top of page

Riga Technical University Open 2017

Riga Technichal University Open ble arrangert fra 7-13. august i Riga i Latvia. Turneringen samlet godt over 600 deltakere, som spilte i hele fem forskjellige ratinggrupper. Hovedturneringen i gruppe A gikk over 9 runder, og hadde en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. pr. trekk. Dette oppsettet gjaldt også for gruppe B, mens gruppe C, D, og E kun spilte 7 runder, dog med samme betenkningstid. Gruppe A var forøvrig en usedvanlig stor og sterk gruppe, med 319 deltakere, hvorav 277 av dem hadde over 2000 i rating. Blant deltakerne var det mange spillere fra Norge, blant annet to spillere fra Stavanger Sku! Brødrene Abyl Kizatbay (2073) og Alseit Kizatbay (1968) var på forhånd beskjedent rangert i den sterke A-gruppen, og fikk dessverre en tøff turnering, som til slutt endte med ratingnedgang for dem begge.

Abyl tapte sine to første partier mot svært sterk motstand, men vant deretter i runde 3 mot Maksims Golubovskis (1868). Etter seieren fulgte nye partier mot mye høyere ratede motstandere, men etter å ha tapt for Midas Ratsma (2217) i runde 4, tok Abyl en utrolig imponerende seier mot Esat Baglan (2293) i runde 5. Denne seieren ble svært viktig, da den reddet mye av en ellers vanskelig turnering for Abyl. I de fire neste rundene ble det nemlig tre nye tap mot mye høyere ratet motstand, pluss en seier mot norske Jonas Rasmussen (1854). Abyl endte dermed med 3 poeng, etter å ha spilt mot 6 tittelspillere, alle over 2190, på de 9 rundene.

Abyl møtte svært sterk motstand i Riga (foto: http://rtuopen.lv/en/gallery/rtu-open-2017)

Alseit på sin side fikk virkelig kjenne på nivået i gruppen i de første rundene, da alle hans 4 første motstandere hadde over 2100 i rating. Disse partiene endte dessverre i tap, før han gikk på et nytt tap i runde 5 mot en lavere ratet motstander. I runde 6 kom hans første poeng da han spilte remis mot Christian Carla (1810), før han igjen tapte mot høyere ratet motstand i runde 7. I de to siste rundene fikk imidlertid Alseit en liten oppreisning, da han vant mot Rodny Joachim (1708) og Dustin Tennessee Opasiak (1807).

Alseit endte ihvertfall turneringen på topp, med seiere i de to siste rundene!

Også David Nesse (1642) fra Smeaheia deltok i turneringen, og spilte i klasse C. Klasse C var imidlertid også en vanskelig klasse, og David møtte utelukkende spillere som var høyere ratet enn ham selv. Til slutt klarte han likevel å ta 1,5 poeng på de syv rundene som ble spillt, etter to sterke resultater i runde 2 og 3, da han slo Janis Lelis (1902) og spilte remis mot Sam Porter (2004). David leverte dermed en turnering noe over forventet, og gikk opp 3 ratingpoeng.

Alle resultater finnes her: http://chess-results.com/tnr256103.aspx?lan=1&art=0&fedb=NOR&flag=30&wi=822&zeilen=99999

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page