top of page

Sandnes Høst 2017

Sandnes Sjakklubb har gjennom høsten hatt en ratet langsjakkturnering åpen for alle, hvor flere av Stavanger Sku sine spillere har deltatt. Turneringen har blitt gjennomført med 7 runder og ett parti annenhver uke, med oppstart 12. september og avslutning 5. desember. Spillerne ble fordelt i tre forskjellige ratinggrupper, og alle ratinggruppene hadde en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per spiller. I klasse A deltok Håkon Abeland Myrheim (1886), Sverre Hestholm (1654) og David Jess Linjord (1674) fra Stavanger Sku, mens Gustav Hestholm (1487) var klubbens eneste deltaker i B-gruppen. Alle disse leverte veldig sterk innsats, og mens Håkon, Sverre og David ble nummer 3, 4, og 5 i A-gruppen, tok Gustav en sterk 2. plass i B-gruppen!

Håkon startet turneringen godt, med seiere i runde 1 og 2 over David Nesse (1716) og Sveinung Økland (1817), før han spilte remis mot Aleksander Omtvedt (1914), som senere vant gruppen, i runde 3. Da Håkon også vant mot David i runde 4, stod han med solide 3,5 på 4 runder. Mot slutten av turneringen gikk det dessverre litt tyngre for Håkon, som først tapte mot Tallak Nærland (2113), før han spilte remis mot Lars Vognsen Jensen (1718) og Snorre Skrede (1912). Likevel ble det en god turnering alt i alt, da han med 4,5 av 7 poeng endte på 3. plass, med en ratingfremgang på 6 poeng.

På plassen bak Håkon endte Sverre med 4 poeng. Sverre startet turneringen med tap mot Aleksander Omtvedt (1914) i første runde, men slo tilbake i runde 2 med en meget imponerende seier over Vegard Øverås (1910). Han fulgte så opp med remis mot Lars Vognsen Jensen (1718) i runde 3, før han tok to nye poeng mot høyere ratet motstand, da han i runde 4 og 5 slo Farhad Askari (1654) og Mats Nærheim (1654). Dermed hadde Sverre sikret seg en god ratingfemgang allerede før de to siste rundene, og selv om det ble tap i runde 6 for Tallk Nærland (2113) forbedret han turneringsresultatet sitt ytterliggere med en solid remis mot Knut Jarle Hjørnevik (1983) i siste runde. En kjempeturnering av Sverre, som endte med en ratingfremgang på 81 poeng!

I likhet med Sverre, imponerte også David stort i denne turneringen, og allerede fra første runde leverte han strålende resultater. David startet nemlig turneringen med en sterk remis mot Leif Trygve Hegvik (1949), før han i runde 2 tok en imponerende seier mot Knut Jarle Hjørnevik (1983). David fortsatte den gode starten med å også vinne i runde 3, denne gangen mot Mats Nærheim (1654).

I fjerde runde sa det imidlertid stopp, og han gikk på sitt første tap mot klubbkamerat Håkon. Dette ble heldigvis fort glemt, da han slo tilbake med remis mot gruppevinner Aleksander Omtvedt (1914) i runde 5. De to siste rundene endte med seier mot David Imhof (1788) og tap mot Tallak Nærland (2113), noe som ga David 4 poeng til slutt. En veldig god turnering av David, som også gjorde et solid ratinghopp med en ratingfremgang på 66 poeng.

I gruppe B var Gustav Hestholm (1487) som nevnt Stavanger Sku sin eneste spiller. Gustav leverte imidlertid en svært god turnering, og endte til slutt på en sterk 2. plass med 5 poeng. Han startet turneringen med en seier mot Kjetil Hegre (1341), før han i runde 2 spilte remis mot Vegard Henriksen (1565). I runde 3 tok han en ny seier da han vant mot Asle Ølberg (1308), før han i runde 4 og 5 spilte to solide remiser mot Steinar Lima (1614) og Dag Snerthammer (1463). Gustavs sterkeste resultat kom imidlertid i runde 6, da han vant mot førsterangerte Stein Oftedal (1632). Denne seieren tok ham opp på 4,5 poeng før siste runde, og med remis i siste runde mot vinneren av gruppen, Stein Tore Gausdal (1598), sikret han 2. plassen og en imponerende ratingfremgang på 66 poeng!

Sterk innsats av alle Stavangers spillere, som har benyttet seg av muligheten til å få spilt en ratet lokal turnering, og virkelig fått lønn for dette! Alle resultater fra turnering finnes på turneringsservice:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=SandnesHost2017-SandnesSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page