top of page

Eliteserien 2017/2018

12 - 14. januar ble andre helg av årets Eliteserie gjennomført på Scandic Hotell Solli i Oslo. Stavangers lag hadde ett poeng før denne helgen, etter at å ha spilt uavgjort mot Asker, og tapt for Bergens og 1911 den første spillehelgen. Laget var derfor avhengig av å ta poeng i de tre kampene i andre spillehelg, for å henge med de andre lagene i nedrykkskampen. Stavangers lag denne helgen bestod av IM Erik Fossan (2342), FM Petter Fossan (2304), Levi Andre Tallaksen (2276), FM Terje Johansen (2252), Håkon Strand (2179), Erlend Kyrkjebø (2145) og Ilia Kakushadze (2133). Helgens motstandere var Akademisk og Black Knights, som i likhet med Stavanger kjemper om å unngå nedrykk, samt Vålerenga, som er regjerende seriemester og stod med full pott etter tre runder. Det var med andre ord både utfordrende og viktige kamper for Stavanger, som var nødt til å ta lagpoeng denne helgen for å ha et håp om å holde plassen.

Helgens første runde, og Eliteseriens fjerde, var det viktige oppgjøret mot Akademisk. Dette lå an til å bli en jevn match, da alle bordene var likt ratet, med unntak av Erik Fossan på førstebord som var rundt 100 poeng lavere ratet enn IM Espen Lie (2459). Matchen ble omtrent like jevn som forventet, og da Erik, Petter og Levi på de tre øverste bordene alle spilte remis, var det partiene til Terje, Erlend og Ilia på de tre nederste bordene som ble avgjørende. Partiene til Terje og Erlend var begge svært skarpe, og de ofret begge offiser for initiativet tidlig i sluttspillet. Til slutt endte det imidlertid med ett poeng til hvert lag, da Terje tapte mot FM Inge Skrondal (2246), mens Erlend vant mot Alf Roger Andersen (2161). Dermed var det Ilia sitt parti mot Hans Olav Lahlum (2113) som ble avgjørene for matchen, og da han klarte å hale i land seieren etter et langt tårnsluttspill, avgjorde han matchen 3,5 - 2,5 i favør Stavanger. Dermed var sesongens første lagseier sikret!

I helgens andre runde, som da var den femte runden i Eliteserien totalt, var det Black Knights som var motstander. Også dette lå an til å bli en meget jevn match, da ratingforskjellen var under 100 på alle bord. Igjen var det på de tre nederste bordene det hele skulle avgjøres, da de tre øverste bordene alle endte i remis. På sjettebordet tapte Erlend dessverre mot Alexander Flaata (2103), og da Håkon på femtebordet spilte remis mot Johan Berg (2216), måtte Terje på fjerdebordet vinne mot Sheila Sahl (2180) for å redde inn et uavgjortresultat. Det klarte han også, og sikret med det 3 - 3 mot Black Knights, som dermed ble værende 2 poeng bak Stavanger på tabellen!

I helgens tredje runde ble det beinhard motstand, da Stavanger møtte fjorårets Eliteserievinner Vålerenga. Her var naturlig nok utsiktene for lagpoeng små, ettersom ratingforskjellen var ca. 250 poeng i favør Vålerenga på 5 av 6 bord. Likevel ble det kjempet hardt på alle bord, og noen endte også opp med individuelle poeng. På de tre nederste bordene tapte både Ilia, Erlend og Håkon mot sterk motstand. Av disse var det nok Erlend som var nærmest poeng, da partiet hans mot IM Kristian Stuvik Holm (2429) var kaotisk, og kunne svingt begge veier. Til slutt var det imidlertid Holm som spilte mest nøyaktig, og tok sin sjette seier på seks runder denne sesongen. På fjerdebordet havnet Levi i et remispreget sluttspill mot GM Kjetil Lie (2538), men etter at stormesteren presset for hardt for seier, klarte Levi å tilrive seg initiativet, og endte etter sterkt spill opp med å vinne partiet! Også Erik på førstebordet imponerte med god sluttspillteknikk, da han klarte remis mot GM Marin Bosiocic (2624) etter sterkt spill i et vanskelig sluttspill. Dermed fikk de pyntet litt på tapet, og Stavanger endte med et hederlig 4,5 - 1,5 tap mot serielederen.

Både Erik og Levi imponerte mot Vålerenga, og pyntet på et hederlig tap (foto: Eirik Gullaksen)

Siste og avgjørende helg i Eliteserien spilles første helgen i mars (02 - 04), og Stavangers motstandere blir da OSS, Alta og Nordstrand. Alle resultater fra Eliteserien så langt finner på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Eliteserien2017-18-NorgesSjakkforbund

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page