top of page

Gardermoen Radisson Blu Grand Prix

Eidsvoll Sjakklubb stod som arrangør av Gardermoen Grand Prix på Radisson Blu like ved Gardermoen flyplass. Turneringen fikk noe lavere deltakelse enn ventet, med 57 deltakere totalt, fordelt på de tre gruppene. Stavanger hadde to deltakere i turneringen, som begge spilte i gruppe A (over 1750). Både Johannes Kvisla (2238) og Erlend Kyrkjebø (2122) var rangert innenfor topp 5, og det var derfor gode muligheter for å kjempe om topplasseringer. Til slutt var det Erlend som gjorde det sterkest, da han vant A-gruppen med 4 av 5 poeng, halvpoenget foran førsterangerte Anders Hobber (2264), Elham Abdrlauf (1899) og Johannes.

Spillelokalet lå kun to minutters gange fra flyplassen, og var dermed helt ideelt for en sjakkhelg.

Erlend hadde levert skuffende resultater i NM for Ungdomslag sist helg, og var dermed svært revansjelysten da han stilte til start i denne turneringen. Han fikk en god start på fredagen, da han tok en oppskriftsmessig seier mot Magnus Digernes (1880). I første runde på lørdagen fulgte han så opp med en pen angrepsseier mot Eivind Bruaset (2012). Her fikk Erlend inn en flott kombinasjon i midtspillet som i praksis avgjorde partiet, og kunne dermed innkassere sin andre seier etter 42 trekk. I tredje runde fikk han sin største utfordring så langt, da han skulle opp mot førsterangerte FM Anders Hobber (2264). Dette partiet var lenge jevnt, men da Erlend vant kvalitet i midtspillet, fikk han en fordel som etter hvert avgjorde partiet. Etter tre runder var han dermed alene med tre poeng, og ledet turneringen et halvt poeng foran Johannes, som avga sitt halve poeng da han ikke rakk første runde og kun fikk et halvpoeng på walkover. I fjerde runde møttes dermed Erlend og Johannes, og Johannes med hvit fikk tidlig en fordel da Erlend tråkket feil i åpningen. Erlend klarte imidlertid å hente seg inn igjen med en taktisk finesse i midtspillet, og partiet ebbet etter hvert ut i et likt sluttspill og en remis.

I siste runde fikk Erlend en motstander som var betydelig lavere ratet enn de tre foregående, men som til gjengjeld hadde levert en meget imponerende turnering. Elham Abdrlauf (1899) var kommet opp på 3 poeng, og var dermed siste motstander på veien mot turneringsseier. På andrebordet møttes de to andre utfordrerne, Anders Hobber og Johannes, også de med 3 poeng. Dette hadde dermed potensiale for å bli en spennende sisterunde, men da Johannes og Hobber på andrebordet ble enig om remis, sikret Erlend turneringsseieren med en påfølgende remis mot Abdrlauf. Dermed hadde han vunnet Gardermoen GP et halvt poeng foran nærmeste utfordrer, og kunne også glede seg over å ha tjent inn 22 ratingpoeng!

Eivind Bruaset (2012) - Erlend Kyrkjebø (2122): Svart har spilt seg opp til en god stilling, og 27...Txb3! er nådestøtet. Å ta tårnet taper fort etter 28.cxb3 Lf5+ 29.Ka2 Ta8+ 30.La3 Lf8 -+. Bruaset svarte derfor med 28.Td3, men etter 28...Txb2+ 29.Kxb2 Db7+ 30.Kc1 Dxh1+ er det vinnende fordel til svart.

Johannes hadde i de to ukene før turneringen deltatt som trener for den norske delegasjonen i EM for Ungdom i Romania, men det betydde ikke at han ville ha en pause fra sjakken når han kom hjem. Han reiste fra Romania på fredagen, og skulle egentlig dra rett til første runde når han landet! Flyet ble imidlertid forsinket, og han måtte derfor stå over første runde med et halvt walkoverpoeng. Han kom dermed inn i runde 2, og møtte da Elias Hulleberg Sidali (1763) som i første runde hadde klart remis mot en langt høyere ratet spiller. Johannes lot seg imidlertid ikke skremme, og vant partiet. I andre runde ble det tøffere motstand, da han møtte Trond Støre (2075) med hvit. Dette partiet var lenge jevnt, men da Støre mot slutten ble satt under press, både på brettet og på klokken, bukket han under og tapte på tid. Johannes gikk dermed ubeseiret videre til fjerde runde, da ledende Erlend var motstander. Dette partiet endte som nevnt med remis, og Johannes måtte dermed vinne mot førsterangerte FM Anders Hobber (2264) i siste runde for å ha sjanse til turneringsseier. Også dette partiet endte imidlertid remis, og Johannes endte dermed på den kjedelige fjerdeplassen, kun slått på kvalitet av 2. og 3. plassen. Uansett kunne han glede seg over en ratingfremgang på 5 poeng!

Alle resultater fra turneringen ligger ute på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=GardermoenRadissonGrandPrix2017-Eidsvollsjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page