top of page

Stavanger Advent BGP/UGP

Stavanger Advent BGP/UGP ble arrangert Søndag 03. desember på St.Svithun videregående skole. Turneringen ble arrangert av Stavanger Sku, og samlet totalt 76 deltakere, hvorav 29 var fra arrangørklubben. Deltakerne spilte i 5 forskjellige klasser, med 5 runder og en betenkningstid på 25 min. per. spiller per. parti. Stavangers spillere leverte svært godt, og vant hele 5 av 5 klasser! I lilleputt var det Aksel Bu Kvaløy som stakk av med seieren, mens det i kadett var Alexander Tjora som tok 1. plassen. Lilleputt- og Kadettklassen ble for øvrig slått sammen, men premieringen foregikk likevel klassevis. Miniputtklassen hadde kun 6 deltakere, og ble derfor spilt som en bergerturnering hvor alle møtte alle én gang. Dette endte til slutt med delt 1. plass mellom Kasper Kleppe Tunge Sverre Lye, da de spilte remis mot hverandre, men vant mot alle andre! I mikroputtklassen tok Marton Moi seieren, mens Theo Storhaug tok 5 av 5 poeng og ble dermed suveren vinner av nybegynnerklassen!

Lilleputt/Kadett

I lilleputtklassen tok Aksel seieren med 14 poeng, to poeng foran Shazil Shehzad på 2. plass. Aksel startet turneringen med tre seiere mot god motstand, blant annet Live Jørgensen Skigelstrad, som til slutt endte som nummer 3 i lilleputtklassen, og Alexander Tjora, som vant kadettklassen. I fjerde runde måtte han imidlertid avgi en remis mot Snorre Kristiansen, før han i siste runde møtte Shazil, som da hadde like mange poeng som Aksel, til et avgjørende parti. Heldigvis vant Aksel dette, og tok dermed gruppeseieren!

Også 3. plassen i lilleputtklassen gikk til en Stavangerspiller. Live Jørgensen Skigelstrand tok 12 poeng, og ble kun slått på kvalitet av Shehzad på 2. plass. Live vant sine to første partier, men tapte så mot Aksel i runde 3. I runde 4 ble det seier igjen, før hun spilte remis i siste parti mot Håkon Hembre Helgøy, som til slutt ble nummer 2 i kadettklassen.

I kadettklassen tok Alexander Tjora 1. plassen med 12 poeng. Han tok like mange poeng som 2. plassen, men endte foran med bedre kvalitet. Alexander fikk en tøff start på turneringen, da han i første runde spilte remis mot Sergey Eliseev, som til slutt ble nummer 4 i lilleputtklassen, og tapte mot Aksel, som tok 1. plassen i lilleputtklassen. Etter den vanskelige starten leverte han imidlertid svært overbevisende, og vant sine tre siste partier!

3. plassen i kadettklassen var det Fredrik Lytomt Jacobsen som tok. Fredrik vant første runde, men tapte så i runde 2 og 3 mot sterk motstand. I de to siste rundene tok han imidlertid to nye seiere, og endte dermed med 11 poeng og en 3. plass i kadettklassen.

Miniputt

I miniputtklassen ble det som sagt delt 1. plass mellom Kasper Kleppe Tunge fra Stavanger, og Sverre Lye fra Smeaheia. Begge to vant alle sine resterende kamper, og spilte remis mot hverandre. Dermed var det umulig å skille dem, og de måtte dele 1. plassen. Uansett en meget sterk prestasjon av Kasper!

De 4 andre deltakerne i gruppen var også fra Stavanger Sku, så dermed gikk også 3. plassen til en Stavangerspiller. Olav Dreyer tapte kun mot Kasper og Sverre, men vant mot de tre andre, og sikret dermed 3. plassen med 11. poeng, 3 poeng foran nestemann.

Mikroputt

I mikroputtklassen tok Marton Moi 14.poeng og en 1. plass, 1 poeng foran nestemann. Marton leverte en svært solid turnering, og vant sine 4 første partier mot blant annet Thomas Hansen Juvik, som til slutt ble nummer 6, og klubbkamerat Titas Malaiska, som endte på en 5. plass. I siste runde sikret Marton klasseseieren med remis mot Håkon Salte. Veldig sterk innsats av Marton!

Martin Holten Fiskaaen var nest beste spiller fra Stavanger i denne klassen, med 13 poeng og en 3. plass. Martin startet turneringen godt med seier i de to første rundene. I runde 3 fikk han så sitt eneste tap denne turneringen, mot 2. plassen Nikolai Krämer, før han i runde 4 og 5 vant mot Titas Malaiska og Thomas Hansen Juvik, som ble nummer 5 og 6 i klassen.

Nybegynner

Nybegynnerklassen var den største klassen, med 31 deltakere. I denne klassen var det Theo Storhaug som vant, med full pott og 15 av 15 poeng! Han ble dermed den eneste av klassevinnerne som tok full pott! Theo tok sine seiere mot blant annet tre klubbkamerater, i niendeplassen Arav Dhiman, femteplassen Henrik Vestbø, og andreplassen Ali Kizatbay.

2 poeng bak Theo fulgte Ali Kizatbay med 13 poeng. Ali tok 2. plassen på kvalitet foran tre andre spillere med samme poengsum. Ali var faktisk den spilleren med best kvalitet i hele turneringen, noe han fikk etter å ha spil mot nummer 1, 3, 4, 9 og 11.

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=StavangerAdventBGPUGP2017-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page