top of page

Open Internacional Sant Marti 2017

Open Internacional Sant Marti 2017 ble arrangert i Barcelona fra 13 til 21. juli. Turneringen fikk svært god oppslutning, og hadde til slutt hele 322 deltakere fra 32 forskjellige land! Stavanger ble også representert ved Marte, Hanna og Erlend Kyrkjebø i A-gruppen, og Eirik Kyrkjebø i B-gruppen. Alle fire leverte gode turneringer og kunne ta med mange ratingpoeng hjem i bagasjen.

Bestemann av de tre søsknene i A-gruppen ble til slutt Erlend Kyrkjebø (2085) med 4,5 poeng. Erlend leverte en sterk turnering og endte til slutt med en ratingprestasjon på 2220, og en ratingfremgang på 30 poeng. Han startet imidlertid turneringen på verst mulig måte, da han ble fortapt i variantene og tapte på tid mot mot IM Artem Smirnov (2401) i et sluttspill som først var vunnet for Erlend, og deretter død remis. Han klarte imidlertid å riste dette av seg, og vant i runde 2 mot Sebastian De Urquiza (1902) på kun 11 trekk! Muligens en kandidat til turneringens korteste vinstparti. I runde 3 ble motstanden dessverre for sterk igjen, og han tapte med svart mot Das Abhishek (2274) fra India. I fjerde runde slo han på nytt tilbake og vant mot Josep Maria Mateu Farre (1983), før han i femte runde tok sitt beste resultat denne turneringen, da han nedspilte IM Alejandro Rios Parra (2342) med svart. I runden etter tapte han dessverre mot FM Frank Buchenau (2279), før han tok en ny sterk seier mot FM Jofre Felipe Vergara (2234). I runde 8 tapte Erlend imidlertid for nok en inder, nemlig Chandra Prasad Dhulipalla Bala (2335), før han i siste runde avsluttet turneringen bra, med remis mot FM Subirana Marc Capellades (2240). Dermed sikret han seg en fin fremgang, som tar han over 2100 i rating.

Erlend (t.h.) leverte en god turnering, på tross av en, bokstavelig talt, treg start.

Hanna Kyrkjebø (1923) endte til slutt et halvt poeng bak Erlend, på 4. poeng. Det skal dog sies at Hanna og Marte ikke spilte siste runde, da de måtte reise videre til Xtracon Cup i Danmark før turneringen i Barcelona var ferdig. Hanna leverte imidlertid meget godt i de åtte rundene hun spilte, da hun til slutt endte med en ratingprestasjon på 2194. Dette ga henne 52 plusspoeng på ratingen, noe som førte ratingen hennes over 2000. Hun er med det en av få kvinner fra Stavanger som har hatt over 2000 i rating.

Hannas turnering startet med et kjemperesultat allerede i første runde, da hun vant mot Ameur Frih (2233)! Dette var hennes sterkeste resultat i løpet av turneringen, og ga en indikasjon på hvordan resten av turneringen skulle bli. I runde 2 og 3 ble imidlertid motstanden for sterk, og hun måtte gi tapt mot Mukherjee Debarshi (2301) og Hector Sam Salinas (2154). I runde 4 tok hun ett nytt godt resultat, med remis mot David Vigo Allepuz (2103), før hun i runde 5 og 6 slo til med seiere mot Adria Perez Garcia (2123) og Sagar Tejaswini (2160). Spesielt partiet mot Tejaswini var imponerende, da dette var et skikkelig angrepsparti, hvor de spilte på hver sin side av brettet, noe sluttstillingen og bar preg av. Etter å ha satset alt på hver sin fløy, var det til slutt Hanna som hadde det sterkeste angrepet. Et flott parti og et svært godt resultat!

Hanna Kyrkjebø (1923) - Sagar Tejaswini (2160): Sluttstillingen i Hannas parti mot Tejaswini vitner om et skikkelig angrepsparti, som ikke ble mindre skarpt av at dronningene ble byttet av!

I runde 7 ble det dessverre tap for FM Alejandro Mateus (2240), men i runde 8 slo Hanna til med en imponerende remis mot Eduard Perales Galindo (2185), og kunne dermed glede seg over å ha passert 2000 i offisiell rating for første gang!

Også Marte Kyrkjebø (1833) leverte en strålende turnering, og gjorde forhåndsrangeringen til skamme. Marte startet turneringen med tap mot Guillem Salagran Ferragut (2201), men slo tilbake i runde 2 med et strålende miniatyrparti mot Vega Blas Rodriguez (2048). Rodriguez spilte her hardt på vinst fra start, og ofret mye materiell i åpningen. Marte forsvarte seg imidlertid svært godt, og da angrepet etter hvert døde ut, fikk Marte muligheten til å avslutte parti på følgende måte i sitt 19.trekk:

Marte Kyrkjebø (1833)- Vega Rodriguez (2048): Etter å ha spilt seg opp til en vinnende fordel, fikk Marte gleden av å avgjøre partiet med Sd3+!, og svart ga opp da dronningen går tapt.

I runde 3 fulgte hun opp seieren med en solid remis mot Sagar Tejaswini (2160). I den påfølgende fjerderunden var hun satt opp mot en inder på 2177, men da inderen aldri turte å møte opp, fikk hun seieren på WO. Dermed stod Marte plutselig med 2,5/4 poeng, og fikk svært sterk motstand i de neste rundene. Runde 5 og 6 endte dessverre med tap mot hhv. FM Joseph Ryan (2284) og Artur Valls Marti (2140). I runde 7 tok imidlertid Marte et nytt sterkt resultat med remis mot Martin Meertens (2123), og selv om det ble tap i siste runde mot WIM Abigail Romero Echeverria (2109), endte Marte opp med en ratingprestasjon på 1994, og 20 plusspoeng på ratingen! Også hun kunne dermed si seg godt fornøyd med en strålende turnering.

Eirik Kyrkjebø (1611) deltok i B-gruppen og gjorde også han en god turnering. Han endte til slutt på 4 poeng med en ratingfremgang på 9 poeng, etter seiere mot blant annet Garrido Jordi Corminas (1864) og Julian Marc Torres (1723).

Alle resultater, samt de fleste av partiene, finnes her:

http://www.chess-results.com/tnr266738.aspx?lan=1&art=4&fedb=NOR&turdet=YES&wi=984&zeilen=99999

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page