top of page

Nordsjælland Weekend EMT 2018

Nordsjælland Weekend EMT ble arrangert fra 5 - 7. januar i Allerød Kulturhus, og samlet totalt 102 deltakere fra Norge, Sverige og Danmark. Spillerne ble fordelt utover 15 grupper, hvor øverste og nederste gruppe ble spilt med et sveitsersystem, mens resten av gruppene ble spilt med 6 deltakere i hver gruppe og et bergersystem. Alle gruppene ble satt opp med utgangspunkt i forhåndsrangeringen, noe som gjorde at alle gruppene ble veldig jevne, og man fikk god motstand i alle rundene. Det norske innslaget i turneringen bestod av tre spillere fra Stavanger Sku, da Erlend (2145), Hanna (1968), og Marte Bakken Kyrkjebø (1812) alle deltok i turneringen i forskjellige klasser. Alle tre leverte gode resultater, men det var Marte som gjorde det aller sterkest

Marte var på forhånd lavest rangert i gruppen sin, men det skilte kun 39 ratingpoeng mellom henne og den høyest rangerte i gruppen. I første runde møtte hun nettopp han som var høyest rangert, nemlig Steen Kopperberg (1851). Dette ble et meget langt parti, hvor Marte etter hvert måtte prøve å holde stillingen til remis i et dronningsluttspill med en bonde mindre. Dette klarte hun imidlertid med glans, og etter å ha prøvd å komme videre i lang tid, måtte Kopperberg til slutt innse at han ikke hadde noen fremgang, og ta til takke med remis.

I runde 2 var det Michael Marshall (1839) som var motstander. I dette partiet kom Marte godt ut av åpningen, og da hun fant en vinnende kombinasjon i midtspillet sikret hun seieren.

I tredje runde var det Preben Larsen (1834) som var motstander. Også i dette partiet klarte hun å oppnå en fordel i midtspillet, og kunne bare kontrollere partiet inn til seier. Med 2,5 poeng etter tre runder ledet Marte gruppen, et halvt poeng foran førsterangerte Kopperberg. I runde 4 fikk hun i tillegg et gratispoeng, da hennes Motstander var blitt syk, og derfor ikke møtte til partiet. Dermed lå det godt til rette for at Marte kunne sikre gruppeseieren med et godt resultat i siste runde mot Allan Juul Stage (1848). Dette partiet endte i remis, og Marte sikret seg dermed gruppeseieren, et halvt poeng foran førsterangerte Kopperberg! Den sterke prestasjonen ga henne også en fin ratingfremgang på 23 poeng.

Marte ble gruppevinner med 4 poeng

Hanna var rangert som nummer fem i sin gruppe, litt over hundre poeng bak Carsten Møller Larsen (2074) som var førsterangert, og som hun også møtte i første runde. Dette partiet endte dessverre med tap, men hun slo raskt tilbake igjen i runde 2, da hun vant et ganske kort parti mot Ulrik Larsen (1979) etter å ha fått en fordel i midtspillet. I tredje runde ble det dessverre et nytt tap, denne gangen mot Peter Christian Grau (2019). Etter tre runder stod hun dermed med ett poeng, men med to sterke seiere i de to siste partiene ble det en flott turnering også for Hanna. I runde fire spilte Hanna mot Michael Tandrup (1958), i et parti hvor hun kom svært godt ut av åpningen og satt med initiativet gjennom hele midtspillet. Da hun etter hvert og fikk inn en vinnende kombinasjon som vant et rent tårn, var seieren sikret. Med 50% score før siste runde, hvilte mye av turneringen på dette partiet. Seier i siste runde ville gi premie og ratingfremgang, mens tap ville føre til det motsatte. Motstander i siste parti var Morten Majlund Nielsen (1973), og Hanna leverte nok et veldig godt parti. Etter å ha kommet fint ut av åpningen klarte hun i midtspillet å skaffe seg en vinnende fordel, noe som ga henne seier også i siste runde, og 3 poeng totalt! Dette holdt til delt 2-4 plass, og premie også til Hanna. I tillegg kunne hun glede seg over å ha sanket inn 15 ratingpoeng!

I den øverste gruppen var det 15 spillere, hvorav alle var ratet over 2100. Høyest rangert var GM Jonny Hector (2496) som også vant turneringen til slutt. Erlend var rangert som nummer 13, og lå dermed an til å få god konkurranse om poengene.

I første runde møtte han tredjerangerte FM Tom Rydstrøm (2365), men tapte dessverre dette partiet. I andre runde ble motstanden noe lettere, da FM John Philip Rendboe (2140) var motstander. Her fikk Erlend også gode muligheter til å sikre en fordel underveis i partiet, men da han ikke grep disse muligheten, endte han til slutt opp med å tape også dette partiet. En dårlig start på turneringen for Erlend, som heller ikke fikk muligheten til å rette det opp i runde 3, da han måtte stå over denne med walkover.

I runde 4 skulle Erlend møte Peter Thorsbro (2169), og i dette partiet fikk han bedre sving på spillet. Allerede etter åpningen hadde han sikret seg en stor fordel, og da han utover i partiet fikk bygget på denne, var det hele over før spilte 30 trekk. Dermed hadde han sikret seg sitt første spillepoeng, men da motstander i siste runde ble IM Igor Teplyi (2420) ville det blir vanskelig å skaffe seg enda ett. Teplyi vant her en bonde i midtspillet, og selv om Erlend lenge klarte å holde stillingen, måtte han til slutt gi tapt.

Dermed endte Erlend på 2 poeng totalt og en liten ratingnedgang på 7 poeng. Man skulle ikke tro at dette var godt nok til å vinne noen ratingpremie, men ettersom alle de andre spillerne under 2200 i gruppen også endte på 2 poeng, måtte premien for beste spiller under 2200 deles på 7 spillere, og Erlend ble dermed en dansk 100-lapp rikere.

Noen leverte bedre enn andre, men alle endte likevel opp med premie!

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24689

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page