevisende seier mot FM Tor Fredrik Kaasen (2309). Erik sitt parti ble svært kort, da spillerne ble enig om remis etter 15 trekk, i det som i utgangspunktet var en ganske skarp stilling. Også Lasse sitt parti var av det kortere slaget, da Kaasen ga opp etter 28 trekk, i det som var en tapt stilling for ham. Lasse fikk dermed sitt første helpoeng, og har rettet opp noe av den dårlige starten.

Junior

Runde 3 og 4 i juniorklassen var preget av mange remiser på de øverste bordene. Martin Saltvedt (1955) er fortsatt Stavanger best plasserte, med 3 poeng og en 2. plass, etter remiser mot FM Lucas Rinaldi (2229) og Gunnar Lund (1846). Martin er imidlertid ikke alene på 3 poeng, da det er 6 andre spillere med samme poengsum, inkludert FM Sondre Merkesvik (2174) som foreløpig leder juniorklassen. Nærmest denne gruppen med spillere på 3 poeng ligger Andreas Fossan (1989) på 2,5 poeng, som i dobbeltrunden spilte remis mot Abyl Kizatbay (2035) og Martin Nilsen (2047). Halvpoenget bak Andreas igjen, på 2 poeng, finner vi Alseit Kizatbay (1948), Abyl Kizatbay (2035) og Benjamin Fossan (1814). Benjamin var nok den av Stavangers spillere som gjorde det aller best denne dagen, da han i 3 runde vant mot Amir Keadana (1751), før han spilte remis mot Ulrik Olsen (1896) i runde 4.

Kadett

I kadettklassen fortsetter Aleksander Flæsen (1727) å imponere, og med to nye seiere mot Ingrid Skaslien (1593) og Sondre Melaa (1664) er han nå alene i tet med 4 poeng! Han står imidlertid ovenfor sin største utfordring i runde 5, da han møter førsterangerte Andre Nielsen (2110) med hvit. Forhåpentligvis fortsetter Aleksander sin seiersrekke! En Annen Aleksander som også har bygget opp en solid seiersrekke er Aleksander Fossan (1921), som nå står med tre strake seiere etter tapet i første runde. Dette plasserer ham foreløpig på en 10. plass, så han henger med andre ord godt med i tetkampen også han. Et halvt poeng bak Aleksander Fossan finner vi Daniel Steen (1544), som i dobbeltrunden vant mot Shjalg Næss (975), og spilte remis mot Thyra Kvendseth (1716). Med 2,5 poeng og en 13. plass henger også Daniel godt med i toppen!

Lilleputt

I lilleputtklassen står Julian Munk (1653), Aksel Bu Kvaløy (1644) og Snorre Kristiansen (1470) alle med 3 poeng. Snorre vant begge sine partier i dobbeltrunden, mens Julian og Aksel hadde en seier og ett tap. Like bak disse tre følger Andreas Broch-Austvoll (1053) på 2,5 poeng. Andreas imponerte stort i dobbeltrunden, med seier mot Axel Tunsjø (1416) og remis mot Torbjørn Valvåg (1401). Halvpoenget bak Andreas igjen ligger Gustav Hestholm (1108) og Live Jørgensen Skigelstrand (1324), som med 2 poeng også henger godt med.

Miniputt

I miniputtklassen er det Arjun Vijay Cithu (903) som ligger best an foreløpig, med 3 poeng og en 10. plass. Arjun hadde en god dobbeltrunde, med seier over Marton Moi i runde 3, og remis mot Joakim Aasen (1158) i runde 4. Et halvt poeng bak Arjun, finner vi broren Arun Vijay Cithu (1246) og Marton Moi, som begge hadde en seier og ett tap i dobbeltrunden. Resten av Stavangers spillere i denne klassen, Camilla Broch-Austvoll, Daniel Kjeldsen (543), Titas Malaiska, Anders Jess Linjord (572) og Kasper Kleppe Tunge (778) har alle 2 poeng, etter én seier og ett tap i dobbeltrunden. Svært sterk innsats av alle miniputtene i klassen!

Ratingklassene

I ratingklassene har det vært en god dobbeltrunde for mange, og Stavanger leder faktisk 4 av 6 ratingklasser foreløpig. I mester har Levi Andre Tallaksen 3,5 av 4, og leder dermed et halvt poeng foran en gruppe spillere på 3 poeng, deriblant FM Terje Johansen (2211), også fra Stavanger. I klasse 1 er det Øyvind Bø (1894) på en 3. plass som gjør det sterkest blant de lokale spillerne, mens det e i klasse 2 er Bjørn Ellingsen (1497) med 3 poeng og en 8. plass som ligger best an. I klasse 3 har Erik Søyland full pott, og leder med et halvt poeng på nestemann. Også Lasse Høvik i klasse 4 har full ott, men han leder med et helt poeng ned til nestemann. I klasse 5 er det tre spillere som står med 4 poeng etter fire runder, og to av disse, Ruben Kristiansen og Kristian Thunestvedt Evjen, er fra Stavanger. Imponerende innsats også i ratingklassene!

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page