top of page

Landsturneringen runde 5

Runde 5 ble ikke en spesielt god runde for Stavanger sin del, da det var svært få av medaljekandidatene i de forskjellige klassene som klarte å vinne sitt parti. Dette henger selvfølgelig sammen med at konkuransen begynner å tilspisse seg, og motstanden begynner å bli sterkere. Likevel er det fortsatt mange som ligger godt plassert i de forskjellige klassene.

Elite

I eliteklassen ble det nok en remis på IM Erik Fossan (2311), denne gangen mot FM Tor Fredrik Kaasen (2309). Erik hadde en liten fordel underveis i partiet, men spilte litt unøyaktig i tidsnøden, og tillott dermed en evigsjakk. Lasse Løvik (2363) på sin side klarte dessverre ikke å følge opp seieren fra i går, og tapte i dag mot FM Benjamin Arvola (2425). Både Erik og Lasse står dermed med 1,5 poeng så langt, og møter hverandre i runde 6.

Junior

I juniorklassen er det fortsatt Martin Saltvedt (1955) som er bestemann, etter at han spilte remis mot Mads Vestby-Ellingsen (2124) i femte runde. Martin ligger dermed på en 3. plass med 3,5 poeng, halvpoenget bak FM Sondre merkesvik (2174) og Daniel Nordquelle (2100). Sistnevnte er forøvrig Martins motstander i runde 6.

På 3 poeng finner vi hele 3 Stavangerspillere, og både Abyl Kizatbay (2035), Alseit Kizatbay (1948) og Benjamin Fossan (1814) kan være svært godt fornøyd med dagens runde, ettersom alle tre vant sine partier. Abyl tok sin seier mot Martin Nilsen (2047), Alseit vant mot Ulrik Olsen (1896), mens Benjamin tok en sterk seier mot WFM Maud Rødsmoen (1889).

På 2,5 poeng finner vi både Hanna Kyrkjebø (1846), Andreas Fossan (1989) og Marte Kyrkjebø (1767). Andreas og Marte skal forøvrig møtes i morgen. Et halvt poeng bak disse tre, på to poeng, finner vi både Edvin Järve (1721) og Erling Dyrhaug Skjølås (1734).

Kadett

I kadettklassen tok Aleksander Flæsens seiersrekke slutt, da han tapte mot Andre Nielsen (2110). Aleksander ligger imidlertid fortsatt godt an, med 4 poeng og en 3. plass. Også Aleksander Fossan (1921) sin seiersrekke tok slutt i denne runden, da han måtte avgi en remis. Aleksander Fossan står dermed med 3,5 poeng og en 7. plass etter 5 runder. På plassen bak Aleksander følger Daniel Steen (1544), som med seier over Maria Næss (1525) klatret opp på 3,5 poeng og en 8. plass. Sverre Hestholm (1266) og David Jess Linjord (1512) følger med 2 poeng hver, etter at Sverre vant og David spilte remis i femte runde.

Lilleputt

I lilleputtklassen er det Aksel Bu Kvaløy (1644) som ligger best an, og etter å ha vunnet sitt parti mot Andreas Tenold (1526), står Aksel med 4 poeng og en 5. plass. De andre i gruppen henger imidlertid også godt med, da Julian Munk (1653), Snorre Kristiansen (1470) og Live Jørgensen Skigelstrand (1324) alle har 3 poeng, mens Andreas Broch-Austvoll (1053) følger like bak med 2,5 poeng. Av disse fire var det imidlertid kun Live og Gustav som vant sine partier, da Live slo Ibragim Madagov (1124), mens Gustav imponerte med å slå Andreas Røberg Beitnes (1308).

Miniputt

I miniputtklassen er det Arun Vijay Cithu (1246) som har sanket mest poeng etter 5 runder, da han står med 3,5 poeng og en 12. plass. Like bak ham følger fire spillere fra Stavanger, da både Arjun Vijay Cithu (903), Camilla Broch-Austvoll, Daniel Kjeldsen (543) og Kasper Kleppe Tunge (778) har 3 poeng. Et halvpoeng bak, på 2,5 poeng, følger Marton Moi, mens Anders Jess Linjord (572) og Titas Malaiska så langt står med to poeng hver.

Ratingklassene

Heller ikke i ratingklassene har det vært en spesielt god runde for Stavanger, da mange av de høyest plasserte tapte i femte runde. Likevel var det mange sterke individuelle prestasjoner også i denne runden, blant annet Willy Kristiansen (2049) sin remis mot FM Johannes Kvisla (2220) i mesterklassen. Også Christopher Munk (1251) og Tormund Blikra Vea (1315) i klasse 3 leverte gode resultater, da Christopher holdt Sondre Stai (1455) til remis, mens Tormund vant mot Tomislav Marosevic (1443). Klasse 3 ledes forøvrig av Eirik Søyland (1400) fra Stavanger, som i morgen skal møte navnebror Eirik Kyrkjebø (1474), også fra Stavanger, til et skikkelig toppoppgjør.

I klasse 4 har Lasse Høyvik (1100) fortsatt sin imponerende seiersrekke, og han leder nå klassen suverent med 5 poeng, og et helt poeng ned til nestemann! Enda mer imponerende er det i klasse 5, hvor det er to spillere fra Stavanger som begge har full pott! Kristian Thunestvedt Evjen på 1. plass, og Ruben Kristiansen på 2. plass har begge et helt poeng ned til 3. plassen. Seiersrekken brytes imidlertid i morgen for ihvertfall én av dem, da skal de nemlig møte hverandre.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page