top of page

Vestlandsserien Sør

Vestlandsserien Sør ble gjennomført helgen 12 - 14. januar, på Skeisvang Videregående skole i Haugesund. Vestlandsserien ble gjennomført samtidig med den andre helgen i Eliteserien, så mange av Stavangers spillere var opptatt her. Likevel stilte Stavanger med flere meget sterke lag, som stort sett bestod av spillere fra Stavanger Sku. Lagene var delt opp i to divisjoner, og i begge divisjonene var det rene ungdomslag som tok 1. plassen! I 1. divisjon var det Stavanger Stars som tok førsteplassen, bestående av Abyl Kizatbay (2060), Andreas Fossan (1992), Aleksander Fossan (1992), Benjamin Fossan (1950) og Aksel Bu Kvaløy (1861). I 2 divisjon var det Stavanger Lions som var best, med et lag bestående av Live Jørgensen Skigelstrand (1554), Andreas Broch-Austvoll (1485), Sander Joa (1421), Håkon Støren (1390), Andreas Stenhaug (1329) og Vetle Støren (1313).

Stavanger Stars leverte en veldig imponerende turnering, og avga kun to individuelle poeng i løpet av hele turneringen! Selv om de på forhånd var andrerangert var dette godt over hva man på forhånd kunne forvente. Stavangerlaget startet turneringen godt, med 4,5 - 0,5 seier over Stavanger Tigers, og 5 - 0 seier over Sevland 2. Spesielt bra var seieren over Sevland 2 , da disse lagene i utgangspunktet var ganske likt ratet på de fleste bord.

I fjerde runde tok de en ny 4,5 - 0,5 seier, denne gangen mot Sandnes, før det i siste runde var klart for et skikkelig toppoppgjør mot Sevland sitt førstelag. På forhånd så dette ut som en vanskelig utfordring for Stavangerlaget, men også her feide de motstanden til side, og vant 4 - 1. I denne kampen var det imponerende resultater av alle stavangers spillere. Abyl vant mot FM Halvard Hagesæther (2242), Andreas slo Arne Hagesæther (2025), Aleksander vant mot Ivar Areklett (1988), Benjamin mot Simen Sørensen (1804), mens Aksel tok seieren mot Sander Fuglestein (1919). Dermed endte Stavanger Stars som soleklare vinnere av 1. divisjon, med 8 av 8 mulige lagpoeng, og 18 av 20 mulig individuelle poeng!

Det andre Stavangerlaget i denne divisjonen var Stavanger Tigers, som også leverte god innsats på tross av en beskjeden forhåndsrangering. Selv om laget tapte mot de tre lagene som var høyere rangert, leverte de noen svært sterke enkelresultater i disse kampene. Blant disse er Snorre Kristiansens remis mot Andreas Fossan (1992) og André Gjestemoen Von Hirsch (1523) sin seier mot Ole Jonny Kloster (1906). Lagets lagseier kom mot Sandnes sitt lag, som var ratet ganske jevnt med Stavangerlaget, hvor de vant 3,5 - 1,5.

I 2. divisjon var Stavanger Lions like overlegne som Stavanger Stars, og vant divisjonen med full pott på lagpoengene, og 17 av 20 mulige lagpoeng! Laget startet turneringen med en 3,5 - 0,5 seier over det eneste voksenlaget fra Stavanger, Team Torleiv, og fulgte opp med en 3 - 1 seier over Sevland 2. I tredje runde møtte de et nytt Stavangerlag, da Stavangers rene Lassalag var motstander. Også her imponerte Lions, og vant kampen hele 4 - 0. Også de to siste rundene endte med sterke seiere, da de vant 3,5 - 0,5 og 3 - 1 mot Sevland 4 og Jæren. Meget imponerende levert også av Stavanger Lins altså! Underveis tok de også flere sterke enkeltresultater, blant annet med Live sin seier mot Benoni Frøland (1808), Andreas sin seier mot Stian Hjorteland (1630), samt Håkon Støren sin remis mot Jøran Kvilhaugsvik (1551).

Veldig moro var det også å se at Lassa kunne stille et helt lag fra egen avdeling. Laget bestod av Stian og Benoni, som er trenerne på denne avdelingen, og tre av elevene fra denne treningsgruppen. De endte turneringen med Seier mot Sevland 4, og uavgjort mot Jæren og Team Torleiv. Lagets sterkeste enkeltresultat var definitivt Martin Holten Fiskaaen sin seier mot Tobias Kvilhaugsvik (1297) i første runde.

Det eneste voksenlaget fra Stavanger, Team Torleiv, endte poenget bak Lassalaget med 3 lagpoeng. Team Torleivs poeng kom etter uavgjortresultater mot Sevland 4, Haugaland 1 og Stavanger Lassa. Det mest imponerende enkeltresultatet for dem var Freddy Hestholm (1257) sin seier mot Jørgen Kvilhaugsvik (1551), Ola Kvaløy (1439) sin seier mot Geir Olsen (1470) og Stig Jerlow Jacobsen (1259) sin remis mot Andreas Broch-Austvoll (1485).

Sterk innsats fra alle Stavangers lag også i Vestlandsserien! Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=VestlandsserienSor2018-SevlandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page