top of page

Bergen Grand Prix

Bergen Grand Prix ble arrangert på Nordnes Bydelshus i Bergen helgen 17 - 19. november. Turneringen hadde 5 runder med en tidskontroll på 90 min. på 40 trekk og 30 min. på resten, og samlet 58 deltakere. Tre av deltakerne var fra Stavanger Sku, og alle disse leverte gode turneringer. Aleksander Fossan (1910), Håkon Abeland Myrheim (1826) og Edvin Järve (1763) deltok alle i A-gruppen, og leverte alle gode turneringer. Best gjorde Aleksander det, som klarte å ta en meget sterk 3. plass med 3,5 poeng!

Aleksander startet turneringen med seiere mot Hallvard Haug Flatebø (1563) og Liam Jansson Rønnestad (1595). I Begge disse partiene vant Aleksander en bonde i midtspillet, og bygget opp overtaket før han til slutt vant før 40. trekk. I tredje runde ble det tap mot andrerangerte Kjetil Stokke (2335), før han i fjerde runde slo tilbake med en veldig sterk seier mot tredjerangerte Sigve Hølleland (2067). Også i dette partiet vant han bonde i midtspillet, og etter å ha hatt initiativet i mesteparten av partiet kunne han innkassere seieren etter 53. trekk. Med denne seieren meldte Aleksander seg for alvor inn i tetkampen, og med poeng også i siste runde ville han ha gode muligheter til å komme blant topp 3. Dette klarte han også, da han tok nok et kjemperesultat i siste runde med remis mot førsterangerte FM Benjamin Haldorsen (2409)! Denne remisen tok ham opp i 3,5 poeng, og han tok dermed 3. plassen med bedre kvalitet enn 4 og 5. plassene. De sterke resultatene ga ham også en fin ratingfremgang på 58 poeng. En veldig vellykket turnering for Aleksander!

Håkon hadde en vanskeligere start på turneringen, da han tapte for Afras Mansoor (1973) i første runde. Dette ble imidlertid ikke noe stort problem, da han vant sine tre neste partier! I runde 2 og 3 vant også han mot Hallvard Haug Flatebø (1563) og Liam Jansson Rønnestad (1595), før han i runde 4 tok en veldig imponerende seier mot Hafsteinn Agustsson (1893)! Med 3 poeng var også Håkon med i toppkampen før siste runde, men etter tap for IM Kjetil Stokke (2335) i siste runde ble han henvist til 6. plass. Uansett en veldig god turnering også av Håkon, som endte med en ratingfremgang på 34 poeng.

Edvin fikk definitivt den vanskeligste starten på turneringen, da han møtte FM Benjamin Haldorsen (2409) i første runde. Dette partiet endte med tap, men han slo straks tilbake med en imponerende seier mot Stig Børje Larsen (1885). I runde 3 ble dessverre et nytt tap mot Afras Mansoor (1973), men i runde 4 og 5 tok han to fine remiser mot Simen Sørensen (1836) og Hafsteinn Agustsson (1893). Dette ga ham totalt 2,5 poeng, og en fin ratingfremgang på 26 poeng!

En flott turnering av Stavangers deltakere, som alle endte med fin ratingfremgang og leverte gode prestasjoner! Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=BergenGrandPrix2017-BergensSchakklub

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page