top of page

KM for barn og ungdom

Søndag 1. oktober ble KM for barn og ungdom i Rogaland arrangert på Jåtten skole i Stavanger. Arrangørklubben var Stavanger Sjakklubb Ungdom, som også var største deltakende klubb og hentet hjem flest kretsmestertitler. Totalt var det 122 deltakere i turneringen, hvorav 59 var fra Stavanger Sku. Det var som sagt flere av Stavangers spillere som klarte å bli kretsmester, og vi kan gratulere Fredrik Beer Jacobsen med førsteplassen i klasse A, Abyl Kizatbay med førsteplass i klasse B, Sigurd Rommetveit med førsteplass i klasse E, og Arjun Vijay Cithu med førsteplass i klasse F! Det var med andre ord ikke bare god deltakelse fra Stavanger, men også veldig sterke prestasjoner! Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige klassene:

Klasse A (17 - 26 år)

I klasse A var det kun 7 deltakere med, så her ble turneringen spilt som en bergerturnering hvor alle møtte hverandre én gang, og alle hadde én WO. Det ble derfor 7 runder i denne klassen, en runde mer enn i de øvrige klassene. Fire av deltakerne i klassen var fra Stavanger, så dermed hadde både Fredrik Beer Jacobsen, Andreas Fossan, Håkon Abeland Myrheim og Alexander Tjora alle gode sjanser til å kjempe om topplasseringene. Til slutt var det imidlertid Fredrik som viste seg sterkest, da han vant klassen med 4,5 poeng, halvpoenget foran Hallvard Haug Flatebø på 2. plass og Andreas Fossan på 3. plass.

Fredrik startet turneringen bra med seier i de to første rundene. I runde tre hadde han så WO, før han gikk på sitt eneste tap mot Hallvard Haug Flatebø fra Sevland i runde 4. Fredrik slo imidlertid sterkt tilbake etter dette, og tok to nye seiere i runde 5 og 6. Før siste runde stod Fredrik og Flatebø begge med 4 poeng, mens Andreas lå halvpoenget bak disse. Alle tre hadde dermed sjansen til å vinne klassen, og ekstra spennende ble det av at Andreas og Fredrik møttes i siste runde. Partiet mellom Andreas og Fredrik endte remis, men da Flatebø tapte sitt parti mot Alexander Tjora, holdt det med remis for Fredrik, som dermed ble kretsmester halvpoenget foran Flatebø og Andreas.

Topp tre i klasse A fra venstre: 3. plass Andreas Fossan, 1. plass Fredrik Beer Jacobsen, 2. plass Hallvard Haug Flatebø

Klasse B (15 - 16 år)

I klasse B var det totalt 13 spillere, og 6 av disse var fra Stavanger. Førsteplassen i klassen gikk til Abyl Kizatbay fra Stavanger med 6 av 6 mulige poeng, hele 2 poeng foran klubbkamerat Aleksander Flæsen på 2. plass. Abyl vant som nevnt alle sine partier, og spilte i tillegg mot 4 av de 5 som kom på plassene bak ham. Med andre ord en meget fortjent kretsmestertittel til Abyl i klasse B!

Aleksander klarte ikke å utfordre Abyl om førsteplassen, men tok uansett en sterk andreplass med 4 poeng. Dette på tross av at han fikk en dårlig start, med tap i første runde mot Fartein Svindal fra Sevland. Etter dette var han imidlertid solid, og tok 4 av 5 på de siste 5 partiene, med kun ett tap mot Abyl. Også Sverre Skjølingstad og David Jess Linjord leverte god innsats i denne klassen, og endte som nummer 4 og 5 med 3,5 poeng.

Premieutdeling klasse B. Abyl Kizatbay, foran med pokalen, tok en soleklar seier med 6 av 6 poeng. Aleksander Flæsen, ytterst til venstre, fulgte på en 2. plass.

Klasse C (13 - 14 år)

I gruppe C var 11 av 21 spillere fra Stavanger, og disse var også med og kjempet om topplasseringene i klassen. Bestemann til slutt ble Snorre Kristiansen med 5 poeng og en 2. plass. Snorre hadde lik poengsum som Sande Fuglestein på førsteplass, men ble slått med et halvt kvalitetspoeng. Det var også flere Stavangerspillere som var nære å havne på pallen, da både Live Jørgensen Skigelstrand, Andre Gjestemoen Von-Hirsch, Fredrik Lytomt Jacobsen og Sofie Løfaldli alle endte på 4 poeng, og tok de fire neste plassene etter 3. plassen.

Snorre startet uheldigvis turneringen sin med WO i første runde, noe som kan ha påvirket kvaliteten hans, som igjen ble avgjørende for hvem som til slutt vant klassen. I runde 2 og 3 fikk han imidlertid spille, og svarte da med å vinne begge partiene. I runde 4 fikk han sitt eneste tap mot Fuglestein, men slo raskt tilbake med en seier mot klubbkamerat Fredrik i runde 5. Før siste runde ledet Fuglestein med et helt poeng, men da han tapte i runde 6 mot David Nesse, og Snorre vant mot Live, ble det likevel svært spennende rundt førsteplassen. Til slutt gikk dessverre kvalitetspoengene i Fuglestein sin favør, og Snorre måtte ta til takke med 2. plassen. Uansett en svært sterkt turnering av Snorre!

Premieutdeling klasse C: Snorre Kristiansen (foran i hvit t-skjorte) tok 2. plass i klassen, kun slått av Sander Fuglestein (til venstre for Snorre) på kvalitet.

Klasse D (12 år)

I gruppe D var nøyaktig halve klassen fra Stavanger Sku, da 9 av 18 representerte arrangørklubben. Bestemann her ble Aksel Bu Kvaløy med 5 poeng og en 2. plass. Aksel tapte kun ett parti, mot klassevinneren Shazil Shehzad. og endte til slutt et halvt poeng bak ham. Uansett hadde Aksel en sterk turnering, og vant sine resterende partier mot blant annet Kirill Schipanov på 3. plass og Sergey Eliseev på 4. plass.

Også Gustav Hestholm gjorde en god turnering, og endte til slutt på en 5. plass med 4 poeng. Gustav tapte kun mot klassevinner Shazil og fjerdeplass Kirill Schipanov, men med seier i sine andre partier sikret han seg en god plassering. Poenget bak Gustav fulgte Fredrik Nyborg Sørensen og Arne Gilje, begge med 3 poeng.

Topp tre i klasse D fra venstre: 2. plass Aksel Bu Kvaløy, 1. plass Shazil Shehzad, 3. plass Kirill Schipanov

Klasse E (11 år)

I gruppe E ble Stavangerdominansen komplett, med 11 av 14 spillere fra Stavanger Sku, og dobbeltseier til klubben i toppen. Sigurd Rommetveit vant klassen med 4,5 poeng, foran Anders Jess Linjord på samme poengsum, men med dårligere kvalitet. Anders ledet turneringen sammen med Sigurd Sagland Jensen før siste runde, da begge hadde 4 poeng. De møttes imidlertid i siste runde, og da de spilte remis skapte det muligheter for Sigurd som hadde hatt et halvpoeng mindre. Da han vant sitt parti kom han opp på samme poengsum, og slo både Anders og Jensen på kvalitet.

Halvpoenget bak de tre i toppen kom Kasper Kleppe Tunge på 4 poeng. Kasper hadde to tap i runde 3 og 4 som ødela for muligheten til en pallplassering, men hadde ellers en god turnering. Halvpoenget bak Kasper fulgte Daniel Kjeldsen, David Mousavi og Arun Vijay Cithu, alle med 3 poeng.

Premieutdeling klasse E. Sigurd Rommetveit (foran til venstre) tok førsteplassen, foran Anders Jess Linjord (foran til venstre) og Sigurd Sagland Jensen (foran i midten)

Klasse F (10 år)

Gruppe F hadde i likhet med A-gruppen bare syv spillere, så også her ble turneringen spilt som en bergerturnering hvor alle møtte alle. Også i denne klassen ble det dermed åtte runder, da alle også fikk en walkover. I denne klassen fikk vi den noe spesielle situasjonen at alle tapte mot de som endte over seg på tabellen, og vant mot alle som havnet under dem. 2. plassen tapte kun mot 1. plassen, mens 3. plassen tapte kun mot 1 og 2 plassen osv. Dermed endte også alle sammen med ett poengs mellomrom.

Hele 5 av de syv spillerne i klassen var fra Stavanger Sku, men de to som ikke var herfra klarte likevel å kapre de to øverste plassene. Bestemann fra Stavanger ble dermed Olav Dreyer på 3. plass, som vant mot alle sine klubbkamerater, men tapte mot førsteplassen Sverre Lye og andreplassen Balder Salte. Uansett et sterkt resultat av Olav, som sikret én av Stavangers to bronsemedaljer i dette mesterskapet.

Premieutdeling klasse F. Topp tre er ytterst til høyre

Klasse G (9 år og yngre)

Gruppe G var den desidert største gruppen, med hele 42 deltakere, noe som jo lover godt for fremtiden! Også i denne klassen var Stavanger Sku største klubb med 18 deltakere, men Smeaheia SS fulgte like bak med 17 deltakere. Også på resultatlistene var Stavanger litt sterkere, da Arjun Vijay Cithu vant klassen med 6 av 6 mulige poeng! En veldig sterk prestasjon av Arjun, som dermed ble en av tre klassevinnere som klarte å ta full pott i turneringen. Bak Arjun var Martin Holten Fiskaaen på 5 poeng med i kampen om pallplassene, men da kvaliteten hans ble for dårlig ble han henvist til 4. plassen. Uansett en flott turnering også av Martin!

Etter Arjun og Martin var det Marton Moi som klatret høyest på resultatlistene, da hans 4 poeng holdt til en 7. plass. Det var også fire andre fra Stavanger som endte på denne poengsummen, og disse var Sondre Larsen på en 10. plass, Leo Alexander Myrnes på en 11. plass og Thomas Hansen Juvik på en 14. plass.

Gruppe G hadde definitivt den største, og mest kaotiske, premieutdelingen! Topp tre er foran i midten, med klassevinner Arjun i blå jakke til høyre.

Alt i alt ble det fire klassevinnere, fire andreplasser og to tredjeplasser til Stavanger Sku. Klubben hadde i tillegg spillere blant topp tre i samtlige klasser, noe som i seg selv er et tegn på at klubbens spillere holder et stabilt høyt nivå i alle aldersklasser.

Fullstendige resultater finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=RogalandKMforbarnogungdom2017-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page