top of page

NM for Klubblag 2017

Årets NM for Klubblag ble arrangert av Kristiansund Sjakklubb fra 20 til 22 oktober på Scandic Kristiansund. Turneringen gikk over 6 runder, og hadde en tidskontroll som ikke lenger er så vanlig å se, med 90 min. på 40 trekk, og deretter 30 min. på resten av partiet. Det var altså ingen tilleggstid, noe som førte til noen hektiske tidsnøder underveis. Turneringen samlet 193 spillere fordelt på 40 lag, hvorav Stavanger hadde 12 spillere fordelt på 3 lag: Team Kyrkjebø (1811), Stavanger Kadett (1311), og Team Torleiv (775). Ingen av Stavangers lag var sterke nok til å kjempe i toppen, men både Stavanger Kadett og Team Torleiv var med i kampen om klassepremier. Stavanger Kadett presterte godt, og var lenge med i kampen om beste kadettlag, men måtte til slutt se seg slått av Sandnes Kadett (1297) som gikk forbi i siste runde. Også Team Torleiv leverte sterk laginnsats, og ble til slutt belønnet med prisen for beste lag med under 1000 i snittrating!

Høyest rangert av Stavangerlagene på forhånd var familielaget Team Kyrkjebø (1811), som bestod av Erlend Kyrkjebø (2103), Hanna Kyrkjebø (1907), Marte Kyrkjebø (1766) og Eirik Kyrkjebø (1470). Kyrkjebølaget startet turneringen med 4-0 mot Levanger 2, før de gikk videre og tok en svært sterk 2,5-1,5 seier mot Tromsø sitt førstelag. Avgjørende her ble Hannas imponerende seier mot Pål Røyset (2234), som også ble stående som lagets mest imponerende enkeltresultat. Etter to runder stod laget altså med full pott, og motstanden ble dermed svært sterk i runde 3, da de skulle opp mot tredjerangerte OSS (2294). Oslolaget ble dessverre for sterkt, og vant 4-0. I den neste runden ventet mer overkommelig motstand, da Kyrkjebøene møtte Trondheim 2 (1469). Her ble det en oppskriftsmessig 3,5-0,5 seier, og med 6 poeng etter 4 runder var turneringen vellykket så langt. Det kan også nevnes at Hanna spilte tiden helt ut i alle de tre rundene på lørdagen, og dermed fikk totalt 12 timers sjakkspilling denne dagen! Mye sjakkspilling for pengene med andre ord.

Eirik Kyrkjebø (Team Kyrkjebø) - Daniel Mollan (Levanger 2). I en ganske jevn stilling avgjør Eirik partiet med en vakker kombinasjon: 31.Sxg7! Lxg7 32.f6! Lxg4 33.f7+! 1-0

Dessverre gikk det dårlig i de to siste rundene, da Trondheim først fikk revansj i runde 5, da Trondheim 1 (2118) vant 4-0 mot Team Kyrkjebø, etterfulgt av et surt 1,5-2,5 tap mot Sandnes Kadett (1297). Dermed endte laget på 6 poeng, men med unntak av feilskjæret i siste runde ble det en vellykket turnering for Team Kyrkjebø, som faktisk var det eneste rene familielaget i årets NM. Lagets toppscorere ble Erlend og Hanna på 1. og 2. bord som begge tok 3,5 poeng på de 6 rundene.

Team Kyrkjebø var det eneste rene familielaget i årets NM! (foto: SjakkTromsø sin facebookside)

Også Stavanger Kadett leverte god innsats i NM, og var lenge med i kampen om beste Kadettlag. Laget bestod av Sverre Hestholm (1532), Fredrik Lytomt Jacobsen (1183), Sander Joa (1187), og Gustav Hestholm (1345). De fikk en tøff start på turneringen da de møtte Tromsø i første runde på fredagen, i en kamp som endte med et 0,5-3,5 tap. Etter dette gikk det imidlertid mye bedre, og Stavangers kadettlag vant alle lørdagens tre partier! Først tok de en imponerende 3-1 seier mot Ålesunds Kadett (1204), før de slo Volda Ørsta 2 med samme sifre som Team Kyrkjebø, 4-0. I fjerde runde tok de så sitt sterkeste resultat, med en veldig sterk 2,5-1,5 seier mot Kristiansund Hobby (1605). Mest imponerende her var Sverres remis mot Kjell Sandum (1957) på førstebord. Stavangers kadetter hadde dermed 6 poeng etter fire runder, og motstanden ble også for dem svært god i de to siste rundene. Dette endte dessverre med tap mot Kristiansund (2002) og Masfjorden (1795) i runde 5 og 6. Stavanger Kadett endte dermed turneringen med 6 poeng, like mange poeng som Team Kyrkjebø, men med noe færre individuelle poeng. En flott turnering av kadettene! Lagets toppscorer ble til slutt Gustav på fjerdebord, som tok 3,5. poeng på sine seks kamper. Gustavs sterkeste resultat kom allerede i første runde, da han spilte remis mot Harald Christian Vestjord (1549), og dermed sikret laget et halvt individuelt poeng mot Tromsø.

Stavanger Kadett vant mot Kristiansund Hobby i runde 4, og leverte en sterk turnering (foto: Kristiansund Sjakklubb sin facebookside)

Team Torleiv har etter hvert blitt et fast innslag i NM for Klubblag, og med et mål om å både vinne klassen under 1000, og samtidig være turneringens blideste lag, skulle det i hvert fall ikke stå på ambisjonene! Laget, som bestod av Stig Jerlow Jacobsen (917), Freddy Hestholm (840), Torleiv Broch-Austvoll (735), og Vegard Joa (611), fikk en tøff start på turneringen, med tap mot sterk motstand i de to første rundene. I runde 3 fikk de mer overkommelig motstand, da de møtte Hell 3 (838), som var direkte konkurrenter i kampen om beste lag under 1000. Her ble det dessverre et 1-3 tap, og laget måtte se Hell 3 stikke ifra på resultatlisten. Team Torleiv var imidlertid ikke slått, og reiste seg umiddelbart med en sterk 3-1 seier mot Aure (976) i runden etterpå. I runde 5 møtte de igjen sterk motstand, da Volda Ørsta 2 (1143) var ratet nesten 400 poeng høyere enn dem. Dette endte dessverre med et knepent 2,5 - 1,5, og det var dermed var siste runde som ble avgjørende med tanke på klasseseieren. Team Torleiv levnet imidlertid liten tvil om hvor pokalene skulle ta veien, og slo til med en svært sterk 4-0 seier mot Kristiansund Nordlandet (557). Denne seieren tok dem opp på 4 poeng, noe som gjorde at Team Torleiv ble beste lag under 1000 i rating! Deres nærmeste konkurenter, Hell 3, endte på samme poengsum, men hadde 3 individuelle poeng mindre, og måtte dermed se seg slått. Team Torleivs toppscorer ble Vegard, som tok sterke 4 poeng på 4. bord. Vegards sterkeste resultatet var remisene mot Stein Tevasvoll (1186) og Amund Yksnøy Bergmann (1070), samt seieren mot Eivind Ji Jiabao (633). Lagets mest imponerende enkeltresultat var det likevel Freddy som stod for, da han i første runde vant overbevisende mot Åsmund Forfang (1387).

Team Torleiv kunne være strålende fornøyd med innsatsen i året lag NM! Som en av deres høye beskyttere måtte også FM Lucas Rinaldi med på seiersbildet, og det er tydelig at også han er fornøyd med Stavangerlagets innsats! (foto: Kristiansund Sjakklubb sin facebookside)

Alle resultater, samt noen partier, fra turneringen ligger ute på turneringeringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NMforklubblag2017-KristiansundSjakklubb

Flere bilder finnes på SjakkTromsø og Kristiansund Sjakklubb sine facebooksider:

SjakkTromsø: https://www.facebook.com/sjakktromso/

Kristiansund Sjakklubb: https://www.facebook.com/ksk.no/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page