top of page

Praha Open

Den Tsjekkiske langsjakkturneringen Praha Open ble spilt 12. - 19. januar, med god deltakelse fra Norge og Stavanger. Blant de 28 spillerne som hadde tatt turen fra Norge, representerte 4 av dem Stavanger Sku, og både Aleksander Flæsen (1916), Håkon Abeland Myrheim (1852), Edvin Järve (1789) og Sverre Skjølingstad (1721) leverte flere gode resultater underveis. Best av de fire til slutt ble Håkon med 4 poeng, tett fulgt av Edvin og Aleksander på 3,5, og Sverre på 3. I tillegg til disse fire deltok Willy Kristiansen (2092) fra Stavanger SK, som endte med 4,5 poeng på de 9 rundene.

Håkon startet turneringen med to tap mot Evgueniy Taranenko (2154) og Filip Lacina (2029), før han i tredje runde tok en veldig sterk seier mot Vit Zemlicka (2059). Dette resultatet fulgte han opp i runden etterpå, da han spilte remis mot norske Eivind Bruaset (2036). Dermed hadde Håkon fått en fin start på turneringen, som han bygget videre på utover i turneringen. I runde 5 ble det dessverre tap for Rudolf Jun (2006), men etter dette var det slutt på tapene, og Håkon leverte svært gode prestasjoner i de fire siste rundene. I runde 6 tok han sin andre seier for turneringen, da han vant med hvit mot Kamila Nemcova (1912). I runde 7 ventet en annen spiller fra Stavanger, da Håkon møtte Willy Kristiansen (2092) med svart. Dette partiet endte remis, noe Håkon kunne si seg godt fornøyd med. Også i de to siste rundene spilte Håkon remis, da mot CM Patrick Zerafa (1997) og Karel Zajicek (1990), noe som tok ham opp på 4 poeng totalt. De sterke resultatene ga ham også en imponerende ratingfremgang på 62 poeng!

Aleksander åpnet med et fantastisk resultat i første runde, da han spilte remis mot russiske Alexey Ustinov (2240). Dette førte imidlertid til at han møtte veldig god motstand i de neste rundene, og det ble derfor tap i runde 2 og 3 mot VS Rahuul (2205) og IM Juraj Druska (2435). Etter dette møtte Aleksander to norske motstandere på rad, da han først vant mot Maria Næss (1676) i runde 4, og så spilte remis mot Willy Kristiansen (2092) i runde 5. Dessverre ble det tap i rundene etter dette, først mot Jiri Vrecion (2079) og deretter mot Bartosz Mazurek (1752). I runde 8 møtte Aleksander enda en norsk motstander, og leverte også denne gangen et godt resultat, med seier mot Maria Greibrokk (1782). Før siste runde måtte Aleksander vinne for å få en positiv ratingutvikling, og da det ble remis her mot Ladislav Jahoda (1876) endte han med 3,5 poeng og en liten ratingnedgang på 7 poeng. Uansett en godt gjennomført turnering av Aleksander, som tok noen sterke enkeltresultater underveis.

Edvin fikk en tøff start på turneringen med tap i de tre første rundene mot svært sterk motstand. I fjerde runde løsnet det imidlertid for ham, da han vant med hvit mot Alexandra Docekalova (1883).

I femte runde ble det dessverre et nytt tap, denne gangen mot russiske Kirill Zhuk (1924), men etter dette tapet leverte Edvin sterke resultater ut turneringen. I sjette runde spilte han sin første remis for turneringen, mot finske Jyrki Pesola (1915). Dette var et godt resultat som markerte begynnelsen på en skikkelig sluttspurt. I runde 7 tok han nemlig sin andre seier da han vant mot Laszlo Radics (1992), før han i runde 8 spilte en ny sterk remis, denne gangen mot Philip Gho (1910). I siste runde fikk han også avsluttet turneringen godt, da han holdt tsjekkiske Josef Mindl (2025) til remis. Alle de gode resultatene ga Edvin 3,5 poeng, og en imponerende ratingfremgang på 40 poeng!

Sverre fikk i likhet med Aleksander en veldig god start på turneringen, da han i første runde spilte remis mot tidligere Stavangerspiller Martin Nilsen (2098). Som med Aleksander førte imidlertid dette til at han fikk veldig god motstand i de neste partiene, og det ble derfor tap i de tre neste rundene etter dette. I runde 5 fikk han endelig møte lavere ratet motstand, da han vant mot Jiri Zak (1610). Han fulgte opp seieren med en sterk remis mot Ladislav Jahoda (1876) i runde 6, før han i runde 7 tok en veldig imponerende seier mot Jiri Molnar (1930). Dessverre tapte han de to siste partiene mot Jiri Svetly (1982) og Philip Goh (1910), men dette endret ikke det faktum at også Sverre hadde levert en strålende turnering, med 3 poeng og en ratingfremgang på 28 ratingpoeng.

Willy startet sin turnering veldig godt, med seier mot en lavere ratet spiller i første runde, og deretter remis mot IM Nikolai Mishuchkov (2303) i runde 2. Etter dette gikk det dessverre litt tråere, og han avga poeng mot flere lavere ratede spillere, blant annet noen av juniorene fra Stavanger. Til slutt endte han likevel som beste Stavangerspiller med 50% score, dog med en liten ratingnedgang.

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://www.chess-results.com/tnr325405.aspx?lan=1&art=25&fedb=NOR&flag=30&wi=821

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page