top of page

Hurtigsjakk og BGP på Jæren + Malta Open!

I helgen ble det arrangert to turneringer på Klepp Rådhus, samtidig som Malta Open, hvor Sverre Skjølingstad fra Stavanger Sku deltok, ble avsluttet! Nedenfor kan du lese litt om alle de tre turneringene som ble fullført i helgen med deltakelse fra Stavanger!

Jæren novembersjakk BGP/UGP

Jæren Novembersjakk BGP/UGP ble arrangert på Klepp Rådhus lørdag 25. november. Turneringen hadde en noe kort betenkningstid, med kun 15 min. per spiller per parti. Dette gjorde at rundene ble kortere enn normalt, og med et effektivt sekretariat ble det tid til hele 9 runder! Turneringen, som samlet 55 deltakere, hadde et poengsystem som ga 3 poeng for seier, 2 poeng for remis og 1 poeng for tap. Det var kun 5 deltakere fra Stavanger Sku, men noe av grunnen til dette var nok at turneringen kræsjet med det allerede planlagte åpningskurset med Ilia Kakushadze som ble avholdt samme dag. De fem som deltok spilte alle i den sammenslåtte mikroputt/miniputt-klassen, og leverte alle svært god innsats. Best av Stavangers spillere ble til slutt Leo Alexander Myrnes som tok 21 av 30 poeng og endte med en tredjeplass både totalt og i mikroputtklassen! Veldig sterk innsats av Leo, som dermed også endte foran alle miniputtene i klassen.

Anders Jess Linjord og Kasper Kleppe Tunge leverte også veldig gode resultater, da også de tok 21 poeng og ble nummer 1 og 2 i miniputtklassen, og nummer 4 og 5 i den sammenslåtte klassen. Olav Dreyer på 19 poeng var svært nære å sørge for trippelt Stavangersk på topp i miniputtklassen, men ble dessverre forbigått på kvalitet av Sigurd Sagland-Jensen som endte på samme poengsum. Også Elias Egholm i mikroputtklassen leverte bra, og endte på 14 poeng

Leo startet turneringen veldig godt med tre strake seiere på de tre første rundene. Disse seirene kom også mot god motstand, som blant annet sjetteplassen Nikolai Krämer og niendeplassen Sigurd Sagland-Jensen. I fjerde runde sa det imidlertid stopp, da han først tapte mot klubbkamerat Olav Dreyer, og deretter mot Håkon Salte, som til slutt vant hele turneringen. Etter disse to tapene slo han imidlertid tilbake med en seier i runde 6, før han tapte mot Balder Salte, som endte på 2. plass til slutt. Leo fikk altså to av sine tap mot de to som havnet foran ham på resultatlisten, og hadde dermed mer en god nok motstand. Han avsluttet heldigvis turneringen like godt som han startet den, og med seiere i de to siste partiene sikret han 3. plassen både sammenlagt og i mikroputt med 21 poeng.

Anders fikk en veldig todelt turnering, da han utrolig nok klarte å vinne alle sine 6 første partier! Seirene her kom blant annet mot 2. plassen Balder Salte, 10. plass Sigurd Sagland-Jensen og 11. plass Olav Dreyer. Anders hadde dermed en ledelse på 2 poeng til nestemann etter 6 runder, men dessverre fikk han det tøffere i de tre siste. Her ble det nemlig tre tap mot gode motstandere, og han måtte se seg slått av på sammenlagtlisten av de tre beste mikroputtene. Med 21 poeng holdt det likevel til å slå de andre miniputtene, og Anders sikret dermed 1. plass i miniputtklassen!

Kasper var nærmeste utfordrer til 1. plassen, med lik poengsum men noe dårligere kvalitet. Kasper hadde ikke en like fantastisk start som Anders, da han stod med 2 seiere etter 4 runder. Etter dette tok imidlertid også han en lang rekke med seiere, da han vant de fire neste mot blant andre Balder Salte og Anders. I siste runde ble det dessverre tap for 1. plassen Håkon Salte, men det var uansett en meget sterk turnering også av Kasper, som sikret dobbelt Stavangersk i miniputtklassen!

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenNovemberSjakk2017-Jarensjakklubb

Jæren NGP hurtigsjakk

Jæren NGP Hurtigsjakk ble holdt dagen etter Jæren Novembersjakk BGP/UGP, søndag 26.11, på Klepp Rådhus. Turneringen, som ble ratet med FIDE-hurtigsjakkrating, samlet 67 deltakere, hvorav 30 var fra Stavanger. Tidskontrollen til turneringen var 15 min. + 10 sek. tillegg per trekk, og det ble spilt totalt 6 runder. Det var flere spillere fra Stavanger som markerte seg, og til slutt var det også to av dem som kom på pallen, da IM Erik Fossan (2263) tok 2. plassen med 5,5 poeng, og Christian Tunge (2027) tok 3. plassen med 5 poeng.

Beste spiller fra Stavanger Sku ble Aksel Bu Kvaløy (1639) på en sterk 6 plass. Også Aksel tok 5 poeng på de 6 rundene, men hadde dessverre dårligst kvalitet av de fire som endte på denne poengsummen. På plassen bak Aksel endte Håkon Abeland Myrheim med 4,5 poeng, også dette en veldig god plassering.

Aksel startet turneringen med to seiere mot lavere ratede motstandere, før han i tredje runde tok en svært sterk seier mot Andreas Fossan (1757). Aksel stod dermed med full pott etter tre runder, og motstanden ble dermed veldig god i runde 4, da han møtte Hrannar Baldursson (2191) som til slutt også vant turneringen. Aksel tapte dette partiet, men reiste seg umiddelbart i runde 5 med en ny imponerende seier, denne gangen mot Sveinung Økland (1817). Hans beste resultat kom imidlertid ikke før i siste runde, da han vant mot Lars Bråstein (1918), og dermed tok seg opp på 5 poeng og en flott 6. plass!

Halvpoenget bak Aksel kom som nevnt Håkon Abeland Myrheim (1683), som også leverte en god turnering. Håkon startet i likhet med Aksel med seiere i de to første rundene mot lavere ratet motstand, men i tredje runde ble det dessverre tap for Christian Tunge (2027), før det ble remis mot David Jess Linjord (1410) i runde 4. Med seier i de to siste rundene mot Sander Joa (1407) og Stein Sivertsen (1679) ble det totalt 4,5 poeng på Håkon.

Det var også flere andre fra Stavanger Sku som markerte seg med gode turneringer og flotte enkeltresultater.

Håkon Støren (1490) endte på en 18. plass med 4 poeng, og vant blant annet mot Atle Larsen (1624) i siste runde.

Også David Jess Linjord (1410) presterte bra, og endte på en 21. plass med 3,5 poeng etter å blant annet ha vunnet mot Sidney Haubrick (1590) i femte runde.

Andre Gjestemoen Von-Hirsch (1269) hadde og en flott turnering, og endte med 3 poeng etter å blant annet ha vunnet mot Ahmad Abdelhafiz (1502) i runde 3.

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenNGPhurtigsjakk2017-Jarensjakklubb_2

Malta Open

Malta Open ble avholdt på Malta fra 19 - 25. november. Turneringen hadde 220 deltakere, og hele 20 av disse var norske. Blant nordmennene var det også én spiller som representerte Stavanger Sku, da Sverre Skjølingstad (1751) hadde tatt turen nedover sammen med elevene fra sjakklinjen på NTG i Oslo. Sverre var på forhånd rangert som nummer 166, og hadde dermed store muligheter til å møte mange høyere ratede spillere og kapre noen ekstra ratingpoeng.

Sverre fikk en tøff start på turneringen da han i første runde møtte Christian Eriksson (2125). Dansken ble dessverre for sterk, og første runde endte dermed med tap. I runde 2 slo han umiddelbart tilbake, og vant med svart mot Lina Sablovski (1199). I tredje runde møtte han nok en gang en høyere ratet motstander, da han spilte Svart mot Jens Erik Hald (1993). Også dette partiet endte dessverre med tap, men nok en gang slo han tilbake i runden etterpå. I runde 4 vant han nemlig mot Luke Fleri (1336), og han stod dermed med 2 poeng etter 4 runder.

I runde 5 tok Sverre sitt beste resultat denne turneringen, da han tok en sterk remis mot Ted Van Eck (1958). Et godt resultat av Sverre, som han fulgte opp i runden etterpå, med en ny remis mot Jan Albuschat (1969). Sverre fikk dermed sikret to sterke resultater, og kom seg ut av turneringstrenden som så mange havner i, Hvor man taper mot de høyere ratede spillerne, og vinner mot de lavere ratede spillerne.

Etter de to remisene fikk han imidlertid litt motgang, da han tapte to partier på rad, mot Lennart Johansson (1927) og Kimiya Sajjadi (1890). Sisterunden ble imidlertid en opptur igjen, da han tok en fin seier mot Dick Olsson (1624).

Dermed endte Sverre med 4 poeng, noe som holdt til en 147. plass, 19 plasser over forhåndsrangeringen. Sverres ratingutvikling er ikke oppgitt, da turneringen har brukt et noe gammeldags turneringsoppsett, men han har trolig spilt omtrent til ratingen sin, kanskje med en liten fremgang.

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://www.chessorg.de/malta.php

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page