top of page

Stavanger Open 2017

Stavanger Open ble arrangert fra 11. - 15. oktober på Scandic Stavanger Forus Hotell. Turneringen gikk over 9 runder, og hadde en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per trekk i alle rundene. Deltakerantallet endte til slutt på 134, hvorav 39 spillere representerte Stavanger. På forhånd var Levi André Tallaksen (2266), rangert som nummer 27, den høyest rangerte spilleren fra Stavanger,etterfulgt av Håkon Strand (2177), rangert som nummer 35, og Fredrik Beer Jacobsen (2025), rangert som nummer 44. Til slutt var det også Levi som gjorde det sterkest av disse, da han med 5,5 poeng og en 28.plass ble beste spiller fra arrangørklubben.

Stavanger Open ble gjennomført på "sjakkhotellet" Scandic Stavanger Forus

Det var imidlertid flere enn Levi som gjorde seg bemerket med sterke turneringer, og halvpoenget bak Levi, på 5. poeng, finner vi Håkon Strand (2177) og Øyvind Kongshavn Housken (1583) fra Stavanger. Øyvind leverte for øvrig en kjempeturnering, og endte med en ratingfremgang på utrolige 94 ratingpoeng! Med dette fikk han turneringens nest høyeste ratingoppgang, kun slått av Kirill Schipanov fra Sandnes som gikk opp småpene 158. Også fra Stavanger Sku var det flere spillere som endte på samme poengsum som Øyvind, og både Aleksander Fossan (1900), Benjamin Fossan (1938), Andreas Fossan (1998), Aksel Bu Kvaløy (1854), Edvin Järve (1805) og Anders Ljones (1781) endte turneringen med 5 poeng. Av disse var det imidlertid Aleksander som fikk den beste plasseringen, da han endte på en 44. plass, to plasser foran sin bror Benjamin, og fire plasser foran Anders. Aleksander og Anders endte i tillegg opp med en ratingfremgang på 10 og 18 poeng. Ratingfremgang ble det også på Edvin, som gikk opp 34 ratingpoeng, og dermed revansjerte den noe skuffende Oslo Chess Festival fra sist uke. Hans sterkeste resultater var remis mot WFM Shengxin Zhao (2113), og seier mot Fredrik Jacobsen (2025).

Levi ble som nevnt beste spiller fra Stavanger med 5,5 poeng. Han startet turneringen godt med seiere mot lavere ratede spillere i de to første rundene, før han i runde 3 fikk sin første skikkelige utfordring, da han spilte svart mot IM Benjamin Arvola (2458). Dette var imidlertid en utfordring han mestret svært godt, da han endte opp med en solid remis. Dette gjorde at han fikk sterk motstand også i runde 4, og denne gangen var det femterangerte GM Evgeny Gleizerov (2515) som skulle til pers. Også i dette partiet viste Levi solid spill, og endte med enda en svært imponerende remis. I runde 5 møtte han nok en stormester, men GM Aleksa Strikovic (2495) ble dessverre for sterk, og partiet endte med tap. I runde 6 og 7 tok han to nye seiere, denne gangen mot Øystein Knutsen (1848) og Ingrid Greibrokk (1932), før han i runde 8 fikk en ny sterk motstander i IM Teja Ravi (2361). Også dette partiet endte i remis, men da siste partiet endte med tap for FM Johannes Haug (2379) ble det med 5,5 poeng for Levi. En god turnering, som ga ham en fin ratingfremgang på 10 poeng.

Levi (til venstre) leverte en sterk turnering, og ble Stavangers beste spiller med 5,5 poeng.

Det var også flere fra Stavanger Sku som leverte godt, i tillegg til de nevnte på 5 poeng. Både Aleksander Flæsen (1889), Alexander Tjora (1445) og Andre Gjestemoen-Von Hirsch (1432) hadde sterke turneringer, og endte alle på 4,5 poeng. Aleksanders ratingfremgang kom hovedsakelig som følge av en utrolig imponerende seier mot Simon Roe (2235), noe som alene gjorde turneringen til en suksess! Han endte til slutt med en ratingfremgang på 27, og kunne dermed være godt fornøyd med egen innsats.

Også Alexander fikk mye av fremgangen sin fra ett enkeltparti, da han før siste runde kun hadde +1 på ratingen. I siste runde slo han imidlertid til og vant mot Eirik Søyland (1703) noe som ga ham en ratingfremgang på totalt 34 poeng!

Andre sørget for rundens desidert største overraskelse da han i første runde spilte remis mot FM Trygve Dahl (2193). Dette ble mest sannsynlig stående igjen som høydepunktet i hans turnering, men det hindret ham ikke fra å ta enda et sterkt resultat i siste runde, da han vant mot David Linjord (1674). To meget sterke resultater var nok til å sikre Andre en fin ratingfremgang på 27 poeng.

Halvpoenget bak disse tre, på 4 poeng, endte Andreas Broch-Austvoll (1431). Også Andreas leverte ett kjemperesultat som var avgjørende for at det ble en god turnering. I hans tilfelle var det seieren mot Flemming Helgeland (1696) i nest siste runde som var det store høydepunktet, og som sørget for at han kunne avslutte turneringen med 34 plusspoeng på ratingen!

På 3,5 poeng endte blant annet Fredrik Lytomt Jacobsen (1413) og Marton Moi (1192). Begge to presterte over all forventning i denne turneringen, og kunne glede seg over en ratingfremgang på 56 og 55 ratingpoeng. Fredrik leverte en jevnt god turnering, og hadde flere sterke resultater underveis, med blant annet seier over Mathias Unneland (1836), og remiser mot Frank Eggerud (1725), Sergey Eliseev (1570) og Dries Wedda (2214). Spesielt var remisen mot Wedda imponerende, da det var over 800 poengs ratingforskjell mellom dem! Godt inne på listen over turneringens største overaskelser.

En annen som overrasket var nevnte Marton, som med remis mot Andreas Skrede Hausken (1560), og seiere mot Lykke-Merlot Helliesen (1397), Vegard Joa (1078) og Gunnar Helvig (1605), fikk en strålende turnering!

Det var også flere spillere fra Stavanger som tok 3 poeng totalt, men best av disse ble Live Jørgensen Skigelstrand. Hennes sterkeste resultater kom i runde 3 og 4, da hun spilte remis mot Øystein Knutsen (1848) og vant mot Tord Tjora (1804).

Fredrik (til høyre) leverte en god turnering og ble med en pluss på 56 ratingpoeng den spilleren fra Stavanger Sku med høyest ratingfremgang!

Neste turnering for mange av Stavangers spillere kommer allerede til helgen, da NM for lag arrangeres i Kristiansund 20 - 22. oktober. Stavanger har foreløpig 3 påmeldte lag, og det blir spennende å følge dem gjennom helgen!

NM for lag kan følges her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=NMforklubblag2017-KristiansundSjakklubb

Resultater fra Stavanger Open, med enkelte partier:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=StavangerOpen2017-StavangerSjakklubb

Alle bilder er hentet fra Stavanger Open sin facebookside, og her finnes det også flere bilder fra turneringen: https://www.facebook.com/StavangerChess/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page