top of page

Lillehammer GP og Knut Brokstads Minneturnering

Stavanger hadde deltakere i to turneringer helgen 27 - 29. oktober. I Knut Brokstads minnesturnering i Trondheim var Marte Bakken Kyrkjebø eneste deltaker fra klubben, mens i Lillehammer GP deltok FM Johannes Luangtep Kvisla i A-gruppen, og Andreas Stenhaug i B-gruppen. Nedenfor kan du lese om begge turneringene, og hvordan det gikk med Stavanger sine spillere.

Knut Brokstads Minneturnering

Knut Brokstads Minneturnering ble arrangert på Sverresborg Skole av Trondheim Sjakkforening. Turneringen ble spilt over 7 runder, hvor de tre første var hurtigsjakk med en betenkningstid på 20 min. + 10 sek. per trekk, mens de fire neste var langsjakk med 90 min. + 30 sek. Marte Kyrkjebø (1834) var eneste deltaker fra Stavanger, og faktisk også eneste kvinne i turneringen. Marte startet turneringen overbevisende, med seiere mot lavere ratet motstand i begge de to første rundene. og en meget sterk remis mot tredjerangerte Sondre Waage Tofte i runde 3. Et veldig godt resultat av Marte, som dermed stod med 2,5 av 3 poeng etter hurtigsjakken på fredagen.

I første runde av langsjakken fortsatte hun det gode spillet da hun vant mot Sondre Stai (1668), og hun lå dermed på en fin 7. plass etter fire runder med sterke 3,5 av 4 poeng. Dette gjorde at hun fikk god motstand i de neste rundene, og det endte dessverre med tap i runde 5 og 6 mot Kjell Arne Lilleløkken (2128) og Arild Edin Monsøy (1900).

Siste rundes motstander var Andreas Gangstad Rygg (1657), og da dette partiet ble remis endte Marte turneringen med 4 poeng og en 17. plass, noe som også var forhåndsrangeringen hennes før turneringen. Dessverre for Marte fikk hun alle sine poengtap i langsjakken, og dette gjorde at hun fikk en liten ratingnedgang. Likevel kunne hun til slutt si seg godt fornøyd med turneringen, da hun som eneste deltakende kvinne naturligvis vant premien for beste kvinne!

Lillehammer Grand Prix

Lillehammer Grand Prix ble avholdt på First Hotel Breiseth med Lillehammer Schakselskap som arrangør. Turneringen samlet kun 42 deltakere, men trakk mange sterke spillere, og kunne blant annet skilte med 6 tittelspillere i A-gruppen. FM Johannes Luangtep Kvisla og Andreas Stenhaug fra Stavanger deltok i hver sin gruppe, endte begge med 2,5 poeng på turneringens 5 runder.

Johannes deltok i A-gruppen og var her forhåndsrangert som nummer 4. Turneringen hans startet fint, med seiere mot Knut Valle (1729) og Håkon Haugsrud (1936) i de to første rundene. I tredje runde ble imidlertid motstanden sterkere da han møtte førsterangerte IM Kristian Stuvik Holm (2433). Dette partiet endte dessverre med tap, og Johannes gikk videre til å spille remis mot tredjerangerte CM Joachim Solberg (2263) i runde 4. Med 2,5 poeng etter 4 runder skulle man gjerne tro at han ville møte noe enklere motstand i siste runde, men isteden ble det svart mot andrerangerte IM Timofey Galinsky (2380) i runde 5. Også her ble det dessverre tap, og etter å ha møtte alle de tre som var ratet over ham selv, endte han turneringen på en 10. plass, med 2,5 poeng og en liten ratingnedgang.

Andreas var rangert som nummer 9 av 15 spillere i B-gruppen, og hadde dermed lite press på seg før turneringen. I første runde fikk han god motstand, da han var hvit mot andrerangerte Lars Martin Krogseth (1608). Dette partiet endte med tap, men han slo raskt tilbake i runde 2 med en sterk seier over Eyvind Larre (1188). Tredje runde bød på en ny god motstander, da Andreas møtte førsterangerte Håvard Flatland Børresen (1677) med svart. Partiet mot Håvard endte dessverre også med tap, men Andreas slo igjen tilbake i runden etterpå, da han tok en imponerende seier mot Christian Holmboe Ruud (1257). Også i siste runde fikk han et godt resultat, da han spilte remis med hvit mot Odd Nøstibakken (1380). En meget god turnering av Andreas, som med 2,5 poeng endte på en 8. plass, og gikk opp 26 ratingpoeng!

Alle resultater fra Knut Brokstads Minneturnering finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=KnutBrokstadsMinneturnering201-TrondheimSjakkforening_4

Alle resultater fra Lillehammer GP finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillehammerGP2017-LillehammerSchakselskap

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page